Katrin Zytomierskas debutroman

10:20 19 Apr 2016

Idag ska det handla om LITTERATUR här på bloggen!

Ni kanske inte ser mig som en litteraturskribent, men det är jag, och idag ska det handla om äkta, svensk kvalitetslitteratur skriven av en av våra mest talangfulla pennor. Jag pratar naturligtvis om Katrin Zytomierska och hennes debutroman Bucketlist. Boken släpps inte förrän juni, men en kort beskrivning av innehållet har redan hunnit sippra ut.

”Mila är en hårt arbetande tvåbarnsmamma, nyligen separerad från sin sambo Peder. Karriären kunde inte gå bättre – hennes egen dietbar säljs internationellt och ekonomin blomstrar.
Utåt sett är Mila själva sinnebilden av framgång, snygg, sexig och omtyckt. Men under den perfekta ytan ruvar en stor osäkerhet – under de sista två åren av relationen med Peder fick hon höra att hon var tråkig och kall i sängen. Självförtroendet är i botten och Mila har bytt ut impulsiva köp av sexiga underkläder mot nedtonade kontorskläder. Men nej, den attityden duger inte längre! Mila bestämmer sig för att skriva sin egen bucketlist. Först och främst ska hon ligga. Hon ska återvinna känslan av att vara åtrådd av män.

Efter en trevande start verkställer Mila sin plan, hon blir djärvare och vågar förföra, bli förförd och provar nya lekar hon inte visste fanns. Allt handlar om lust och frihet, männen avgudar henne. Tills en dag då hon träffar amerikanen Ben. Plötsligt handlar det inte bara om sex längre och Mila får känslor som hon inte räknat med.”

Inte alls en förutsägbar story! För att börja med att konstatera det mest uppenbara så känns boken oroväckande självbiografisk. Katrin har två barn och ett LCHF-företag, Mila har två barn och en ”dietbar” som säljs internationellt. Känns inte så troligt att likheterna är en slump.

Det roligaste med allt det här tycker jag är att Bingo blivit ersatt av ”Peder”PEDER!!! Inte ens Peter, utan PEDER, som dessutom har mage att kalla sin tjej för tråkig i sängen!!!! Verkligen kaxigt att heta ”Peder” och därefter anklaga folk för att vara tråkiga. Sen kommer såklart en sexig amerikan – en riktig MAN som vet hur en kvinna ska tillfredsställas på bästa sätt och som kanske köper sexiga underkläder i spets.

Det här tycker jag är spännande. Katrin säger ingenting om att boken är självbiografisk, men man börjar ju undra. Att skriva skilsmässobok är ju faktiskt ett måste om man är en någorlunda känd svensk kvinna nuförtiden. Typ Martina Haag och Ebba Witt-Brattström osv. Katrin har dock skapat en helt ny svensk litteraturgenre genom att slänga in lite gammaldags tantsnusk. Såhär säger hon till Expressen:

”Det är en roman. Det är en lite ny genre för Sverige. Det är som en svensk Fifty Shades of Grey. Den heter Bucketlist och handlar om en svensk tjej som separerar, har två små barn. Men hon drar till Los Angeles och träffar en kille som hon börjar ligga med och har rollspel med. Det är snuskig chic lit. Jag har varit ganska grov i den, den är inte förskönande och mesig.”

Här känner jag bara zzzzzzz. Fifty Shades Of Grey-tåget gick faktiskt för ungefär tre år sedan. Det känns lite väl 2013 att komma med det nu.

Men vad vet jag, jag har inte ens läst boken! Den kanske är jättebra!!! Återkommer med en recension i juni.

11 kommentarer | “Katrin Zytomierskas debutroman”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andrea skriver:

  Hahaha! Om någon har vass penna så är det du, Frans. Älskar att hon tycker att det är en ”ny genre för Sverige” Man ba mm, visst gumman.

 2. Sandra skriver:

  Den genren är inte alls ny längre i Sverige, snarare uttjatad. Åh. Vill bara blunda och dö när jag läser ploten. Mvh någon som skrivit i snart 20 år och kämpar för att skriva en bra bok, pga inte kändis och måste skriva bra för att få ut en roman.

 3. N skriver:

  Bucket list är 2 ord….2!! Fasiken vad irriterande.

 4. Linda skriver:

  Ny genre? Undrar vad andra stjärnförfattare som Jackie Collins, Erica Jong och sist men inte minst Jean M Auel skulle säga om det? Infogar en kort beskrivning av ”De målade grottornas land” som jag känner måste ha varit en källa till inspiration för vårt stjärnskott;
  Ayla försöker finna en balans mellan sina uppgifter som nybliven mamma till Jonayla och sin utbildning till andlig ledare och helare. Tillsammans med Jondalar och Zelandoni ger sig Ayla ut på en lång resa för att besöka andra grottor inom Zelandonii. Längs vägen möter de många faror som de övervinner tack vare Jondalars spjutslunga och Aylas speciella förmåga att kommunicera med sina hästar och sin tama varg. När Ayla till sist blir kallad för att bli en riktig Zelandoni kräver Stora Modern ett omänskligt stort offer av Ayla, ett pris hon måste betala för att få Kunskapens Gåva.”

 5. Caroline skriver:

  ”Hon ska återvinna känslan av att vara åtrådd av män” – spya i munnen

 6. Lena skriver:

  Du tänker verkligen läsa den????

 7. Anna skriver:

  Väntar med spänning på din rapportering om vår nya kungliga bebis!

 8. Virre skriver:

  Jag döööör av skratt av dina inlägg. Frans, du är FANTASTISK. Bäst!!

 9. Cecilia skriver:

  Efterlyser recension nu när boken är ute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg