Paolo Roberto – kokboksförfattare och förlossningsexpert

6:19 29 Jul 2015

Hittade denna godbit på Cissi Wallins Twitter. Paolo Roberto har delat med sig av sina allra bästa förlossningstips i senaste numret av Mama! Alla vet ju att vi män är de som är bäst lämpade att ge goda råd och konstruktiv kritik angående kvinnors förlossningar. Ni kvinnor är ju alldeles för självupptagna för att förstå att det egentligen inte är så farligt med smärta. Tur då att Paolo Roberto är Sveriges alldeles egna managementkonsult för förlossningar!

Hade du som läser detta en jobbig förlossning? Det berodde förmodligen på att Paolo Roberto inte var på plats och påminde dig om att andas ordentligt. Alltihop handlar ju som ni vet om andning när man ska trycka ut en tre-fyra kilo tung klump genom fiffin. Gör det ont så är det ENBART för att du som kvinna inte andas på rätt sätt. Det förstår ni väl?

Paolo Roberto har ju faktiskt gått en kurs i förlossningar (”profylax, allting”) och har utvecklat en unik spetskompetens. Ja han är till och med bättre på det än sin egen fru som har lite ”svårt för smärta”. Tur då att Paolo vet att ”det är bara att föda, jag har kompetensen”.

Härligt att Paolo fick ”väldigt mycket beröm” under förlossningen också. Allt handlar ju såklart om Paolo när hans fru föder barn.

Sveriges alla landsting – headhunta genast Paolo Roberto till era förlossningsavdelningar! Lovar er att ingen kvinna någonsin kommer vilja ha kejsarsnitt när Paolo Roberto är klar.

20 kommentarer | “Paolo Roberto – kokboksförfattare och förlossningsexpert”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Linda skriver:

  HAAAHAHAHA //Mvh en som precis krystat ut en över fyra kilo tung varelse ur sin fiffi

 2. Pernilla skriver:

  Jaha, det här skulle jag ha läst innan jag klämde ur mig mina barn och tyckte det gjorde skitont. Jag skulle ju ha ANDATS! Prisa ske Paulo, detta kommer att revolutionera förlossningsvården!

  Har du för övrigt läst om Malin Berghagens nya förhållande…med sig själv? http://www.expressen.se/noje/malin-berghagen-ar-det-basta-ligg-jag-haft/

 3. Ellen skriver:

  haha, ”det är bara att föda, jag har kompetensen”… jomenvisst :)

 4. amanda skriver:

  Håller med! Det är _bara_ att andas och föda. Sen får nån brodera lite i fiffi.
  http://www.healthcare2point0.com/images/CutEpis_DeleeTxtBk-b.jpg

 5. Emily skriver:

  Åh man lär sig alltid nåt nytt av Paulo <333 ! ! : ----)

 6. Ettan skriver:

  Jag pressade ut en 5,2 kg varelse ur min fiffi och tackar gudarna att en duktig barnmorska var där och kunde trixa ut sonen som fastnade och hade navelsträngen runt halsen (var blålila och livlös när han kom ut). Den smärtan kommer jag aldrig glömma. Synd att inte Paolo var där och kunde coacha bort den med sin spetskompetens… Nä men allvarligt, hur jävla mycket hybris har karln?

 7. Hanna skriver:

  Inte visste jag att han var en sådan expert.. Attans att jag inte visste det när det var dags för mina barn att födas….

 8. Jesper Nordström skriver:

  När Paolo ska krysta ut ett bowlingklot genom ollonet ska jag vara där och coacha honom.

 9. Creepy guy skriver:

  Är det inte en intervju med Paolo gällande förlossning? Är det konstigt att han besvarar frågorna från sin synvinkel?

  Intervjuar man en kvinna gällande smärtan för en man vid en rejäl pungspark så svarar hon ju så bra hon kan och svaren speglas ju av hennes erfarenhet.

  Var i ligger problemet?

 10. Cissi Wallin skriver:
 11. Cissi Wallin skriver:
 12. Kristina skriver:

  En (NY) typisk Nöjesguiden artikel nu för tiden. Manshat!

 13. Wilhelm Hagberg skriver:

  Hej jag tycker att den genderkorrekta infallsvinkeln börjar bli lite utjatad. Men det är alltid rätt att håna Paulo och jag gillar omskrivningen Fiffi.

 14. Andreas skriver:

  Paolo Roberto är ju grym!
  Bra att faktiskt bidra med det man kan.

  Vad är det för fel på er som blir hotade av att en man bidrar vid förlossningen?

 15. helen skriver:

  Haha! Min nu tre veckors gamla unge vägde bara 3,3 men nog fan gjorde det ont! Och det är inte bara att huvudet ska ta sig ut, värkarna är ett jävla helvete att genomlida. Jag tröttnade dessutom på tjatet om att andas och utbrast: Den där jävla andningen! mitt i alltihop. Jag kunde inte andas för fem öre men det gick ju ändå. :D

 16. Hannabanana skriver:

  HAHAHA!! Paolo är ju bara för härlig!! Älskar neggandet av frugan som var allmänt rädd och dålig på att hantera smärta. Lät ju nästan som att Paolo låg och födde ett barn i sängen bredvid med tanke på att han ”kunde hantera smärtan”

 17. Ellinor skriver:

  Vissa av kommentarerna här är nästan lika underhållande som blogginlägget. De måste ju vara ironi eller hur? Hahahaha ”vad är det för fel på er som känner er hotade av att en man bidrar vid förlossningen?” Hahaha vad är det för fel på dig som tycker att Paolo vet bäst trots att han är man och alltså inte kunde bidra med någonting vid förlossningen utom möjligtvis moraliskt stöd? Tydligen är du också väldigt engagerad i frågan, haha. Kränkt?

 18. Carola skriver:

  Ja så som det raljeras över Paolos intervju så har det ju verkligen gått spårlöst förbi ganska många att han sa en del av det med glimten i ögat. Ni vet det kallas för ironi. Och jag läste inte in det som många verkar ha läst in i den här intervjun och det TROTS att jag är kvinna OCH har fött två barn. Läs det här och grunna ett varv till på vad Paolo menade med det han sa och på vilket sätt han var ett stöd för sin ex-fru under förlossningen. SEN kan man kommentera igen så får vi se om det är någon skillnad på uppfattningsförmågan. https://instagram.com/p/51a2uewgqf/

 19. ulla skriver:

  Det värsta i detta kommentarfält är att ni benämner era fittor som ”fiffi”. #förminskade

 20. Paolo skriver:

  ”– Du kan hälsa hela jäkla Twittergänget att de kan hoppa upp på sina höga feministiska hästar och galoppera åt helvete.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg