Gravade äggulor buffé mars 2018

Premiär för nya Buffé (med mig!)

11:36 21 Mar 2018

Idag dimper marsnumret av tidningen Buffé ner i prenumeranternas brevlådor. Buffé är Icas kundtidning, och med sin upplaga på 2,5 miljoner är det Sveriges största mattidning. Marsnumret ser rätt så annorlunda ut än tidigare nummer, med ett modernare tilltal med med större grafiskt fokus. Bakom förändringen ligger Studio Bon, som officiellt tog över uppdraget att producera tidningen från större byrån OTW i november förra året.

Tidningen Buffé mars 2018Marsnumret av nya Buffé

Nytt är också att jag haft ett finger med i spelet, och kommer att ha det även framöver. I det aktuella numret har jag bland annat bidragit med recept på gravade äggulor, ett gäng kokbokstips, våffeldagstankar och en svinhärlig påskdessert (älskar ordet påskdessert!).

Jag är jätteglad att vara del i det här projektet, dels för att Studio Bon har ambition och verktyg att utveckla tidningen till något som är relevant idag, och dels för att jag har en personlig relation till Buffé som är rätt fin. Ung, matintresserad framförallt pank var Buffé nämligen en av få mattidningar jag kunde ta del av, och minns att jag blev lika glad varje gång den trillade ner i brevlådan månad efter månad. När jag pratat med andra har de haft en liknande känsla. Folk sparar på sina gamla nummer av Buffé för recepten och inspirationen, vilket är ett gott betyg särskilt som det ju faktiskt är en kundtidning och inte ett magasin man går och handplockar från tidningshyllan.

Tidningen Buffé mars 2018

Gravade äggulor Buffé 2018. Foto Sofia BlåvargGravade äggulor ur marsnumret av nya Buffé.
Foto av Susanna Blåvarg och styling av Linda Lundgren.

Har du Icakort och shoppar över en viss summa som jag tyvärr inte minns så får du automatiskt hem tidningen i brevlådan. Annars går det förstås bra att läsa den digitalt på hemsidan, där även samtliga recept finns tillgängliga.

/Slaktarn

3 kommentarer | “Premiär för nya Buffé (med mig!)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Liv skriver:

  Underbart att dom plockat in dig som skriver så inspirerande och kreativt och kul om mat! Ska gå in och kolla digitala versionen direkt.

  Minns också när jag var student och jag gillade att läsa Buffé men har tappat intresset för den helt då den blev en reklamkatalog för deras egna produkter i min mening. Så får se om detta fräschar upp innehållet också.

  Tolkar prislappen på framsidan på 39 kr som att de tänkt börja sälja den också?

 2. m skriver:

  fett! älskar när buffe kommer hem och jättekul att du är med där nu!

 3. Fanny skriver:

  Kul att du är med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp