Linda Bengtzings barnbokskarriär

10:02 5 Okt 2015

Jag bara känner att jag vill dela med mig av min konsertupplevelse i Gävle i lördags kväll. Eller ja, konsert vet jag väl inte, jag betalade 140 kronor för att få se Linda Bengtzing sjunga alla sina fyra (4) hits på en nattklubb i Gävle klockan 00.30. 

Här var soliga Linda!!! Fotat med min darriga hand eftersom jag var i 100% extas. Kan avslöja att hon drog ett flertal fräckisar i mellansnacket. När ens låtskatt inte räcker till en fullskalig konsert så får man fylla ut resten med vitsar som Bert Karlsson berättade när man besökte Skara 2005. 

När jag gjorde research inför det här blogginlägget (som man tydligen gör när man är en seriös skribent) så såg jag att Linda Bengtzing dessutom håller på att skriva en egen barnbok!!!! Såhär rapporterar Aftonbladet

”Hon har inte skrivit kontrakt med något bokförlag, men idéerna är färdiga och nu ska de säljas in till förlagen. Bengtzing är hemlighetsfull kring vad böckerna ska handla om, men avslöjar några detaljer.

– Det blir mycket taget från mitt eget liv på mitt Tourettes-aktiga språk. Inte så korrekt svenska utan mer som jag pratar, säger hon.”

Alltså, inte nog med att svenska skolan är en avgrund djupare än Natacha Peyres urringning 2004, nu ska Linda Bengtzing dessutom ge ut en barnbok som inte ens är skriven på korrekt svenska?!? Vart är landet på väg? Om den enda litteraturen man läser i barndomen är skriven av Linda Bengtzing på ”tourettes-aktigt språk” så är det ju inte konstigt att PISA-mätningarna går utför. 

 Linda Bengtzing fortsätter att berätta: 

En särskild person i Linda Bengtzings liv kommer att vara en av karaktärerna i serien.

– Kärringa-Rut! Det är min mamma, säger hon och skrattar.”

Kärringa-Rut!!! Vilket fängslande persongalleri Linda kommer bjuda på i sina böcker! Alla bra böcker innehåller ju en stark kvinnokaraktär att se upp till, dvs en riktig satkärring från Gullspång.

Hann tyvärr inte prata med Linda om hennes barnbokskarriär i lördags, men jag hoppas att boken kommer snart! Jag vill förhandsboka ett ex redan nu! 

2 kommentarer | “Linda Bengtzings barnbokskarriär”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linn skriver:

    <3 <3 <3

  2. Susanna FanGirl skriver:

    Du är ett geni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg