Inredningstidning tar avstånd från handgranater

7:36 26 Feb 2015

Jag är med i HSB sedan en tid tillbaka. Mest för att bostadsrättsföreningen i huset som jag ska flytta in i nästa vecka tvingade mig. Vet inte exakt vad organisationen går ut på men det kostade iallafall 500 kronor att gå med. En bra medlemsförmån är dock att jag får HSB:s medlemstidning ”Hemma med HSB” hemskickad på regelbunden basis. Det är en tidning vars mål är att framstå som så intetsägande och slätstruken som möjligt för att attrahera samtliga HSB-medlemmar och inte göra någon sur. I senaste numret hittade jag bland annat den här spännande notisen.

Nähä. Nu får man inte ens ha en handgranat i förgyllt porslin som inredningsdetalj längre. Fan! Man får verkligen aldrig ha roligt längre. Antar att man inte heller får kolla på våldsamma filmer i hemmet, för det är ju faktiskt jätteolämpligt och stötande för alla som någon gång har blivit utsatta för våld i någon form.

Det känns verkligen som ett statement från HSB:s och redaktionens sida att de tar avstånd från porslinsbeklädda handgranater som inredningsdetaljer. Fler inredningstidningar borde följa deras exempel. Om de inte säger någonting så hade man ju förutsatt att de t.ex. velat ha krig eller andra väpnade konflikter. Vad anser HSB egentligen om situationen i Ukraina? Och knarkrelaterad gängkriminalitet i Mexico? Nu när de tagit ställning till dekorativa handgranater så behöver de även fundera på sin policy för utrikespolitik och komma med ett uttalande inom kort samt en lösning på konflikten mellan Israel och Palestina.

Vissa av er kanske undrar hur handgranaten från inredningsreportaget såg ut, och det kan ni se här nedan.

Kolla vad osmaklig! Visst blir man KRÄNKT bara man ser den? Någon (eller några?) blev uppenbarligen så illa berörda av denna prydnadssak att de var tvungna att skriva ett långt argt brev till HSB och kräva att de tar avstånd från väpnat våld. Tankarna går ju direkt till första världskriget!

Personligen så tycker jag att det finns betydligt värre och mer stötande saker att inreda med istället för porslinsbeklädda handgranater. Till exempel väggbokstäver som det står ”Lycka” eller ”Kärlek” på. Det om något är provocerande på riktigt.

4 kommentarer | “Inredningstidning tar avstånd från handgranater”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tove skriver:

    Fast du får det ju att låta som om det är en faktisk handgranat beklädd i porslin vilket ju skulle vara olämpligt att inreda med av flera skäl – det är inte barnsäkert, det är en trigger för folk med krigsrelaterad PTSD och folk som är fobiska över att spränga av sig ansiktet t.ex. Annars ser jag inget problem med granaten, jag inreder själv med både landminor och missiler för att inte tala om mina osäkrade pistoler med en kula var som jag har placerat ut genom lägenheten för att jag aldrig ska vara mer än 10 steg bort från ett spännande parti rysk roulette (bland goda vänner såklart).

  2. Anna-Lena skriver:

    Jag håller med dig Tove.
    I synnerhet om rysk roulette.

  3. L skriver:

    Har man en kompis med ptsd så kanske man plockar undan en porslinsgranat innan de kommer ja. Om det är en okänd människa så kan man väl aldrig veta vad som triggar folk? Kniven på ostbrickan kanske triggar han som blev rånad förra året, din hund som du inte nämnde skrämmer vettet ur hon som är hundrädd. Den där postern med Skriet får en fd deprimerad människa att falla tillbaka i självmordstankar. Herregud, varför bor vi inte alla i Ikeamoduler?!! Det är ett under att vi alla inte sitter instängda på psykakuten.

  4. Ce skriver:

    Jag har en playboy affisch hemma med ett inzoomat kvinnligt sköte. Min svärmor tittar alltid skumt på den. #whatwouldHSBsay??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG