Vårens stora rnb-hopp Post Malone fortsätter att imponera med Tear$

9:26 12 Mar 2015

PostMalone

Bild via Instagram    

Ett namn som tycks bli en uppstickare under våren är Post Malone. Denna melankolöst nynnande hybrid av Torontos florerande RnB-scen och Atlantas nya progressiva rapetablissemang dök upp från tillsynes ingenstans när han charmerade bloggare med White Iverson — som en skeptisk Sanna hos VBDFR redan har synnat längs sömmarna. Den Dallas-bördige sångaren har dock figurerat i bakgrunden ett tag genom sin vänskap med FKi-kollektivet och rapparen Key! samt tidigare släpp som den underskattade soulsamplande That’s It.

Nu är dock alla blickar riktade mot Post när han — efter att gett upp en karriär som Bob Dylan-trubadur — släpper Tear$ med gästande rapparen 1stDown. Låten är likt tidigare verk en bitterljuv hyllning till det fabulösa liv han ser framför sig, illustrerandes en tårögd pengatvätt bland stämningsfulla synthar. Tematiken verkar härstammar från en destruktiv relation mellan rädslan att misslyckas och känsla av att vara kung för en natt, en blöt sådan där cigaretter och Hennessy säkerligen är förkommande. Vad mer än så kan denna pånyttfödda durag-generation önska egentligen?

För i en värld där Spooky Black med vänner älskas av alla från DJ Khaled till Kanye West är kanske Post nästa att se världen tack vare några uppladdningar på Soundcloud. Vare sig denna ständigt filterforskande sångare är en genuin addering till en ny våg av Trap-RnB-artister eller ej så går det inte och undanfly faktumet att det han gör är bra — stundtals riktigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg