Vem ska leda Eurovision?

12:55 9 Jul 2015

Igår så fick vi ju veta att Eurovision ska hållas i Stockholm. Nu börjar det bli dags att diskutera vem som ska få det tveksamma nöjet att programleda de tre sändningarna och behöva kallprata med 36 stela européer från varje deltagande land i röstningsceremonin på skolboksfranska. Ett riktigt hedersuppdrag! Många pratar om att det kommer bli Petra Mede, Sanna Nielsen och/eller Måns som ska få leda sändningarna, men jag har grävt fram lite alternativa förslag för att bättra på mångfalden! 

1. Elisabet Höglund. Elisabet Höglund är en av Sveriges mest kompetenta journalister, och har ju som vi alla vet varit med och lett Förkväll. Jag tror att ett programledarskap för Eurovision Song Contest skulle passa henne perfekt, och innebära ett slut för tramsiga mellanakter och annat töntigt regisserat mellansnack som ingen tycker är roligt förutom manusförfattaren själv.

 2. Robinson-Robban. Amen ni vet han! Senast jag hörde något om honom var igår, då jag läste att han blivit polisanmäld efter ett parkeringsbråk med tillhörande brottningsmatch utanför Willys i Sickla Köpkvarter. Jag tror han skulle vara en rolig greenroom-reporter!

3. Maud Olofsson. Under valturnén 2010 så introducerade Maud konceptet ”Allsång med Maud”, och reste land och rike runt med Linda Bengtzing för att sjunga Lasse Berghagen-låtar där hon skrivit om texten för att bättre passa en centerpartistisk agenda. Det är ju uppenbart att Maud hellre skulle vilja leda TV-underhållning än vara politiker. Eurovision Song Contest är det perfekta nybörjaruppdraget för henne! 

Elisabet Höglund och Maud Olofsson kan leda alla sändningar, och så Robinson-Robban i greenroom för att liva upp stämningen lite. Perfekt!

2 kommentarer | “Vem ska leda Eurovision?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hej skriver:

    Anna Book då?! Hon känns ju nästan självklar

  2. Sara skriver:

    På tal om Anna Book (i den andra kommentaren), har du set NetOnNet’s nya reklamfilm? Den med Dr. Alban och han backstreet boys-killen… Där är ju också Anna Book med! Det roliga är ju att reklamfilmen är gjord som en parodi på Så mycket bättre… där hon ju skulle platsa med alla sina låtar! Tycker att det blir så sjukt ironiskt kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG