Vilda kor invarderar snabbköp i Hong Kong

När kossor invarderar snabbköpen

11:33 21 Feb 2019

Nyligen läste jag om problemet med vilda kor som strövar fritt i Hong Kong, och mer specifikt effekterna av detta. Enligt den här artikeln i South China Morning Post har den explosiva urbaniseringen av områden som tidigare varit landsbygd lett till att tvåbenta och fyrbenta varelser möts på oväntade sätt.

Det är långt ifrån en idealsituation för varken djur eller människa, men generellt behandlar de båda grupperna varandra med respekt och låter varandra vara. I början av februari bröt dock en grupp kor freden genom att ta sig in en mataffär och storma grönsaksavdelningen. Kunderna i butiken stor handfallna i förundran (eller möjligen förfäran) och såg på medan djuren tog för sig av godsakerna. Så småningom lyckades personalen mota ut de oväntade gästerna som vid det laget länsat hyllorna tills de var tomma.

#互聯網轉載離島超市🛒🐮🐮🐮隻牛食開年大餐

Posted by Stephen Law on Thursday, 7 February 2019

Fram till och med 70-talet användes djuren i jordbrukssyften i de berörda områdena, men när jordbruket avvecklades övergavs djuren och de har sedan dess hängt kvar på sin hemmamark, trots att denna snabbt förändrats till oigenkännlighet. Staten har jobbat hårt för att flytta djuren till mer lämpliga platser, men projektet har misslyckats då vildkreatur till skillnad från många andra vilda djur har en inbyggd kompass som hela tiden vill leda dem hem.

Många upplever det naturligtvis som extremt irriterande att dessa kor strövar fritt i områden med trafikerade vägar, men de förstår inte att platserna varit djurens hem och betesmarker i generationer – långt innan de täcktes av cement och husbyggen.

Frustrationen över kor som blockerar vägen och stjäl den sista mjuka avokadon må vara stor, men man kan undra vem det egentligen är som invarderar vem?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG