När Linda Lindorff försökte försäkra sina ben

10:05 27 Apr 2016

Den här våren har ett av mina absolut viktigaste samhällsuppdrag varit att bevaka Linda Lindorffs resa i Let’s Dance. Den här veckan är såklart inget undantag, för häromdagen blev Linda Lindorff nekad av samtliga svenska försäkringsbolag att försäkra sina ben! Linda har själv rapporterat på bloggen under rubriken ”Ville försäkra ben och huvud – fick nej”.

”Det är helt galet egentligen, fattar inte riktigt vad som händer men jag har försökt bita ihop och inte tänka så mycket på det. Jag är tålig. Men i fredags då David Hellenius skämtade om att “alla i Let´s Dance så klart är försäkrade, alla utom Linda där självrisken var för hög…” började jag fundera på hur det egentligen var med den saken. I måndags ringde jag därför mitt försäkringsbolag och kollade upp hur det ser ut med min olycksfallsförsäkring. Det visade sig att jag inte har någon!”

I fredags drog alltså David Hellenius ett skämt om att alla Let’s Dance-deltagare är försäkrade förutom Linda Lindorff eftersom hennes premie blev för dyr för TV4. Rätt roligt skämt för att vara David Hellenius! Alla skrattade utom Linda, som blev osäker och direkt slängde sig på luren till sitt försäkringsbolag för att reda ut frågan en gång för alla.

”Jag frågade då direkt om jag kunde försäkra benen och huvudet nu inför fredagsfinalen – vi dansar jive och har nämligen ett par lyft och grejer som skrämmer mig lite… och där det skulle vara bra att veta att jag ändå är försäkrad innan vi gör det. Det är ju också benen som jag sliter på mest och behöver bäst nu när jag är med i Let´s Dance – och huvudet förstås. Han sa då att han måste kolla upp hur det var med att försäkra olika kroppsdelar, det var tydligen inte så vanligt att man gjorde det konstigt nog…”

Alltså, jag försöker förstå om Linda Lindorff försöker vara ironisk eller inte, men jag tror inte det. Hon vill alltså teckna en separat försäkring för sina ben och sitt huvud för att hon ska dansa jive i Let’s Dance.

I USA och England är det relativt vanligt att kändisar försäkrar vissa kroppsdelar, typ att Elton John försäkrar sina händer för typ 500 miljoner kronor, men Linda Lindorff skulle bli den första i Sverige!!! Så stort! Lindas världsberömda ben!

”Det visade sig då att man inte kan försäkra enskilda kroppsdelar. Efter många vändor så fick jag till sist detta svaret:

‘Tyvärr så har vi ingen försäkring som gäller det du efterfrågar så vi kan tyvärr inte hjälpa dig.
Det verkar inte heller finnas något svenskt försäkringsbolag som tecknar dessa slags försäkringar. Mitt bästa tips är att kolla med ett engelskt försäkringsbolag.

Hoppas att det löser sig och lycka till i Lets Dance.'”

Linda Lindorff har alltså på riktigt bråkat med sitt försäkringsbolag ”och efter många vändor” fått svaret att nej, vi kan tyvärr inte teckna en försäkring för dina ben. Skandal! Typiskt sosse-Sverige! Man får inte ens försäkra sina ben i det här landet för att det sticker så mycket i ögonen på oförstående försäkringsbolag.

Jag tycker faktiskt att någon borde ta ansvar här. Det kan inte vara okej att Linda Lindorff och hennes ben och huvud ska falla mellan stolarna såhär. Låt kvinnan få försäkra sina ben!!! Vet ni hur många som har dött i jive-relaterade Let’s Dance-olyckor de senaste 50 åren? Helt sjukt att det får fortgå!

7 kommentarer | “När Linda Lindorff försökte försäkra sina ben”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tania skriver:

    Alltså…är hon på riktigt ?
    Tack för ännu ett fantastiskt roligt inlägg !

  2. Therese skriver:

    Hahaha parodin som visar sig vara verklighet!! Sjukt kul!

  3. Ellen skriver:

    Och stackars Naken-Janne som erbjöd sin gula turmössa men har inte fått svar i kommentarerna :(

    1. J. O Jansson skriver:

      Till Ellen. ”Stackars Naken-Janne” skriver du. Jag tror att Lindas försök till att få en försäkring år ett skämt. Även den här artikeln är ju på skoj. Hoppas du förstår att även mitt inlägg är ett skämt.

  4. E skriver:

    Kan vi snälla prata om att Niclas i toppmäklarna har ”döpt” ett område i stockholm till Midtown…?!

  5. Ingela skriver:

    Jag läste artikeln och tänkte genast ”hoppas Frans skrivit om det här!”
    Haha, herregud…!

  6. Julia skriver:

    Bahahaha haha ha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg