Portlandia gör parodi på Netflixserien Chef’s Table

12:35 2 Mar 2017

I Netflixserien Chef’s Table har tittaren fått följa den gastronomiska himlens klarast lysande stjärnor. Rockstjärnor, menar jag. För det var ju verkligen det som hände, någonstans samtidigt i tid som första säsongen av serien sändes tog stjärnkockarna av sig förklädena och traskade ut ur sina kök, satte sig till bords och fann sig plötsligt vara talespersoner för en konstform snarare än ett hantverk. Och vi lyssnade, älskade det. Älskar det fortfarande.

Humorserien Portlandia har som specialitet är att ge kulturella samtidsfenomen en känga där pretentionerna bubblar över som mest, och nu har turen kommit till Chef’s Table. I klippet får vi ta del av kocken Frances Kukos tankar inför öppningen av den egna restaurangen Kūkō som bygger på konceptet ”flygplatssushi”, eller som han själv beskriver det: ”sushi that everyone can eat, but nobody wants to eat”.

Vill man fördjupa sig ytterligare i Portlandias matrelaterade bitar finns en artikel här som summerar det hela i tio punkter, vissa roligare än andra. Kycklingutfrågningklippet nedan är smärtsamt träffsäkert.

Och: är man sugen på kokboken (är man någonsin inte det?) kan man kolla in den här.

/Slaktarn

2 kommentarer | “Portlandia gör parodi på Netflixserien Chef’s Table”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jesper skriver:

    Tips! Mockumentär-serien Documentary Now! (med bla Fred Armisen), har ett fantastiskt ”Jiro”-inspirerat avsnitt om en Arroz con Pollo-restaurang som också är väldigt underhållande

  2. Tetra skriver:

    Älskar Chef’s Table (och Mind of a Chef). Har tittat på avsnitten med stort intresse men samtidigt så går det inte att ta sig igenom tre säsonger (plus den franska versionen) utan att märka vissa… mönster. Den ständigt återkommande kulturtanten (av valfritt kön) som förklarar att kocken gör något helt fantastiskt, men samtidigt traditionell och nyskapande och helt unikt är en stor hatfavorit här hemma. Gärna något om att återskapa hela landets matkultur ”på sitt eget sätt” också, i kombination med en smått dumförklarande beskrivning av gästerna som aldrig har sett en dekonstruerad äppelpaj innan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg