Per Morbergs skärbräda

7:31 27 Okt 2015

Igår kom det till min kännedom att Per Morberg har en kollektion med olika köksartiklar som säljs på utvalda Åhléns-varuhus. Jag kan inte direkt påstå att det kom som en chock att Per Morberg försöker tjäna pengar på saker som är relaterade till matlagning, men det som jag reagerade på mest var nog hans skärbräda. Såhär står det i produktbeskrivningen

”Skärbräda i massiv, svenskodlad ek. Helstav. Skärbrädan är behandlad med hård-vaxolja i dubbla lager och prydd med Morbergs emblem. Begränsad upplaga. Mått 35x70X6 cm, vikt 10 kg (premium).

Ingår i Per Morbergs kökskollektion.

3995:-”

Vet inte vad som är mest chockerande här. Att skärbrädan väger TIO (!) kilo eller att den kostar en månadshyra. Å ena sidan är den ju faktiskt prydd med Per Morbergs emblem, och sån materiell kvalité går ju inte att mäta i pengar. Synd bara att man inte verkar kunna se emblemet på bilden :( Trodde liksom att det var hela grejen.   

Förstår inte riktigt vilka praktiska kvalitéer som finns med en skärbräda som väger tio kilo? Å ena sidan kanske den är rätt bra när man ska stycka ett större rovdjur, vilket jag kan tänka mig att Per Morberg gör rätt ofta. Då räcker ju inte en sladdrig skärbräda i plast från Ikea, som jag brukar använda när jag ska skära min mozzarella från Ica Basic. 

Priset går inte heller att säga så mycket om. Jag har ju faktiskt inte provat skärbrädan själv, och om jag hade gjort det hade jag kanske känt att den var värd varje krona. En riktigt bra skärbräda har man faktiskt glädje av resten av livet. Killar kommer och går, men Per Morbergs skärbräda består.

Plus att det finns många andra användningsområden för den också. Man kan t.ex. använda den som dörrstopp eller tillhygge. Skulle aldrig vara rädd att gå ensam hem från bussen om man hade Per Morbergs skärbräda under armen att försvara mig med om man skulle bli överfallen! Om man sätter det i det perspektivet tycker jag faktiskt att skärbrädan är väldigt prisvärd. 

Det tål ju också att tilläggas att Per Morberg knappast är den enda kändisen som säljer överprisade varor med sitt eget namn på. Tänker t.ex. på Hannah och Amandas prisvärda Perfect Day-tunika för 2000 kronor, bara för att nämna något.  

7 kommentarer | “Per Morbergs skärbräda”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. areyouanoakmanfrans? skriver:

  Betank att enbart materialkostnaden ar drygt 1000 SEK. Lagg pa spillkostnad samt arbete och du far en siffra narmare 2000-3000 SEK. Med butikens omkostnader, transport och moms sa later 4000 som ett riktigt fynd!

 2. Adam skriver:

  10 kg!? Hade snarare känt mig otrygg när jag släpade den efter mig….

 3. Ellen skriver:

  Besservissern i mig bubblar. Jag tror inte att han styckar rovdjur så ofta. Det äter man ju inte?! Puss!

 4. L skriver:

  What, Ellen? Äter du inte björn; det är jättegott!

 5. Ellen skriver:

  Neeeej, aldrig ätit. Jag vet att det förekommer galenskaper i världen, men där går min gräns. Att äta kött som har ätit kött känns.. Kannibaligt?

 6. Ellen skriver:

  Överdrivet givetvis. Det känns inte kannibaligt. Men helt vansinnigt!

 7. Oura skriver:

  Såg ett stycke morbergs skärbräda när jag var på åhléns sist, det hade spruckit. Hade någon drämt den i huvudet på en björn kanske?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg