Flyttdöden

9:02 27 Feb 2015

Det här är egentligen ett rätt så angenämt problem, men jag håller på att gå in i flyttväggen. Jag är mitt uppe i förberedelserna till min flytt nästa vecka och det känns som att det enda jag har gjort den här veckan är att sitta i ett enda långt telefonsamtal fast med tio olika kundtjänster. Adressändring, fixa elavtal, ringa ComHem, skaffa hemförsäkring, få ett sammanbrott för att IKEA ska komma och leverera möbler ”någon gång mellan 15-21″, packa ner allt jag äger i kartonger, vänta på viktiga brev som aldrig kommer fram osv.

Folk har brutit ihop för mindre. Dessutom kommer jag förmodligen att brinna i helvetet för att jag utnyttjat RUT-avdraget för första gången i mitt liv och köpt flyttstädning till min gamla lägenhet på 28 kvadrat, men jag ORKAR bara inte!

Nästa tisdag får jag nycklarna och överför den sista delen av kontantinsatsen men jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Skulle inte alls bli förvånad om alltihop visar sig vara en stor bluff och att jag blivit lurad trots att allt är påskrivet och jag vet att allt egentligen är lugnt. Min största skräck är typ att jag ska gå in i min nya lägenhet och mötas av ett fuktskadat badrum eller att köksluckan faller ner när jag försöker öppna den. Alternativt att det är ett stort hål i golvet.

Jag vet att det är löjligt eftersom jag sett lägenheten och vet vad jag har köpt, men jag kan ändå inte låta bli att vara lite nervös för hur det kommer vara eller att något fullkomligt orimligt ska hända.

Just nu vill jag bara spola fram tiden en vecka tills jag har flyttat in och fått grunderna på plats. Förhoppningsvis sitter jag med ett glas vin (eller tre) i min nya soffa nästa onsdag. Det ska bli ett sant nöje att få spilla rödvin i min nya soffa för första gången. Så snart som det är klart kan man börja fokusera på vad som egentligen är viktigt. Till exempel att välja rätt lampskärm från Svenskt Tenn så att den matchar med soffkudden från Missoni. Ja ni vet ju själva hur jobbigt det kan vara!

Egentligen vill jag bara sitta och blogga om Pernilla Wahlgren hela dagarna, men ibland måste man ju tyvärr göra annat också. Typ se till att man har en internetuppkoppling över huvud taget. Som om allt detta inte var nog har jag dessutom fått en finne i ansiktet! Katastrof!

2 kommentarer | “Flyttdöden”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellen skriver:

    Ja, fy flytta är verkligen jobbigt och stressigt. Många stresspoäng, nästan i höjd med skilsmässa kan jag tänka mig. Det gamla ska avslutas och det nya invigas.. Men det blir bättre, snart är du inbodd i ditt egna hem och det kommer vara värt all flyttångest i världen :) Lycka till!

  2. B skriver:

    Marie Serneholt vet precis hur du känner just nu, Frans. (https://www.youtube.com/watch?v=nV4pF-cczFQ)
    *Styrkekramar*
    Och glöm inte, ”vill man – så kan man”!
    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer