Personer som borde fått Nobelpriset

7:21 10 Okt 2014

Igår så blev det klart att Patrick Modiano får Nobelpriset i litteratur 2014. Kul med ett folkkärt namn man känner igen! Skoja. Nedan kommer en lista på fyra personer som jag tycker förtjänar Nobelpriset mer.

1: Maud Olofsson. Jag läste ju hennes självbiografi på semestern. Det som gjorde störst intryck på mig var när hon berättade om World Trade Center-terrordådet och att ett mingel hon skulle på samma kväll blev inställt. Maud trodde sedan att hon stod näst på tur och gömde sig ”på hemlig adress i Bryssel” i några dagar innan hon insåg att hotbilden mot Centerpartiets partiledare förmodligen var rätt liten från Al Qaidas sida.

2: Charlotte Perrelli. Vi var många som blev berörda av hennes bok ”Kickstart – I form på fyra veckor!” samt ”Kan jag kan du – Träna med Charlotte!”. En stark och bärande berättelse med tankar om träning och att leva i nuet. Målet var att komma i sina gamla kläder. Frågan är varför hon vill det, om man kollar på bilden ovan.

3: Johannes Brost. Johannes är aktuell med sin självbiografi ”Dö inte nyfiken!”. Johannes Brost hävdar att han har ”fått många frågor om sitt festande på Café Opera, mina förhållanden och privatliv överlag” genom åren, och nu ger han äntligen svar. Förmodligen en av årets viktigaste böcker.

4: Ken Ring. Ken Ring har precis skrivit klart sin bok ”Livet”. En ambitiös titel på en ännu mer ambitiös bok, där man får veta allt om att vara hemlös till att bygga upp en hotellresort i Kenya. Om inte DET förtjänar Nobelpriset så vet jag inte vad som gör det.

En gång i tiden så drömde jag också om att få Nobelpriset, men jag vet inte ens om man ska skriva ”Nobelpriset” med stor eller liten bokstav så jag antar att det är kört för mig. Nu siktar jag istället på att få bli bokrecensent i Gó Kväll på SVT.

En kommentar | “Personer som borde fått Nobelpriset”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Malin Hallqvist skriver:

    Bästa jag läst på länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg