Kokboken som är inspirerad av Prince

Little Red Velvette – en kokbok inspirerad av Prince

15:16 19 Mar 2018

Kokböcker som tagit inspiration från specifika personer eller populärkulturella fenomen tillhör mina favoriter. De går nästan inte att motstå. Nu har det lilla brittiska förlaget Belly Kids väckt mitt intresse för att fånga in ännu en bok i min evigt växande samling.

Kokbok inspirerad av Prince

Boken innehåller en serie recept av londonbageriet Cat Food Cakes, som alla på ett eller annat sätt har koppling till artisten Prince, och har titeln ”Little Red Velvette: Prince-inspired baking at home”. Flera av recepten är av vegansk karaktär, vilket inte är mer än rimligt då Prince själv höll sig till vegansk mat.

Prince kokbok

Vanilj-cupcakes, som hyllning till Prince-låten ”The most beautiful girl in the world” från 1995.

 

Purple rain cake från den prince-inspirerade kokboken "Little red velvette"

Purple rain cake

Då jag inte kunnat lägga vantarna på ett exemplar ännu vet jag inte hur resten av recepten är utformade, men nog tycker jag att det är lite väl tunt att bara använda sig av låttitlar för att skapa recepten. Det behövs mer.

Tillexempel vet jag att Prince personliga kock hade lagat en grönkålsallad och en soppa på rostad röd paprika till honom kvällen den där kvällen han dog för snart två år sedan. Den hade kunnat vara med: ”soppan som kom undan”, typ. Sedan har vi hans besatthet av senap (18 olika sorter i kylen får nog räknas som besatthet), som kom fram i den här härliga artikeln. En annan nämnvärd egenhet är den att han alltid drack apelsinjuice till spaghetti. Rent guld i kokbokssammanhang ju!

Denna bristfällighet kommer dock inte att hindra mig från att köpa boken när den kommer ut i mars. Alla kokböcker som innehåller en purple rain cake är trots allt intressanta. För den som inte kan hålla sig går den att förbeställa redan nu via Belly Kids hemsida.

/Slaktarn

PS! När vi ändå är inne på det här temat: missa inte kokboken som skildrar Brad Pitts mest minnesvärda måltider på vita duken, eller den helt hysteriska kokboken av Salvador Dalì och hans fru Gala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG