Magdalena Ribbing vs julpynt

3:30 23 Okt 2015

Vi är i slutet av oktober, och folk har såklart börjat höra av sig till Magdalena Ribbing med frågor om när det är okej att börja julpynta. En av frågeställarna säger såhär:

Någon har lagt en lapp i min brevlåda att jag inte får ha ljusdekoren på min balkong tänd före Lucia”

Alltså…. HÄNDER sånt här??? Hade dött om jag fått en sån lapp i min brevlåda. Är mest intresserad av hur personen som la lappen i brevlådan tänkte? Ba ”Nä nu jävlar, Margit ska inte få förstöra november och första halvan av december med sin jävla ljusslinga på balkongen, nu skriver jag en arg lapp och meddelar detta”. 

Man ba ja, för du som granne har ju verkligen rätt att bestämma över vilken ljusslinga din granne har på balkongen och när denna sätts upp. Att störa sig på grannars ljusslingor är en inkörsport till betydligt värre saker. T.ex. att gå med i bostadsrättsföreningens styrelse eller engagera sig i kampen för att behålla Slussen. 

Enda gången det är okej att lägga sig i vad grannar håller på med är väl om man hör hur de misshandlar sin partner eller har en härligt högljudd fest man inte är inbjuden till själv. Senast jag kollade så var inte ”provocerande ljusslingor” ett giltigt skäl till att kontakta Störningsjouren. 

Magdalena Ribbing är dock vettig i sitt svar och förklarar att det inte finns någon ”julbelysningsmyndighet” och att var och en får dekorera hur de vill. Puh!

Personligen så är jag väldigt peppad inför att julpynta i år! Har aldrig haft julpynt sedan jag flyttade hemifrån eftersom jag bott andrahand och inte orkat släpa på adventsljusstakar när jag flyttat en gång i halvåret, men nu när jag har min lägenhet så kan jag gå loss för första gången! Tänker mig typ ljusslingor på balkongen som motsvarar elförbrukningen för ett u-land. Kommer ev. spendera hela min novemberlön på ljusslingor från Claes Ohlson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer