Pilsner Urquell på AG

Veckans samlade intryck #14

18:05 20 Maj 2019

Årstider kommer, årstider går. Lycklig den som ordning på sina sinnesintryck får. Här kommer några av mina.

1. Ett bättre sätt att servera glass

Coupeglas i metall för glass från Lagerhaus

Har länge gått runt med en känsla av att något saknas i mitt liv, och när jag var på allt-möjligt-butiken Lagerhaus nyligen insåg jag vad det var. Det finns nämligen inget trevligare sätt att få glass serverat än i ett sånt här coupeglas i metall (och deras variant var till ett synnerligen fördelaktigt pris?). Protestera om jag har fel här, men, oavsett glassens kvalitet kan det ibland kännas så slappt och undermåligt när någon drar fram ett paket glass ur frysen som avslutning på en i övrigt härlig måltid. Kommer glassen däremot åkande i ett fordon av det slag som syns på bilden är det bannemej en annan femma!!! Bring on the ice cream!!!

2. Med passion för frityr

Friterat av Paul Kulhorn

Glad överraskning som kom i veckan: ett paket innehållande paret Paul Külhorn och Eva Liljefors nyutkomna kokbok Friterat, som av omslaget att döma är en guide till att fritera precis allt. Förutom att vara en hyllning till frityr av alla tänkbara slag är det också något av ett visuellt kalas att bläddra i denna bok (och möjligen kan det ha något att göra med att båda två jobbar med formgivning och illustration till vardags).

Fritera av Paul Kulhorn

Friterat av Paul Kulhorn

Jag var rädd för att fritera hemma förr i tiden, ända tills jag anammade tankesättet att det bara var som att steka i väldigt mycket olja. Det gäller helt enkelt att vara lite barsk mot den där grytan full av olja – det är du som bestämmer, inte den, och vid minsta rebelliskt upptåg så har du ju också ett lock att slänga på för att stävja eventuellt kaos.

3. Vietnamesisk vurm (ursäkta allitteration, omöjligt att motstå!)

vietnamesisk mat

Alla verkar älska vietnamesisk mat. En matkultur som till skillnad mot flera av sina grannländer inte förlitar sig på hetta i så stor utsträckning, istället tenderar det att vara rena milda smaker som gäller. Jag var i Berlin nyligen och noterade så det otroliga utbudet av vietnamesiska restauranger, en effekt av 80-talets arbetskraftsinvandring som var en följd av en deal mellan det östtyska styret och Vietnams dåvarande kommunistregering. Det finns förstås vietnamesisk mat i Stockholm också, men just den typen av käk som syns på bilden ovan (nudelsoppa och tillhörande jättefat med örter och garnityr) är jag och många med mig svältfödda på. Den som har ett tips om var man kan äta sådant i Stockholm för gärna säga till, speciellt som Berlinturen och dess många vietnamesiska matupplevelser väckt en ny vurm för denna matkultur.

4. Sellerijuicen

sellerijuice

Hälsofreaksens favorit! Nu också min favorit! Ja, det är sant! Jag har fallit pladask för denna klorofyllgröna sörja, inte så pass att jag tänker ägna mig åt tillverkning själv hemma, men så pass att jag blir riktigt glad om den dyker upp framför mig. Ännu mer glad i denna dryck blev jag efter att ha lyssnat på ett avsnitt av matpodcasten The Sportful som heter ”When celery was more special than caviar”. Där går de igenom och förklarar den märkliga sellerihajp som rådde under slutet på 1800-talet i USA – kort och gott: selleri var dyrt som fan, fungerade att ge till sin dejt istället för rosor, och folk köpte särskilda kristallvaser som ställdes centralt på middagsbordet för att visa upp sin selleribukett för eventuella hembjudna gäster. Lyssna, det är ett toppenavsnitt!

5. Avokadoprat i Morgonpasset i P3

Morgonpasset P3 avokado

… och när vi ändå är inne på toppenavsnitt: ni missade förhoppningsvis inte att jag medverkade i Morgonpasset och pratade om allt som rör allas vår favorit avokadon? Det finns så mycket kul att lära sig om denna gröna frukt, och nu har ni chans bara genom att trycka på play, blunda och njuta. Finns i podversion här!

6. Pilsner Urquell + Naše maso på restaurang AG

Pilsner urquell + Nase Maso på AG

Foto: Elias Ljungberg

Detta var ett bra tag sedan nu, men måste också berätta om en tjeckisk afton jag deltog i på restaurang AG. För just den tjeckiska delen stod två influgna representanter från legendariska Prag-delin Naše maso, och förstås pilsner Urquell som kvällen till ära öppnade två tunnor ofiltrerad öl direkt från bryggeriet.

AG

Drycken och dess i höjd varierande skum matchades av diverse delikatesser av det köttigare slaget, och min favorit var denna köttfärslimpa. Inte speciellt charmig på bild, men oerhört god och i sällskap av senapskräm och cornichon. Känner en helt ny pepp för köttfärslimpan efter detta möte, och speciellt i kombination med en stadig öl.

7. Hemmamiddag på resan

Äta ute, vilken grej, vilken dröm va. Men inte varje dag va. Jag har varit tillbaka i Ravello med delar av min familj, och en av de bästa kvällarna var den då vi handlade en mängd råvaror som var för sig fick oss att ”oooh”:a och ”aaah”:a. Vi lagade stora citronkryddade köttbullar i stark tomatsås, ugnsbakade små auberginer med sardell- och citronsmör, stekta endiver med vitlök, gröna kokta linser med persilja och god olja, små stekta kronärtskockor och säkert en mängd andra ting som jag glömt. Det var helt enkelt en livgivande måltid. Har försökt att bevara glädjen över den inom mig och återuppliva minnet av den genom upprepning av auberginerätten hemma, och det har fungerat alldeles utmärkt.

8. Getyoghurt och fåryoghurt

getyoghurt och fåryoghurt

Ursäkta denna fula bild, tagen i min lokala mataffär. Men det är så att dessa två intresserar mig. Jag har inte köpt ännu, för jag har inte kommit på vad jag ska använda dem till förutom att doppa mina cornichons i. Kan någon berätta det för mig snälla?

Och då är vi i hamn! Tack för denna gång! Carpe och allt det där!
/Slaktarn

 

41 kommentarer | “Veckans samlade intryck #14”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. F skriver:

    Vill bara säga att jag verkligen uppskattar den här bloggen!

    Du skriver så bra och roligt och du var också mycket bra i morgonpasset.

    Mycket underliga kommentarer här på ng!

  2. Johanna skriver:

    Fårmjölksyoghurten kanske med rabarberkompott eller körsbär, alternativt som ”sås” till en rödbetstartar? Tänker spontant att getostsyoghurten skulle funka på liknande sätt, men också kanske till att doppa chips i? Åt en gång chips med smak av getost, rosmarin och honung och det är de godaste chipsen jag ätit.

  3. Albin skriver:

    Hoppas du har en fin sommar Julia! Och att du aldrig slutar skriva i din blogg. Den(och du då) är bäst!

  4. majece skriver:

    You can read a lot about spy apps on https://topspyingapps.com/. It will help you to get some useful tips

  5. d skriver:

    Det har varit underbart att läsa detta inlägg i drygt ett halvår. Väntar med spänning på nästa :D

  6. Tina skriver:

    MER SLAKTARN!!!!

    1. Frida skriver:

      JAAAAAA mer!!!

  7. J skriver:

    Gråter blod för att du inte bloggar längre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Sara skriver:

    Julia kom tillbaka!

  9. J.B. skriver:

    Hoppas innerligt du inte har slutat blogga för jag saknar att läsa dina inlägg!

  10. H skriver:

    saknar din blogg!

  11. ditt största fan :( skriver:

    Saknaden efter dig är gigantisk du behövs!!!

  12. Caroline skriver:

    Ja, jag håller med om att vissa människor så kallade Spell Casters online är falska, jag säger detta för att jag har blivit ett offer för några månader sedan, jag var så angelägen om att få myf ex love man Sjostrom hemma på grund av Covid-19 världspandemi , vi gick upp och bodde separat i några månader nu, så jag vill att han hemma ska börja leva med barn som en lycklig familj, jag saknar honom så mycket och jag älskar att han är hemma. Jag berättade för en vän till mig om detta min situation, min vän rådde mig att kontakta e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) den här mannen är en riktig och sann kärleksformulering som fungerar snabbt utan några kostnader. kärleksstavningsförfarande måste vara praktiskt att säga besvärjande böner också i ditt eget personliga lediga utrymme hemma.
    Dr.Oduduwa kärleksformulär är verkligt eftersom han kommer att berätta för dig hur du gör kärlekstavningen på egen hand hemma ledigt utrymme på natten när alla andra sover i ditt hus så kommer Dr.Oduduwa att ge dig instruktioner om hur du gör älskar att stava böner på egen hand utan att störa eller be om mer pengar.
    det här är hur man skiljer sig från falska kärlekstavlar och en riktigt bra fungerande kärlekstavlar som fungerar bra. Jag upptäcker detta själv och det fungerar för mig efter att jag har sagt någon besvärjande bön i mitt eget hus, berättar Dr. Oduduwa för mig allt som behövdes göras. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och inom de närmaste två dagarna fick jag ett telefonsamtal från min ex-kärleksman Sjostrome, han återvände till mig samma vecka. detta är mycket sant. Jag använde detta tillfälle för att rekommendera Dr.Oduduwa kärlekstavkanal till alla som söker en riktig kärleksformulär för att snabbt få tillbaka ex-kärlekspartner. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Bra kommunikation är det bästa under kärleksstavningsförfarandet, så det är snabbare och bättre att kommunicera på Whatssap-mobilnummer, dela inte ditt personliga mobilnummer med någon du inte är säker på ännu. Så håll kommunikationen via post först och sedan när du tror att det fungerar, fortsätt sedan med kommunikationen på mobilchatten. det fungerar för mitt bästa och jag vet att det kommer att fungera för dig också. Jag uppskattar er alla för att ni tar er tid att läsa och jag önskar er alla lycka till och lycka i ert kärleksliv. Var säker och Gud välsigne dig.
    WhatsApp-nummer: +79268011965

  13. Anna skriver:

    Jag heter Anna, jag bor från Stockholm Sverige, jag tror att vittnesbörd är verkliga bevis på mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner lugn, kärlek och förtroende återvända i förhållande som jag har hittat samma i mitt äktenskap idag Jag är väldigt glad att dela mitt sanna livsvittnesmål här ute. Jag läste liknande kommentarer om blogginlägg från olika människor över hela världen som talade bra om mannen Dr. Oduduwa Love-spell caster. Innan nu tappade jag hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag fick kontaktkommunikation från andra Spell-casters. Jag älskade att stava charm tidigare för att få tillbaka min före detta man hemma men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att få tillbaka min ex kärleksman tillbaka till mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr. Oduduwa på sin personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
    Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och till våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
    Jag förklarade alla mina förhållandeproblem för Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att få tillbaka min ex kärleksman man hemma för att förnya kärlek och förtroende.
    Jag följde noggrant alla instruktioner som gav mig av Dr. Oduduwa kärleksstav. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärlek-magi för min räkning, min ex man ringde mig på mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se det var ett telefonsamtal från min ex, oh Jag blev så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått sms, inga samtal och inga mail skickas till mig. Oj, jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och lycka i mitt hjärta som delar detta vittnesbörd här i dag, min kärleksman Erickson återvände och kom hem för att möta mig med kärleksgåvor.
    Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte hade varit möjligt.
    Alla som läser den här artikeln här går igenom äktenskapskrisen, och för dem som delar hemliga hjärttårar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt mailmeddelande till det stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  14. Jeff Jehonne skriver:

    Jag fick min ex kärlekspartner att återvända till kärleken och lita på mig mer än någonsin tidigare. Hela mitt liv har jag aldrig trott att kärleksförtrollningstrollkarm kunde få tillbaka min ex kärleksman Andrew, tills min vän introducerade mig för den riktiga trollformeln, tidigare har jag kontaktat några trollformler för att hjälpa mig men ingen av dem kunde hjälpa mig , några krävde mer pengar tills jag följer enkla instruktioner från stor kärleksförtrollare via hans personliga e-post, jag kunde kommunicera och få omedelbar hjälp av honom för att återställa mitt äktenskaps kärlek och lycka. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) vem som helst kan likaväl få samma hjälp från honom idag för att få tillbaka förlorad kärlek eller återställa ett brutet förhållande och frånskild partner kan återvända till kärleken. det är möjligt eftersom det fungerar för mig inom 2 dagar, min ex kärleksman ringde mig på telefon för att be mig om ursäkt och just nu lever vi båda tillsammans i kärlek och lycka. tack till Dr.Oduduwa för hans begåvade och begåvade krafter att få tillbaka ex inom 34 timmar. WhatsApp-kommunikationsnummer: +2349129715420

  15. Central Board of Secondary Education (CBSE) Start Collages in 11th Class Month of July 2023, Students Study CBSE 11th Class Book 2023s in Summer Holidays for Better Education Skills Improvement Curriculum for the Academic Year 2023, There are Many books in the Market but “CBSE Books” Stand alone in the market. Candidates Preparing for 11th Examinations as well as CBSE Aspirants Require Good Textbook 2023s and resources for High Level Preparation. CBSE 11th Class Book 2023 All the chapters of CBSE Class 11 Books 2023 are Available for Download in Pdf format. In this Website, Students will get the links to Download All Chapter of CBSE 11th Exemplar 2023.

  16. bitcoincasino skriver:

    It’s really great. Thank you for providing a quality article. There is something you might be interested in. Do you know bitcoincasino ? If you have more questions, please come to my site and check it out!

  17. Sarah mburges skriver:

    För några dagar sedan fick jag en gratis konsultation online med Dr.Oduduwa, jag kommunicerade med honom angående mina problem med kärleksrelationer, jag har svårt att få tag på en man som älskar mig och förblir alltid trogen mig. och han tar tillbaka min ex kärlekspartner efter att vi har skilt oss i nästan 6 år nu, jag är väldigt tacksam och glad över att dela med mina vänner de nya sätten jag upptäcker att få tillbaka ex kärlekspartner även efter så många år av separation, de kommer tänk fortfarande på din kärlek och de kommer tillbaka för att be dig om ursäkt utan att du ber dem eller kallar dem att återvända, detta är en bra kärleksförtrollning charm besvärjelse böner som fungerar riktigt bra och snabbt kommer tillbaka.
    få gratis kommunikation med Dr.Oduduwa via e-post: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  18. Godelm provide the best software development services in the world at the best affordable price range. We deal in all kind of software development services such as Laravel development, Node.js development, React.js development, flutter app development, and much more. For more details visit our website.

  19. Godelm provide the best software development services in the world at the best affordable price range. We deal in all kind of software development services such as Laravel development, Node.js development, React.js development, flutter app development, and much more. For more details visit our website.

  20. I was looking for this driver from quiet a long time, and I am glad that I found it from here. Thanks a lot. I bookmarked your

    Get Best weekly Ads, Deals & Sales. … To buy groceries from online, you should check in for the flaws and test the site. If it does good, you are good to go.

  21. White Tarp skriver:

    Very informative article!
    White Tarp

  22. safetotosite skriver:

    It’s a post that can level me up. 먹튀검증

  23. casinositenet skriver:

    Thanks for providing this excellent platform. 카지노사이트넷

  24. casinositekim skriver:

    I am glad to read this post, it’s an impressive piece of info. 카지노사이트킴

  25. safetotosite skriver:

    You have given very useful information. Keep it up 먹튀검증

  26. hokabet skriver:

    I am very interested in your article. You are amazing to me. Everything is really fitting. This was new knowledge that I had never seen before.

  27. Johny12 skriver:

    By contacting Verkhovets Law, you will receive professional legal assistance and representation in various areas. We are ready to protect your rights and interests, provide advice on complex issues and provide effective solutions to legal problems. Whether you need help with family law, real estate, business or other areas, Verkhovets Law guarantees the highest level of professionalism and protection of your rights. Contact us today for reliable legal support.

  28. UFABET1688X skriver:

    ยูฟ่าเบท168 แทงบอลได้ทุกที่ ทันทีที่ต้องการ สล็อตเว็บตรงอันดับ1 ที่ให้คุณสนุกได้ทุกรูปแบบ

  29. Ameliabran skriver:

    ”Thanks for your support! Committed to crafting compelling content that resonates and builds valuable backlinks.”
    womens barbie hoodie

  30. james smith skriver:

    Your articles are like compasses, pointing the way to unexplored territories of thought for readers to navigate.I Love La Hoodie

  31. pearl skriver:

    I really enjoyed reading your blog post! Your insights on the topic were very informative and thought-provoking. Keep up the great work! Shell pearl wholesaler

  32. Aparent Link skriver:

    AparentLink Affiliates is an modern affiliate designed to help individuals achieve success in their affiliate programs.

  33. SMM HEART skriver:

    This content is simply exciting and creative. I have been deciding on a institutional move and this has helped me with one aspect. cheapest smm panel india

  34. SMM World skriver:

    Great post! Your insights are spot-on and incredibly helpful. I appreciate the clarity of your writing. Looking forward to more engaging content from your blog. Keep it up! Best smm panel

  35. SMM Panel skriver:

    I found your this post while searching for information about blog-related research … It’s a good post .. keep posting and updating information. India smm panel

  36. SMM Bear skriver:

    Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared a informative and interesting blog post . cheap smm panel

  37. SMM Panel skriver:

    I really enjoyed reading your article. I would like to thank you for the effort you made in writing this article. cheap smm panel

  38. SAFE TOTO skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 토토사이트.COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG