Pernilla Wahlgrens SMS-ilska

8:00 5 Jan 2016

Tillhör du den andel av befolkningen som önskade ”God jul” eller ”Gott nytt år” till någon som du känner? Isåfall så hoppas jag verkligen inte att du gjorde det till Pernilla Wahlgren. I senaste avsnittet av podden Wahlgren och Wistam så gick Pernilla Wahlgren nämligen till attack mot samtliga människor som skrivit såna SMS. Hon är RASANDE! Så här säger Pernilla: 

”Det är ungefär som jag blir otroligt stressad och irriterad, om jag ska vara ärlig, av alla jäkla ”god jul och gott nytt år”-sms som ramlar in i telefonen. Det stör mig otroligt mycket, jag blir förbannad, förr i tiden skickade man ett julkort liksom. Nu får jag en miljard mass-sms från folk jag känner, och inte känner. Jag får dåligt samvete för att jag inte svarar. Så sitter man och svarar så kommer nästa sms. Det stressar upp mig, säger hon i podcasten.”

Starkt, Pernilla. Vi vet ju alla hur det är att få så många SMS att man inte hinner svara. Det är verkligen inte lätt att vara populär i dagens Sverige. Många pratar om myndigheter och kommuner som håller på att knäckas av hög arbetsbelastning, men ett mer allvarligt samhällsproblem är helt klart den höga SMS-belastningen i samband med julhelgen. Medelålders kvinnor är extra hårt drabbade. Halva svenska folket går på knäna och går in i väggen för att de inte hinner svara på god jul-sms från personer de gick i parallellklass med på högstadiet. ”Otroligt stressande”, som Pernilla säger.

Jag håller dock med Pernilla till fullo. Det önskas alldeles för mycket ”God jul” i det här landet. Hälften vore nog! Det finns inget stopp på lyckönskningarna. Precis när man tror att det är över och äntligen får lite andrum, så börjar Gott nytt år-smsen att RASA in i inkorgen istället. Man hinner ju knappt skåla på tolvslaget längre. Fruktansvärt. Sen när man ligger där bakfull och jävlig på nyårsdagen så kommer nästa anstormning. Då är det ”God fortsättning” i typ två veckor. Man bara NEEEEEEEEEEEEEJ. 

Skämt åsido så tycker jag faktiskt att Pernilla kommer med en skarp samhällsanalys här. Förväntar sig folk verkligen SVAR på sina god jul-massutskick? Rent spontant så skulle jag säga nej, men efter att ha varit hemma över julen och bedrivit fältstudier på medelålders svenska kvinnor i facebookflöden, så har jag kommit fram till att JO, de bryr sig visst. Jättemycket. Pernilla överdriver faktiskt inte, för det här ÄR ett reellt problem. 

Mamma höll på att få ett sammanbrott av alla god jul-hälsningar i sitt facebookflöde. Vi hann knappt prata med varandra på hela helgen eftersom hon hade fullt upp med att svara på lyckönskningar från personer hon hatade på gymnasiet. 

Jag kräver att regeringen gör något åt det här genast. Kan man införa gränskontroller så borde man kunna göra något åt mass-smsandet också. Typ börja kräva e-legitimation och signering med mobilt bank-ID för att det ska gå att skicka sms som innehåller ”god” eller ”jul”. Då kanske folk skulle sluta spamma och bara skicka det allra nödvändigaste. 

5 kommentarer | “Pernilla Wahlgrens SMS-ilska”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ida skriver:

  avslutet – så kul! Älskar dina granskningar och analyser!

 2. Sigrid skriver:

  Älskar hur du faktiskt verkar bevaka hela kändissverige! Måste vara ett heltidsjobb??
  Jag är iaf hemskt tacksam:D

 3. Sofia skriver:

  Frans I love youuuu!
  Så hög igenkänningsfaktor på den hos min egen mamma. E-leg borde definitivt införas!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg