Om Paradise Hotel-deltagarna styrde Sverige

8:33 29 Okt 2015

Det är rätt sällan jag känner behovet av att kommentera något som skrivs på Nyheter24, men just nu känner jag att jag måste.

Med rubriken ”Det finns en större trovärdighet i Paradise Hotel än regeringen” har Nyheter24:s skribent Nicole Rydén skrivit en krönika med budskapet att det vore bättre om Paradise Hotel-deltagarna styrde landet, istället för våra folkvalda politiker. Jag är ju inte dum i huvet och förstår att det är skrivet med *glimten i ögat* såsom jag själv alltid brukar göra, men jag tycker ändå att vi kan titta på några korta utdrag från texten! 

Jag är helt övertygad om att Oliver Strige – som inte ens kan steka ett ägg, eller Adrian Montin som ogenerat manipulerar och ligger med alla skulle ta bättre beslut för Sverige. De skulle ta ett jävla beslut över huvud taget, sen inte vara rädda för att göra om och göra rätt. Främst erkänna sina misstag.”

Jag ställer mig tveksam till att ge Adrian Montin någon form av parlamentariskt ansvar i Sverige, men okej. Paradise Hotel-deltagarna borde alltså styra Sverige för att de skulle erkänna sina misstag mer än våra riktiga politiker. Typ ”Ja det kanske var dumt att vi invaderade Danmark förra veckan efter 200 år av fred, men hey, vi var fulla och sugna på Tuborg, shit happens!”, eller ”Jaja, vi råkade köpa Nuon, det var dumt, men… är du sugen på att knulla?”. Vet inte riktigt hur stor tröst det hade gett mig som medborgare och skattebetalare. Ett korkat misstag är ju fortfarande ett korkat misstag även om man ber om ursäkt. 

”Vi människor hatar att bli idiotförklarade och lurade. Därför tycker vi inte om våra politiker, är tillräckligt pålästa eller ens intresserade av politik. Men vi älskar våra deltagare i Paradise Hotel. Vi kan kritisera och ifrågasätta deras beteende väldigt många gånger, men eftersom de kritiserar sig själva så är det liksom inga problem. Det blir i stället en slags samhällsdebatt – en öppen och väldigt offentlig dialog? Paradise Hotel är som en work shop för deltagarna att utveckla sig själva och hela samhället.”

Att kalla Paradise Hotel för en ”workshop för samhället” var helt klart något nytt för mig, men okej. Jag håller dock fast vid att det skulle vara en rätt klen tröst att någon bah ”Ah sorry det var dumt men gjort är gjort, men nästa vecka är det halloweentema!” efter att t.ex. ha avvecklat kärnkraften lite sådär spontant. 

Vissa saker håller jag dock med om! Tror t.ex. att riksdagens frågestund med fördel skulle kunna döpas om till ”Pandoras ask”. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp