iPads till alla.

2:13 30 Okt 2012

Alltså förlåt men vem med självinsikt tycker att det skulle vara en bra idé att ge en iPad till någon gymnasiefjortis? Det är det mest naiva jag har hört. Typ ”Åhh ja det är så himla synd om eleverna, de fick ju gratis laptops men de är ju så stora och klumpiga att de inte vill använda dem”. Förlåt, men om elever tycker att en laptop är klumpig så ligger nog felet hos dem själva och inte datorerna. 

Och vem, VEM, pluggar på en iPad? Alla lärare som någon gång undervisat fattar väl att de inte kan konkurrera med en iPad om elevernas uppmärksamhet. Om man redan nu klagar på att eleverna inte fokuserar på lektionerna för att de sitter med sina mobiler så finns det väl inget mer korkat initiativ än att ge dem IPADS med ännu större skärmar. Man bara daaaaaah???? 

Jag var den sista årskullen på min skola som fick klara sig utan en laptop finansierad av skolan och det gick jättebra (well…) för oss ändå. Jag hade tackat nej om min skola hade erbjudit mig en laptop. Om de hade erbjudit mig en iPad istället så hade jag såklart kissat ner mig av upphetsning, men hade kanske inte tänkt ”Åh den här kommer att hjälpa mig jättemycket att fokusera i skolan”. Det hade nog ingen annan gjort heller. 

Jag hatar när skolan ska leka Oprah Winfrey och ropa ”You’ll get an iPad, you’ll get an iPad, you’ll get an iPad, you’ll get one aswell!” som någon nyrik jultomte. Det sägs ju att skolan ska rusta eleverna för framtiden, och om det bästa initiativet man kan komma på är att ge varje elev en iPad så vet jag nog inte riktigt vilken framtid det är man tänker sig. 

 

En kommentar | “iPads till alla.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellet skriver:

    Det är ju dessutom nästintill omöjligt att skriva snabbt och ordentligt på en platta, som när man gör skolarbete och skriver uppsatser och sånt. Tycker det verkar värt att släpa på en laptop, så man iallafall kan anteckan på lektioner utan att behöva slåss med autocorrect liksom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp