Australien till ESC!

8:00 14 Feb 2015

Först trodde jag att det var ett skämt, men tydligen så är det sant. Australien ska ställa upp i Eurovision Song Contest och har blivit direktkvalificerade till finalen i Wien den 23 maj. Anledningen till det är för att tävlingen fyller 60 år, och för att temat på årets tävling är ”Building bridges”. Då blir det genast lite mer begripligt, för det blir ju betydligt billigare att låta Australien ställa upp i Eurovision än att bygga en bro över halva jordklotet. Europa är ju redan bankrutt som det är, och det sista vi behöver är väl en bro som uppmuntrar till privatbilism.

Min första reaktion när jag fick höra att Australien skulle vara med var att jag blev fruktansvärt kränkt. Tänkte att de skulle komma alldeles solbrända och vara sköna softa killen och säga ”Cheers mate” till allihopa och vara allmänt australiensiska och förstöra den slaviska stämningen. Sen så ändrade jag mig, och kom fram till att det är BRA att Australien ska vara med. Ärligt talat så har ju Australien brytt sig mer om Eurovision än de flesta europeiska länder under de senaste årtiondena, och om det är NÅGOT som Eurovision behöver nu för tiden så är det engagemang och att någon faktiskt bryr sig. Många europeiska länder verkar ju knappt ha lust eller råd att vara med längre, och det är väl förståeligt om valet står mellan konfetti och välfärd. Då är det nog bara bra att Australien kommer in och ”rör om i grytan” i äkta Paradise Hotel-stil. De verkar ju vara så bekymmerslösa och roliga.

Australiens bidrag är ännu inte framröstat, men jag gillar det här. Om Australien dessutom skulle VINNA tävlingen så får de vara med nästa år också! Tyvärr kommer tävlingen inte att arrangeras i Sydney isåfall, utan i en europeisk stad fast med ett australiensiskt tevebolag. Inte alls omständigt att flyga in all personal och resurser från andra sidan jordklotet, men det är väl iallafall ett bättre alternativ än att flyga ner halva Europa till Australien. Christer Björkman blir ju så lätt rödbränd när han är ute i solen.

Jag hoppas faktiskt att det här bara är början på en större trend, och att fler länder ska få ställa upp även i framtiden. Tycker det är så töntigt när vissa bah ”Uuuh, Eurovision ska vara europeiskt, Israel borde inte få vara med!”. FEL! Jag tycker alla som vill ska få vara med. Tror inte att tävlingen kommer överleva annars, eller iallafall inte behålla samma popularitet som idag. Det är omöjligt att vara konservativ om man gillar Eurovision, och det ligger i programmets natur att utvidga sig. Om Eurovision inte hade tillåtit nya länder att tävla så hade det fortfarande varit sju deltagande länder som det var första året 1956, och hur kul hade DET varit på en skala mellan Sanna Nielsen och Petra Mede? I år så är 40 länder med. Förmodligen så kommer man vilja hålla för öronen under 35 av bidragen, men annars hade det inte känts som Eurovision på riktigt.

2 kommentarer | “Australien till ESC!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. matilda skriver:

    Du är bland dom roligaste jag vet <3 puzz

  2. corny skriver:

    Tack så mycket, mitt liv ser mer komplett ut nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg