Primörblad från Svegro

17:00 9 Sep 2016

För ett par dagar sedan kom ett bud med nyheter från Svegro Orangeri. Man kan ju bli glad bara av att få en sån här flott låda, men när den också innehåller fyra olika ekologiska så kallade primörblad vet lyckan nästan inga gränser. Nytt hos Svegro är fyra varianter ur kålsläktet i kruka: svartkål, grönkål, asiatisk tatsoi och trädgårdskrasse. Samtliga späda och fina i sin karaktär, och samtliga möjliga att använde både som de är eller som upphettade.

svegro2

Jag inledde bekantskapen med detta nya kompisgäng genom att laga konfiterat anklår (courtesy of Picard) med ungsrostade morötter och jordärtskockor, apelsinsås och lätt vitlöksfräst tatsoi som slutligen serverades med ett mindre lass pepprig trädgårdskrasse.

Det såg ut såhär. Jag är ledsen för den hemska bilden. Inte ett av mina finest moments som fotograf.

svegro3

Nästa mission får bli att laga något ur de medföljande recepten som tagits fram av kocken Andreas Printz!

På återseende,
/Slaktarn

2 kommentarer | “Primörblad från Svegro”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Wow! Vill du snälla bjuda på ett lelle recept på denna drömrätt? :))))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp