Alice Bah Kuhnkes fest på kulturdepartementet

7:57 7 Nov 2014

Alice Bah Kuhnke är ju kulturminister nu! För att kicka igång det hela så bjöd hon samtliga riksdagsledamöter på lite ostbricka och vin medan hon läste högt ur en bok anpassad för barn i 6-9-årsåldern. Därefter var det dags för riksdagsledamöterna att svara på vilka superkrafter de helst skulle vilja ha (en riksdagsledamot ville enligt uppgift ”frysa tiden”) och till sist en frågesport med frågor för hela familjen. Allt detta enligt Expressen, som fortsätter att rapportera:

Frågesporten bestod av en blandning mellan barn- och vuxenfrågor, vilket enligt Alice Bah Kuhnke berodde på att frågorna hon tagit med sig hemifrån råkat blandas i förpackningen och att det upptäcktes först när hon var på kontoret. ‘Det var en hel del frågor om Pippi Långstrump’, säger en riksdagsledamot som vill vara anonym”.

Typiskt! Här vill man göra en rolig aktivitet för alla härliga riksdagsledamöter men så får man bara skit tillbaka. Alice hade till och med förberett ett fint pris till den lyckliga vinnaren:

”Innan frågesporten drog igång fick riksdagsledamöterna veta att ‘ett fysiskt statsråd’ ingick i priset. När vinnarna väl utsetts stod det klart att priset var en lunch med mötets värdinna, kulturminister Alice Bah Kuhnke.”

Jag tycker att det var ett jättebra pris! Det låter verkligen som ett sant privilegium att få luncha med en annan riksdagsledamot när man själv är en riksdagsledamot. En dröm som går i uppfyllelse!

Personligen så hatar jag ju samtliga former av lekar och roliga upptåg och tycker det hade varit trevligare att enbart dricka vin och äta ost, men för Alice egen skull så har jag listat några andra förslag på aktiviteter som kan passa vid nästa regeringssammanträde:

1: Julpyssel i Rosenbad. En av årets kanske största höjdpunkter! Alice bjuder på färgglatt papper, saxar och lim, och sen så är det bara att låta kreativiteten sprudla! Bara din egen fantasi sätter gränserna. Den riksdagsledamot som gör det finaste pysslet får äran att sätta upp det i plenisalen med lite tejp.

2: Under hökens vingar kom” med Stefan Löfvén. En rolig lek som tidigare mest har varit populär bland barn, men som Stefan Löfvén älskar att leka tillsammans med Annie Lööf för att få en starkare regering. Stefan Löfvén vrålar ”BLÅ!” och förväntar sig att samtliga alliansparter ska springa mot honom och ge honom en stor kram. OBS barnen på bilden har inget med Stefan Löfvén att göra.

3: Twistermattan. En perfekt aktivitet som slår knut på dig själv, precis som regeringsförhandlingar brukar göra.

4: ”Bus eller godis”. Nu är visserligen halloween över för den här gången, men jag tror att det här kan bli en framtida klassiker där politiker får springa omkring och knacka dörr och tigga i läskiga kostymer för att hitta pengar till sina investeringar och reformer. Inget är ju mer skräckinjagande än en livs levande politiker i ens egen hall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG