#trailergate

1:41 16 Maj 2015

Som jag antar att de flesta av er redan vet så tävlar Anna Book just nu i jubileumssäsongen av Let’s Dance. Det är dock inte det enda TV4-programmet som hon kommer att synas i nu under våren, eftersom hon även är med i TV-programmet ”Svenska fall för FBI”. Såhär skriver Expressen om programmet:

Samtidigt som Anna Book dansar bland glitter och glamour är hon aktuell i ett program med ett helt annat allvar. I ‘Svenska fall för FBI”‘är Book med som ett vittne för att hjälpa till att lösa gåtan om en mördad vän.

TV4 har valt att låta trailers för programmet rulla i samband med ”Let’s dance” – något som Anna Book, som ännu inte hunnit se det själv, ställer sig kritisk till.

– Jag vet ju inte hur trailers går till. Samtidigt, livet är inte svart eller vitt. Man ska inte mixa lättja med allvarliga saker. Det är aldrig rätt läge för svåra program.

TV4 är som vi alla vet en tevekanal. För er som inte brukar kolla på teve, så kan jag berätta att det är vanligt att tevekanaler brukar visa så kallade ”trailers” för kanalens övriga program för att dessa ska få fler tittare. Trailers visas vanligen i reklampauser samt mellan olika tv-program som utfyllnad, och syftet är ofta att visa att kanalen har bredd och många olika sorters program och något som passar alla.

Anna Book är alltså upprörd över att TV4 visar en trailer för ett kriminalprogram (som hon själv är med i) under reklamavbrotten i Let’s Dance, med motiveringen att man inte ska blanda lättsam teveunderhållning med allvarliga saker? Vet inte hur insatt Anna är i TV4-gruppens verksamhet, men jag är rätt säker på att mixen mellan underhållning och allvar är typ hela TV4:s affärsidé?

Jag kan för övrigt säga att om man är medverkar i ett teveprogram så är det vanligt att man dessutom blir inklippt i en trailer, gärna med något lösryckt citat man sagt eller något annat som väcker intresse. Samt att kanalen äger materialet och kan göra typ vad de vill med det! Har man ett problem med det borde man förmodligen tänka efter ordentligt innan man beslutar sig för att ställa upp, men det utgick jag från att folk visste. Jaja.

2 kommentarer | “#trailergate”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna-Lena skriver:

    Tyvärr, så verkar denna ”dam” Anna Book ej tänka efter ordentligt. I hennes hjärnkapacitet fattas detta begrepp.

  2. mb skriver:

    mobbningen av anna book slutade vara kul för flera blogginlägg sen. Alla vet att hon är lite speciell och gillar att gråta ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer