”He smelled amazing, he smelled really good”

14:44 7 Jul 2016

Frossa, det får man inte göra, för då hamnar man i helvetet. Eller i en stor soptunna fylld med kasserad tikka masala.

Det var precis vad som hände för en månad sedan när en fiskmås slog sig ner på kanten av just en sådan, som stod placerad utanför en matfabrik i Wales. Måsen var fast besluten att fiska upp godbitarna ur sörjan, men girigheten tog överhand och han föll i. Lyckligtvis upptäckdes den nyblivet knallgula fågeln av några fabriksarbetare, och överlämnades till ett djursjukhus.

I en artikel av The Independent säger en av djurvårdarna: ”He really surprised everyone here, we had never seen anything like it. The thing that shocked us the most was the smell. He smelled amazing, he smelled really good!”

Fågelstackarn genomgick grundlig sanering, och fjäderdräkten fick till slut tillbaka sin ordinarie färg. Enligt djursjukhuset var måsen vid god vigör efter tvätten, men tikka masala-doften gav inte vika i första taget.

Den currydoftande fågeln matades och togs omhand, och fick sedan hålla till i en utomhusinhängnad för att fjäderdräkten skulle återfå sin vattenresistens ordentligt innan han släpptes ut i världen igen, förhoppningsvis lite mindre girig och med ett reducerat tikka masala-sug.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp