Öppet brev till capribyxor

9:34 3 Maj 2014

Sitter här hemma och är allmänt ”sjuk” nu??? Jag vet inte hur det gick till och vad jag har gjort för att förtjäna detta, för jag är iallafall inte en av de som ba ”Amen det är helt rimligt att ha på sig shorts när det är åtta grader ute!”  som ungefär halva Stockholm den senaste veckan. Vilka ÄR egentligen de människorna? Oftast så är det inte ens shorts som de har på sig, utan ett par fladdriga ”trekvartsbyxor” som tillåter ishavsvindarna att blåsa upp i underlivet och ge bäraren urinvägsinfektion. 

Det här får mig att tänka på ”capribyxor”, som är den tightare versionen. Det värsta plagget av dem alla, som först och främst förekommer i postorderkataloger från Ellos. Nedan följer en bildserie på personer i capribyxor som behöver räddas. 

Tja. Står här och bajsar lite bara. 

Vadå, jag sitter alltid såhär med benen i kors och stirrar ut i tomma intet?”

Avslutar med denna favorit! Speciellt bilden i mitten, där looken ”Casual karriärkvinna!” har spårat ur och förvandlats till ”Jag bär shorts till affärsmöten för att jag är så avslappnad och skön!”.  Bilden längst till vänster känns mest som den där tråkiga outfiten som man valde i Sims till tjejen man sedan dödade genom att plocka bort poolstegen, medan bilden längst till höger ser ut som något man har på sig om man är programledare för Farmen. 

Förstår inte riktigt när det är legitimt att bära capribyxor, så ni får gärna berätta för mig. Hur svårt ska det vara att bestämma sig mellan korta och långa byxor egentligen? Är det en prövning? Hur kan capribyxorindustrin ha fått växa sig så stark utan att någon har stoppat det? Om jag ställde upp i EU-valet så hade det här varit min hjärtefråga, för det här kräver faktiskt samarbete över nationsgränserna för att komma till rätta med. 

En kommentar | “Öppet brev till capribyxor”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. L skriver:

    Jag är så desperat att jag snart kommer gå in på Kappahl och köpa mig ett par. Kan inte ha shorts på jobbet och jeans eller byxor nästan dödar mig mig i den här värmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg