Alternativa Idol-vinster

7:36 6 Nov 2014

Häromveckan så tillkännagav TV4 att de skrotar det gamla priset i Idol, det vill säga att spela in en skiva i panik dagen efter segern när man är bakfull så att den ska hinna säljas i julhandeln och sedan falla i glömska för all framtid. Nu ska den vinnande artisten istället få ge ut en EP med fyra låtar! Jag gillar det, men tror att Idol i framtiden kommer att behöva anpassa sina vinster till de villkor som råder inom musikbranschen idag. Det är ju rätt hårt därute eftersom ingen köper skivor längre. Nedan har jag några förslag på alternativa idolvinster.

1: Ett gig med Pernilla Wahlgren i ett köpcenter utanför Skövde. De betalar jättebra, och du får dessutom en rabattkupong som berättigar dig till 20% på Kappahl.

2: Julshow med Sanna Nielsen där du får se hela Sverige och åka artistbuss med Sanna och lyssna på anekdoter från hennes sommarprat under två månader. Du kommer vråla ”O HELGA NATT” i ren skräck.

3: Vara förband till Kikki Danielsson på en Viking Line-båt till Finland en mörk tisdagskväll i januari. Innan giget får du förfesta med Kikki i sviten på Cinderella-båten.

4: Uppträdande i ”Efter Tio” samt en två timmar lång intervju med Malou von Sivers. Malou tvekar inte att ställa de svåra frågorna, och kommer förmodligen bara vilja prata om cancer och hur spännande det är med veganer.

5: Åka på Ladies’ Night-turné med Martin Stenmarck. Mysigt va! Tänk vad många rymliga tanttrosor du kommer få kastade på dig! Kanske den bästa publiken i världen.

6: Vara ”webbjoker” i Melodifestivalen. Ni vet den där låten som alltid suger men som måste vara med eftersom den kommit in via ”webben”?

7: En spelning på Saabs personalfest i Trollhättan. Eller visstja, Saab finns ju inte kvar längre.

8: Underhållningsansvarig trubadur på O’Leary’s afterski i Funäsdalen mellan december och april. Liftkort ingår!

En kommentar | “Alternativa Idol-vinster”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Camla skriver:

    Det finns inte ens några köpcentra utanför Skövde ;)))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG