Regina Lunds debattartikel om andlighet

8:09 30 Jan 2015

Det är drama i kändis-Sverige igen. Alex Schulman och Regina Lund bråkar på kvällstidningarnas debattsidor om ANDLIGHET och REINKARNATION. Två stora livsfrågor som ingen har svar på. Allt började med att Alex Schulman skrev en kolumn i Aftonbladet där han läst Hänt Extras andliga spalt, där Regina Lund ljuger och berättar för folk att deras döda föräldrar finns i himlen. Nu har Regina Lund svarat på SVT Opinion, och jag har läst texten och har lite reflektioner kring innehållet. Vi kör!

”Jag har framgångsrikt arbetat som clairvoyant, clairsentient, clairaudient, andlig vägledare, tarotläsare och healer/medium i snart över sju år, utan att få ett enda klagomål från en enda av mina klienter.

Inte så konstigt att Regina inte har fått några klagomål från sina andliga kunder eftersom hon förmodligen bara säger det de själva vill höra? Om en kund hör av sig till Regina Lund och frågar hur hennes döda syster har det i himlen, så känns det inte så troligt att Regina skulle svara ”Hon brinner i helvetet och är uttråkad, och hälsar att hon tyckte du var skitdryg”. Nää, Regina svarar ju så klart att den döda systern har blivit den ”vackraste ängeln av alla” och att hon sitter och vakar över oss alla från en gyllene tron och äter vindruvor hela dagarna. Kunden blir jättenöjd!

”I över 25 år har jag hållit på med andlig utveckling helt under radarn för media. Det är mitt intresse, min passion, min livsåskådning och min tro. Jag började ta emot klienter för sju år sedan för folk bad mig.

Japp, det var inte Regina Lund själv som kom på att hon skulle börja ta emot kunder. Folk BÖNADE OCH BAD henne på sina bara knän om att bli avlästa! Det är inte lätt att vara medial och sitta inne på samtliga svar om vår existens. Regina hade inget annat val än att börja ta emot folk och få sin egen spalt i Hänt Extra.

”När Hänt Extra för ett år sedan frågade om jag ville ha en frågespalt hos dom så tackade jag ja. Dels för att det kändes skönt att vara i en icke andlig tidning och nå dom människor som inte vanligtvis läser om andlighet och dels för att min mycket välutbildade och kloka farmor, bibliotekarien och fembarnsmamman Brita, alltid älskade att som avkoppling och sitt slags lördagsgodis läsa just Hänt Extra.”

Regina Lunds farmor var inte bara farmor, hon var dessutom välutbildad, bibliotekarie och fembarnsmamma och älskade att läsa Hänt Extra! Relevant information i sammanhanget! Regina Lunds farmor blir ju SÅ mycket trovärdigare bara för att hon var ”högutbildad bibliotekarie”.

”Alex Schulman är den första som någonsin haft något att klaga på i mina svar eller i mina readings. Han har aldrig ens varit min klient och mig veterligen inte heller skrivit in till min spalt. Jag dömer inte Alex Schulman, men jag ber honom respektera mitt arbete, min tro och min och andras livsåskådning. Sluta häxjaga mig och oss, vi som har en annan livsåskådning. Att Alex Schulman startat en häxjakt på mig det hälper varken mig eller mina kunder”.

Alex Schulman är alltså DEN FÖRSTA PERSONEN NÅGONSIN (?) som haft något att klaga på i Regina Lunds svar. Det säger väl egentligen det mesta? INGEN ANNAN har någonsin yttrat något negativt angående Regina Lunds readings! Regina Lund har alltid rätt, och att ens ifrågasätta hennes astrala förmågor är samma sak som att starta en ”häxjakt” efter henne. 

Personligen bryr jag mig inte så mycket om att folk skriver in till Regina Lunds spalt i Hänt Extra. Tycker inte att den är samhällsfarlig och att Regina Lund måste tystas. Jag tycker snarare att det är underhållande. Folk får väl göra vad de vill och tro på det som känns bäst. De är vuxna människor och de kan säkert bedöma själva vad de vill tro på.

Det som känns skevt är väl snarare att Regina Lund aldrig har blivit ifrågasatt. Oavsett vilket sammanhang det handlar om så tycker jag att det är osunt att bara omge sig av ja-sägare och folk som tycker exakt samma sak som en själv. Jag tycker att den här debatten har varit en frisk fläkt, och tycker att det är bra att Regina blir ifrågasatt för första gången!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg