Matmeckat Eataly kommer till Sverige

07:00 23 Jan 2017

Det var i januari år 2007 som matmarknadskonceptet Eataly först såg dagens ljus. Den italienska entrepenören Oscar Farinetti hade slagit klorna i en gammal stängd vermouthfabrik i Turin, och beslutade förvandla den till en slags marknadsplats för Italiensk mat, en plats där man både kunde handla hem käk och sätta sig ner för en bit mat. Det blev snabbt mycket populärt, och Farinetti bestämde sig för att lansera konceptet både i fler italienska städer såväl som utomlands. Idag finns Eatalykonceptet förutom i hemlandet också i en mängd städer i USA, med New York-filialen som flaggskepp, och i andra städer spridda över hela världen: São Paolo, Tokyo, München, Seoul och  Istanbul, för att bara nämna några.

eataly new yorkEataly New York, bild härifrån

Nu till det roliga!

I slutet av november tillkännagavs att turen snart kommer till Sverige. Under hösten 2017 kommer Eataly även att slå upp portarna i Stockholm, och adressen blir Biblioteksgatan 5 i gamla biografen Röda Kvarns gamla lokaler, där senast Urban Outfitters huserat. Det blir ett trehundra kvadratmeter stort matmecka kategori italienskt med kaféer, glassbar, delis, restauranger, mathantverk, bokhandel och köksprylar.

– I partnerskap med ett av Italiens starkaste varumärken, Eataly, har vi fått förtroendet att flytta in i en av Stockholms absolut vackraste och best belägna lokaler. Med italiensk passion och svensk envishet önskar vi ge er det bästa av Italien, säger Pelle Lydmar som är VD och delägare i Eataly Sverige i pressmeddelandet för nyheten.

Jag har inte besökt något Eataly själv ännu. Har ni? Tumme upp? Hur skulle det inte kunna vara tumme upp.

Buon Appetito och carpe diem,
/Slaktarn

3 kommentarer | “Matmeckat Eataly kommer till Sverige”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ylva skriver:

    Så i själva Italien behövdes en särskild marknadsplats för italiensk mat? Med engelskt namn dessutom? Vad lustigt!

  2. M skriver:

    Jag har varit på Eataly i både NY och Rom. Själv älskar jag det. Matstationer blandat med produkter, butik och barer. Maten, kaffet, bakverken och vinet jag intog där var super! Blir nog fint i den lokalen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG