Ännu en temadag instiftad: Brunchens dag

12:32 13 Sep 2016

I receptboken som följde med kålen jag fick här om dagen fanns ett recept på en brunchmacka. Älskar tanken på brunchmacka! Speciellt när kompositionen innefattar ett upphettat (helst stekt) element. Att ha en eller två sådana i sin repertoar kan aldrig skada. Att det dessutom nyligen instiftats en dag tillägnad judt brunchen ökar relevansen för det mitt maniska mack-fokus som ni snart ska bli varse.

Om man är ett företag som distribuerar en herrans massa produkter i frukost/lunchsegmentet och vill  puffa för dem samtidigt som man får trevlighetscredd, vad gör man då? Man instiftar naturligtvis en temadag. Kanelbullensdag är ett utmärkt exempel – den fjärde oktober varje år mumsar vi i oss kanelbullar så det står härliga till, alltsammans på grund av lobbyorganisationen Hembakningsrådet. En organisation som historiskt sett bestått av en sammanslutning av mjöl-, margarin-, jäst- och sockertillverkare, men som nu för tiden ägs av megaföretaget Dansukker. Resultat: Folket äter bullar och är glada, och Dansukkers försäljning ökar.

Ny temadag för i år är alltså Brunchens dag, en dag instiftad av Orkla Foods Sverige som infaller den tredje söndagen i september. ”Att äta gott och länge är det perfekta tillfället att lära känna nya människor och träffa gamla vänner. Därför har vi valt att instifta Brunchens dag” säger Cecilia Franck, presschef på Orkla Foods.

Lobbyorganisationer och livsmedelsjättar åsido – jag älskar sånna här temadagar! Bara den här veckan har vi, förutom brunchens dag, flera saker att se fram emot. Den sjuttonde september är det exempelvis dags för både Höga klackars dag (en dag av och för skofantaster och skofetichister) och Worldwide spin in public day (ut med spinnrocken på torget och kör!). Min personliga favorittid på året i avseende temadagar är den tolfte november och två dagar framåt. Då infaller nämligen både ostkakans dag, alla brustna hjärtans dag samt smörgåstårtans dag – ett perfekt tillfälle att samla sina vänner för att gråta och äta udda saker.

Jag tänkte att vi skulle fira denna första av Brunchens dag med något alldeles särskilt, något som kommer att gå helt i brunchmackans tecken: Tre recept om dagen i tre dagar! Imorgon blir det veganska brunchmackor, på torsdag vänder vi blickarna mot de vegetariska, och på fredag avslutar vi med buller och bång-extra allt med kött/fisk-baserade mackor.

bm1

Teaser: Brunchmacka med senapsstuvad grönkål, rökt bacon och kokt ägg. Den som väntar på något gott väntar bara (på receptet) tills fredag.

/Slaktarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg