Erik Lallerstedts tryffelbearnaise utsedd till årets matbluff

12:43 25 Jan 2017

Min inre dramamakerska och min inre rättshaverist får så mycket näring av föreningen Äkta varas årliga process att kora största matbluffen! Nu är röstningen avslutad, och det står klart att det är Erik Lallerstedts tryffelbearnaise som kammat hem denna anti-utmärkelse.

Av nästan 14000 personer var det en tredjedel som lade sin röst på Lallerstedtsåsen, som namnet till trots endast innehåller 0,005 procent tryffel, och inte heller något smör. ”Såserna har tagits fram av Erik i köket i Älvsjö och är ett hantverk baserat på förstklassiga råvaror från världens alla hörn”, skrev tillverkaren Kavli i ett pressmeddelande i samband med lanseringen av just tryffelvarianten.

Bjärn Bernhardson är ordförande för konsumentföreningen Äkta vara, och kommenterar röstningsresultatet såhär: ”Jag tror att många känner sig lurade av att man tror att det är en riktig bearnaisesås med recept från hans restaurang och att de skryter med att de har äkta tryffel i, samtidigt som smaken främst visar sig komma från syntetiska aromämnen”.

Erik Lallerstedt tycker själv inte att såsen är någon bluffvara, då de inte brutit mot någon av livsmedelsverkets regler. ”Tryffel är ju en arom, det finns ju ingen som tuggar i sig rå tryffel och säger vad gott det är. Skulle du sätta i mer tryffel i den, så blir det inte gott. Det är väl skälet till att det är så lite”, sade han till Dina Pengar i samband med nomineringen.

årets matbluff tv4

Här presenteras vinnaren i TV4 Nyhetsmorgon.

/Slaktarn

En kommentar | “Erik Lallerstedts tryffelbearnaise utsedd till årets matbluff”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    Vad tror du om det han säger? Du som ändå har koll på mat tänker jag. Själv kan jag inte med tryffel, det smakar inte alls bra tyvärr. Önskar att jag kunde få uppleva det här fantastiska med tryffel som alla snackar om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp