Frans rekommenderar: trashiga bubbel

10:48 4 Jan 2016

Många av er (tre stycken) vill att jag ska dela med mig av tips på billiga favoritbubbel. Allt detta efter att jag jämförde Odd Spångbergs bubbel med en flaska diskmedel. Otippat att jag plötsligt skulle inta rollen som Nöjesguidens inofficiella sommelier? Vill dock SÅKLART inte göra er besvikna, så här kommer listan på alla mina godaste bubbel under hundralappen!!! Allt för att ge er en så GLAMMIG januari som möjligt. 

1. Den svarta Freixenet-flaskan. 84 kronor. ALLT blir lyxigare när det är svart!!! Ungefär på samma sätt som en Uber känns lyxigare än en vanlig taxi trots att det är billigare. Nackdelen är tyvärr att man inte ser hur mycket det är kvar i flaskan medan man dricker, men det är smällar man får ta. 

2. Pol Remy. 49 kronor. Jag upprepar, FYRTIONIO KRONOR!!! Jag hade mina tvivel på det här innan jag köpte det för första gången, men det är faktiskt gott!!! Det är inte på samma nivå som t.ex. en Freixenet, men det har ändå en tydlig smak och är mycket bubbel för pengarna. Passar bra om man t.ex. ska bjuda hem någon man inte vill slösa så mycket pengar på. Kanske någon Tinder-dejt man inte riktigt känner sig säker på. Dumt att slösa en dyrare flaska på en dålig dejt!

3. Charles de Fère. 69 kronor. Det här bubblet är LIVET! Eller får man skriva så utan att bli anmäld??? Aja, om jag bara ska rekommendera ett enda bubbel så skulle jag säga Charles de Fère. Jag skulle nästan vilja påstå att det är det bubbel som påminner mest om champagne. Perfekt för de dagar man känner sig som en arvtagare men har lika dålig ekonomi som Vanita från Lyxfällan 2009.

4. Castelforte Prosecco Extra Dry. 79 kronor. Min favoritprosecco! Systembolaget beskriver smaken som ”ungdomlig”, och det brukar jag ALLTID leta efter när jag köper vin!!! 

5. El Miracle Cava. 69 kronor. Lite tråkig flaska men desto mer smak! Hittade denna guldgrip 2014 genom att helt enkelt fråga en person som jobbade på Systembolaget som såg allmänt ”hipp” ut vad det bästa billiga bubblet var, och då svarade hon El Miracle! Sedan den dagen har vi varit absolut bästa vänner! Skoja. 

Där har vi min topp fem! Dock inte i inbördes ordning. Ni andra kan ju fylla på med tips i kommentarsfältet om er favorit inte fanns med. 

Avslutningsvis vill jag dela med mig av ett av mina bästa tips för att behålla bubblorna i skumpan. Stoppa ner en sked i flaskan och ställ in den i kylen tills det är dags för påfyllning. Bubblorna håller MYCKET längre! Har ingen aning om varför, men nån full student på KTH sa det till mig en gång och då måste det ju vara sant? Jag tycker iallafall att det funkar!!!

Till sist så vill jag dela med mig av bakgrundshistorien till Odd Spångbergs vin Due Padri, som en av er kommenterade och tipsade om. 

”Då:
mobilen surrar, en snabb dusch, dubbel espresso – lite pronto.
Nystruken skjorta, putsade skor.
Måste dra – möten, affärslunch, tjänsteresa, hotellbarer, taxi hem och sedan -polarna och fotbollen… nätterna.
Nu:två nyblivna fäder.
Barnvagn gata upp och gata ned… parkerna.
Hallå, pappan med barnvagn därborta, en latte kanske?
Strax jollrar bebisarna och farsorna pratar barn och affärer.
Idéer föds och begravs
– alla utom en:
Tanken på en egen serie riktigt goda viner som alla har råd med och som passar till det mesta.
Vad den ska heta? Due Padri=två fäder”

25 kommentarer | “Frans rekommenderar: trashiga bubbel”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tetra skriver:

  Har en vit månad så att min lever ska kunna återhämta sig efter december, tyvärr gäller detta både godis och sprit. Men i februari har killen flyttat för att plugga. Då är det jag, 2 kg godis från Hemmakväll och pinsamt billigt bubbel i en ohelig allians.

 2. Kattis skriver:

  Frans, din blogg är verkligen så uppiggande att besöka då man har en halvpissig dag, jag vet att jag alltid blir på bra humör efteråt. Vanliga dagar är det lika roligt att läsa dina inlägg oxå för den delen men inte mkt ka få en att dra på smilbanden då man e grinolle.

 3. Sandra skriver:

  Snälla Frans! Kan du inte kommentera Anna Books biografi (eller vad denna presentation nu kallas) på instagram. Då åsyftar jag i första hand inte grammatiken, utan vad menar hon exempelvis med ”shower” och ”popquiz”?
  Kram!

 4. Mari skriver:

  Dör. :D RIP Mari. *inspiring Odd*

 5. Petronella skriver:

  Hahahhahahahhahahahaah tack för påminnelsen om Due Padri idén :’)

 6. Louise skriver:

  Åh nummer 4 är min favoritprosecco också!!!

 7. Sofia skriver:

  Åh Vanita!! Nästan glömt bort henne

 8. Carran skriver:

  Ja vanita ja, hon försökte ju mörda sin kille eller hur det nu var, undrar om det blev fängelse eller psyk på henne sen. Nån som vet?

 9. Karin skriver:

  Skämskudde på Odds inspiration…

 10. Cecilia skriver:

  Jag blev faktiskt uppriktigt förvånad över att Odds vin inte var bra (enligt dig — en person — men ändå) eftersom han är så passionerad när det gäller mat och dryck. Jag menar, att satsa stort på något som man verkligen är intresserad av brukar vara ett framgångskoncept. Sedan känns Odd som en väldigt ärlig människa, och jag trodde inte att han skulle skryta om halvhjärtade produkter. Förmodligen är han tillräckligt insatt och kanske informerad av sin fru om att en sådan idé kan generera bra pengar men kräva lite arbete. Vad jag vet har han inte lagt många timmar på vinprojektet. Dessutom var han engagerad i ”Behind the Music” under samma period vilket tog många timmar i studion och med promotionsarbete. Nu är jag förstås mycket medveten, Frans, om att du inte drar dig för ironi, och tar därför inte allt du säger seriöst. Däremot antar jag att dina påståenden någonstans bottnar sig i sanning.

 11. elin skriver:

  Tyvärr inga ytterligare tips men ville lämna en kommentar ändå om en helt annan grej (ja eller typ). Jag har vart deprimerad i rätt många år, och är för tillfället inne i en dålig period. Hela helgen har jag mer eller mindre legat inlåst ensam i min lägenhet, inte orkat något och grinat. Brukar läsa din blogg då och då, så hamnade här igår när jag surfade runt lite planlöst. Och herregud vad jag skrattade! Så ville bara skriva tack för att din blogg igår lyckades hålla mig borta från en totalt psykbryt och att jag fick ta en paus från sorgen och skratta åt Odd, julgalor och allt vad det är.

 12. Sofie skriver:

  Tack för grymma tips!!
  Jag är en av alltför få personer som ÄLSKAR Törley! (OBS den rosa flaskan)
  Supersött och bubbligt -alldeles underbart :)

 13. Carly skriver:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4131&artikel=5495029

  Här har du förklaringen till att bubblorna håller bättre om stoppar i en flaska.
  Stärker ens bild som supersmart även om jag alltid tvekat på 12:ans multiplikationstabell!

 14. Erika skriver:

  Hur GÅR det egentligen för Odds ”karriär”?? Han kastar ju sig friskt in i det ena tveksamma projektet efter det andra, lägger upp bilder när han är på sitt kontor etc. (vad gör han där som inte kan göras hemma vid köksbordet? eller vad vet jag). Det är lite rart också att allt lite snabbt och smidigt tystas ner när saker inte gick som han/de hoppades. Typ Mello 2016, det där kock-programmet och nu vinet :((

  btw tänkte jag påminna om hans ”pitch” inför vinsläppet men du hann före. Älskar hela den! ”Lite pronto”. lol.

 15. Sanna skriver:

  https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/cava-blanc-de-noirs-761001

  Missa inte denna!!
  Ekologisk och gjord på 75% pinot noir. En av dem bättre sorterna på systemet och fortfarande under hundringen (99pix)

 16. Malin skriver:

  Frans! Du måste prova! Den absolut godaste Cavan enligt mig om man gillar det torrt..

  Codorniu Clasico – 82 kr på Systembolaget.

  https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/codorniu-773501

 17. jahaja skriver:

  Skeden är onödigt. Ställ in bara in kylen så håller de utan problem ett dygn (i alla fall äkta champagne). Skulle till och med säga att det blir bättre efter att ha varit öppna ett dygn, en del svavel och annat vädras bort.

  Men varför inte prova, öppna två flaskor samtidigt och ställ in i kylen, en med sked, en utan. Återkom med resultatet!

 18. Frederic skriver:

  https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/cava-blanc-de-noirs-761001

  Såg att det tipsats om denna ovan och kan bara instämma. Fanns en del odrickbart i din lista, även om jag också varit ung och fattig :)

  Skeden i flaskan

  http://www.thekitchn.com/can-a-silver-spoon-keep-champagne-bubbly-i-decided-to-find-out-200505

 19. Andrea skriver:

  Alltså du är ett geni. Det här var årets roligaste (och mest nödvändiga) läsning <3<3<3

 20. Louise skriver:

  Har återkommit till denna lista många, många gånger när bubbel ska inhandlas. Har testat nästan alla nu och känner att du är den enda vinkännaren att lyssna på. Hoppas verkligen det kommer en del 2 av trashiga bubbel!

  1. Frans skriver:

   Det kommer en uppföljare!

 21. Emma skriver:

  hahaha åh läser fortfarande denna listan och det är snart 2019(!!!!)

  1. Emma skriver:

   Fortfarande :)) :((((( 2022

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg