Grapefruktens hemlighet

22:21 12 Jul 2016

Av inget speciellt skäl alls kom jag att tänka på den underliga och åttiotalsaktiga ägg-och-grapefrukt-dieten. Mycket effektiv både för såväl minskning av kroppsvikt som reducering av livsglädje. Något mer positivt med denna råvarukombo är att de, tillsammans med andra beståndsdelar, kan utgöra en fantastisk frukost!

Ägg har vi alla våra olika preferenser gällande, och jag orkar inte skriva om ägg just nu. Har fortfarande inte hämtat mig från det intensiva äggfokuset i det här gamla blogginlägget. Grapefrukt däremot, det är fruktansvärt spännande (förlåt!).

För en moderniserad och mycket god version av den hederlige frukost-grapefrukthalvan bör du ta hjälp av hetta. När citrusfrukter utsätts för hetta blir de medgörliga och skälmska, släpper ifrån sig sin saft vid minsta fjäderlätta beröring och får dessutom en sötare smak. Hur kan man motstå?

grapefruit

Ugnsrostad grapefrukt x-tra allt! Gör:
1. Köp en grapefrukt. Vanlig går bra, men allra helst en blodgrape.

2. Skär på mitten, och skär sedan toppen och botten till plana ytor så att den inte wobblar runt. Lägg på en plåt, strössla över en nypa kanel, och om du har lust också en nypa farinsocker.

3. Baka i ugnen på 200 grader tills grapefrukthalvorna ser ut som på bilden ovan. Det tar ungefär femton minuter.

4. Ät med sked som den är, eller med en klick ricotta (recept!) på toppen. För extra glamour: några rostade pinjenötter högst upp.

Alternativt användningsområde för ugnsbakad grape:
Fräs dig en god pilgrimsmussla i smör, lägg upp tillsammans med en sked mushy peas (recept här!), och avsluta med några små filéer av din rostade grape. Yeah yeah wow wow, som artisten Martin skulle sagt.

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg