Ta ert ansvar TV4!

7:29 20 Okt 2014

Jag har hunnit med att skriva en till krönika för Arbetarbladet! Såhär löd den i sin helhet:

”Jag har varit ute och rest lite sedan senast jag skrev här. Madrid och Barcelona bland annat! Förutom att ha blivit inlåst i ett mörkt trapphus och druckit spanskt kranvatten för att känna mig levande, så har jag försökt passa på att lära mig en del om den lokala kulturen. Därför så spenderade jag flera timmar på hotellrummet för att inspektera det spanska teveutbudet, och hittade ett guldkorn bland alla importerade mexikanska dramaserier där alla heter Pedro och ligger med borgmästarens dotter.

”Salvame” (direktöversatt till ”Rädda mig!”) är ett program som varje eftermiddag sänds under fyra (!) timmar, och som helt och hållet är tillägnat skvallerpressen och spanska kändisar. Det här innebär alltså 240 minuters livesänd pajkastning om dagen, där ingen sak är för liten eller banal att debattera och bli osams om. 10-15 personer, mest plastikopererade kändisfruar som tävlar tillsammans med bögar om vem som kan vråla högst, sitter i en tevestudio och bråkar om till exempel kända tjurfäktares kärleksliv. Andra typiska samtalsämnen är förminskande av drogmissbruk, bagatelliserande av prostitution och fokus på sex, skandaler och våld. En helt vanlig eftermiddag på en av Spaniens största tevekanaler!

När de blir osams och någon stormar ut från studion (vilket händer ungefär en gång i halvtimmen) så finns det kameror uppsatta överallt i tevehuset så att man kan följa den flyende personen tills hen har lugnat ner sig och återvänder till studion så att debatten kan fortsätta. Till och med på toaletterna filmas det! Samtliga panelister i programmet tjänar mer än en genomsnittlig svensk riksdagspolitiker, och det enda de gör är att bli osams och göra dramatiska gester och vråla ”SKÄMMES!!!” till varandra.

Nu kanske ni trodde att det räckte med fyra timmars direktsänd ”Salvame” varje dag, men nej. På fredagarna så sänds även ”Salvame deluxe” mellan 22.00-02.00 där man diskuterar allt det som man inte hann med under de ordinarie 20 timmarnas sändningstid man haft tidigare under veckan. Skillnaden är att deltagarna är finklädda och har druckit lite vin. Det tar aldrig slut.

Nu undrar jag bara när Salvame-formatet ska komma till svensk teve? Jag tror det skulle bli så bra! Lill-Babs skulle till exempel kunna vara där och attackera Lasse Berghagen, Helena Bergström skulle gråta teatraliskt och Gunilla Persson kan storma ut och skrika att hennes dotter visst är bra på att sjunga. Vem är med mig på detta? TV4, ta ert ansvar och ge oss det här! Det räcker med ”Let’s dance” nu.”

En kommentar | “Ta ert ansvar TV4!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lidia Garcia skriver:

    Hahahaha assa jag skams SA mycket for detta, men att kolla pa det dar programmet ar typ mitt storsta guilty pleasure. Det ar sa ofeministiskt det kan bli, men det ar sa fantastiskt att kolla pa. Sa pass, att nar jag val ar hemma i Sverige brukar jag ga hem till mamma pa fredagkvallarna for att fa en liten dos ”Salvame Deluxe” haha. Det ar sa svart att forklara varfor, och jag ar fullt medveten om hur bad det egentligen ar. Men oh vad roligt det ar ibland att bara slanga sig i soffan och kommentera programmet med mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg