Två gamla Darling-skribenter har startat vegetarisk matpodcast

23:00 12 Jan 2017

Grej jag missat: matpoddar. Vilka ska man lyssna på? Finns det några bra? Jag har försökt med några olika men inte tyckt om dom, drabbats av konstiga banalitetskänslor à la programledarparet i nyhetsmorgon och så vidare. Har istället för podcasts på temat mat vänt mig till dito med intervju- eller personporträttsfokus. Har man lite tur kan det nämligen vara någon kul matperson som är föremål för utfrågningen.

Kom att tänka på detta för att jag hade tänkt rapportera om en nyhet: Sveriges Radio har precis lanserat en podcast om vegomat! Den går under namnet ”Los Vegos” och görs av Therese Svensson som är skribent och kock och driver matbloggen Svenssons mat, samt Tommie Jönsson som senast sysslat en del med radio och dessförinnan precis som sin poddkollega bränt sig fast i minnet på alla som dyrkade tidningen Darling på den tid det begav sig.

darling

Här är en intervju med Therese Svensson som Sydsvenskan har gjort, och i den använder hon min absoluta favoritliknelse i hela världen: den om auberginer och delfiner. Det antyder ju att det kan bli hur bra som helst! Hoppas jag har rätt!

Lyssna på Los Vegos här! (jag började precis lyssna på brunchavsnittet, och hon har redan använt ordet ”svamptortyr”, känner mig fortsatt optimistisk). Approachen verkar vara lite att Therese lagar maten och Tommie sitter och ställer följdfrågor och kommenterar enligt en slags Mat-Tina/Tomas Tengby-dynamik.

Okej. Åter till ursprungsämnet: kan ni tipsa mig om matpoddar? Svenska eller internationella. Högt och lågt. Eller bara fler intervjuer som kan vara av intresse för en matpundare som mig.

/Slaktarn

8 kommentarer | “Två gamla Darling-skribenter har startat vegetarisk matpodcast”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tovis skriver:

  Lyssnar på Food Programme från BBC4 om lokala brittiska matvaror och matvanor.

 2. Sabina skriver:

  Jag gillar The Sporkful och Matsamtalet. Tycker de är mysiga plus att jag blir sugen på att laga mat. Duger för mig.

 3. Hateff skriver:

  The Sporkful är ohotad etta i genren. Sedan är Gastropod och Food is the New Rock helt okej också!

 4. Emmy skriver:

  Therese <3 <3 Min favoritmatskribent efter dig!

 5. Rob skriver:

  Matsamtalet med Johan & Sigrid

 6. Lotta skriver:

  80 väldigt goda mackor med David Sundin och Albin Olsson är underbar.

 7. Natalie skriver:

  spilled milk <3 <3 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp