Dagis-vernissage!

1:09 31 Maj 2015

Tja. Tänkte bara uppmärksamma att barnen på Blondinbellas förskola tydligen har börjat ha ”vernissage” för teckningarna som de har målat. VERNISSAGE!!! Bjuds det på snittar och mousserande vin också? Diskuteras målningarnas budskap och känslorna som de framkallar? Kan tänka mig att Gillis konstnärliga uttryck är väldigt postmodernt fast med intryck från impressismen och Paris under tidigt 1900-tal.

Nästa steg blir att skicka iväg dagisbarnen på bildningsresa till kontinenten för inspiration och nya intryck inför höstens skapande! Uffizierna i Florens, Louvren i Paris och så självklart Prado-muséet i Madrid. Kanske en praktikplats hos Banksy?

Jag vet inte vilken sorts person man blir om man börjar med vernissage precis när man har lärt sig att gå upprätt. Det slutar väl med att de som sexåringar hoppar av skolan och rymmer eftersom den svenska läroplanen för lågstadiet är för begränsande och fötryckande mot frispråkiga konstnärssjälar. 

Mina konstnärliga ambitioner som bebis var faktiskt rätt begränsade. Jag hade fullt upp med att försöka att inte kissa på mig/lära mig gå när jag var i den åldern. Mina vuxna förebilder prioriterade pott-träning framför vernissage. 

2 kommentarer | “Dagis-vernissage!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Michis skriver:

    Mitt barns förskola har vernissage på torsdag! (Hen går ej på Blondibellas unges förskola).

  2. Cecilia skriver:

    jag gick på ett lite mer ”proletärt” (kan man ens säga det när man talar om småbarn?) dagis och vi hade också vernissage, vill tro att det är det som gjort att jag är den stora konstnär jag är idag. inte. är dock ganska säker på att mina föräldrar INTE fick tårar i ögonen när de såg våra konstverk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG