Björn Ranelids författarskola

7:39 30 Okt 2015

I dessa tider fyllda av tråkiga nyheter och allmän misär, så är det trevligt när man får en positiv nyhet. Dagens, eller nej kanske ÅRETS, mest positiva händelse, måste vara att Björn Ranelid nu har tillkännagjort att han ska starta en alldeles egen författarskola hemma hos sig själv på härliga Österlen! Såhär rapporterar Kvällsposten:

Jag ska skörda av det jag har sått nu. Jag ska starta Sveriges första renodlade skönlitterära författarskola.

Tanken är att undervisningen ska inledas i början i december. Vid varje tillfälle mottas tio elever som över två dagar får tio timmars undervisning samt middag till ett pris av 4 000 kronor.”

WOW!!! 4000 för tio timmars gruppundervisning PLUS en middag låter verkligen som ett kap. Om jag fick välja mellan Per Morbergs skärbräda och Björn Ranelids författarskola så vet ni vad jag hade valt. Måste dock säga att specifikationen av vad som ingår i skolan hittills är lite väl vag? Det står att undervisningen sträcker sig över två dagar, men någon sovplats verkar inte vara inkluderad? Får man inte ligga i ett skånskt harem tillsammans med Björn Ranelid och de övriga nio kursdeltagarna? Björn fortsätter att utveckla: 

Jag kommer att tillsammans med min svärson skissera på en anmälningsblankett, jag kommer också att spela in en del filmer om hur jag ser på detta med skrivandets konst. Det blir inga representativa Jesusfigurer som ska upptäcka Stieg Larsson och döden utan det blir en kvalitetsförfattarskola. Jag ska vara generös och givmild och prata om språkets genetik och pollen”

LÄNGTAR redan nu tills filmerna där Björn Ranelid ska berätta hur han ser på skrivkonst!!! Viktigt också att Björn påpekar att det inte är något folkligt jävla Stieg Larsson-trams, utan en riktig kvalitetsförfattarskola med allt vad det innebär. Inga obildade deckare, utan riktiga historier om t.ex. kärleksaffärer mellan maktfulla män och undergivna kvinnor med äppelrosiga kinder. 

”Jag gör inte detta för att jag ska framhäva mig själv. Det är jag inte intresserad av. Jag har tidigare hjälpt Torbjörn Flygt och jag har tidigare hjälpt Anders Paulrud, jag har nästan varit mentor till en författare varje år. Är det en sak jag lärt mig så är det att det inte finns några genvägar, säger Björn Ranelid.”

Älskar att Björn ba ”det finns inga genvägar!” samtidigt som han startar en tio timmar lång författarskola (inklusive middag). Efter den så bemästrar man all skrivkonst och blir redo att skriva nästa stora svenska generationsroman! Fantastiskt! Så härligt att inspireras av de litterära giganterna Torbjörn Flygt och Anders Paulrud! 

Jag har långt gångna planer på att anmäla mig till Björn Ranelids författarskola. Äntligen kanske jag får chansen att lära mig skriva på riktigt istället för de här patetiska blogginläggen. Jag tar emot bidrag via Swish när Björn har utformat anmälningsblanketten tillsammans med sin svärson. 

Extraläsning: Alex Schulman möter Björn Ranelid i Nöjesguiden 2009 efter att Björn har kallat Alex för ”kloakernas slussvakt” i SVT Debatt. 

3 kommentarer | “Björn Ranelids författarskola”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. MICK1 skriver:

    såg dig igår!!!!! fattade först sen och skulle skriva FRAAAANZ. men orkade inte pga hetsig häst! jag var alltså hon stackaren med psykbryt till häst som promenerade förbi dig igår i gångtunneln efter hallonbergen tunnelbanan! ångrar mig nu :( du hade fått posa med hästen!

  2. Lisa skriver:

    Du är typ my man in aftonbladet klick. Uppskattar detta.

  3. Frans skriver:

    MICK1: HAHAHAHAHA dör vad kul!!! Kommer ihåg dig också, jag tänkte för mig själv ba ”vad fan är det för jävla person som går runt med en häst i Hallonbergen…..”. Men nästa gång vill jag posera med hästen!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg