Vid sidan av Eurovision Song Contest pågick ett annat drama i Stockholmsområdet i lördags kväll. Föga förvånande utspelade sig detta drama, som så många gånger tidigare, på Anna Toledano Books Instagram.
Allt började med att Anna (som vanligt) la upp en bild på en maträtt. Det brukar hon ju göra rätt ofta. ”Homemade pasta” med ENERGI hette kvällens middag.
Som vanligt när en offentlig person har lagat en maträtt så vrålas det direkt ”RECEPT TACK!” i kommentarsfältet. Det har jag alltid tyckt är konstigt, för när normala människor lagar mat brukar det aldrig frågas om recept så länge det inte är något väldigt speciellt.
”Klassisk pastadeg ~ fylld med ricotta & spenat, tomatsås med lite grädde i… Men man kan fylla med vad som helst & forma pastan precis som man vill”.
Vilket informativt recept! Pastadegen är ”klassisk”, mängden grädde beskrivs som ”liten”, och man kan fylla pastan med ”precis vad som helst”. Nu vet jag precis hur man gör, tack vare de detaljerade instruktionerna!
Anledningen till det något oklara receptet fick sin förklaring när det uppdagades att maträtten med 99% sannolikhet kom från Gooh, Operakällarens sortiment av lite lyxigare färdigrätter som kostar ungefär 60 kr per portion i butik… Gooh beskriver själva sin rätt såhär:
”Vi fyller den färska pastan med spenat och ricottaost, sen får den koka i en klassisk italiensk tomatsås gjord på bland annat färsk basilika och selleri. Dela den gärna på två och servera som förrätt med ett glas vitt vin.”
Foto: Gooh.
Och såhär ser bilden ut!!! Misstänkt lik Anna Toledano Books homemade pasta, men vad vet jag?! Oförskämt att anta! Som en service till er som läser denna blogg bjuder jag dock på den fullständiga ingredienslistan till Anna Books homemade pasta nedan.
”Näringsdeklaration:
kJ/100g (per portion 370 g): 600 (2220)
kcal/100 g (per portion 370g): 150 (555)
Innehållsförteckning:
Tomat, tortelloni med spenatfyllning 27% ( DURUMVETEMJÖL, ÄGG, vatten, ricottaost (KOMJÖLK), bladspenat, PARMESANOST, salt, svartpeppar,MUSKOTNÖT) GRÄDDE, vatten, gul lök, olivolja, morötter, tomatpuré, salt, BLEKSELLERI, vitlök, socker, färsk basilika, modifierad vetestärkelse, vitpeppar.”
Ahh, hemlagad pasta! Mums! Inget symbolerar genuin italiensk matglädje lika mycket som modifierad vetestärkelse. Det beställer jag alltid när jag är i Rom!
Föga förvånande tog Anna bort bilden på sin homemade pasta kort efter att flera av hennes följare synade bluffen. Hon har inte gett några ytterligare kommentarer efteråt. Som tur var var det brinnande final i Eurovision Song Contest samtidigt, så folk var upptagna med annat och hade bättre saker för sig än att ställa en stackars 30-årsjubilerande schlagerartist mot väggen.
Stort tack till K som mejlade mig med printscreens eftersom jag inte hann ta det själv denna gång. Ni kan ALLTID höra av er till hejfrans@gmail.com med tips och material som ni vill att jag ska rapportera om. Varje bidrag räknas och kan göra skillnad!
Äntligen skriver du om detta!! Satt som på nålar hela dagen i fredags och väntade på när det skulle hända. Ville också kommentera ”har du selleri och basilika i såsen?” på hennes bild men blev mkt rädd för det eventuella raseriutbrott som Anna då skulle kunna bjuda på när jag så oförskämt antar.
Åh, Frans, du är glädjen varje dag! ??? Har som ”tradition” att läsa din blogg i tunnelbanan på väg hem, för att piffa upp hemfärden. Brukar bli ett väldigt fnissande och skrattande bland konfysa medpassagerare! Idag lyste du upp min sjukdag. Sluta aldrig blogga!
Så kul också att typ ”varje gång” du valt att kommentera ANnas poster, så stänger hon ner sitt konto…kan inte sluta skratta åt just DEN saken faktiskt.
Men Frans!! OFÖRSKÄMT ATT ANTA!!!
btw KOM JAG PÅ NU, skrev hon inte i samma veva som denna ”oförskämt att anta”-grejen att hon inte drack alkohol?! vill minnas att det var en rimligt packad Anna som bjöd dig på drinkar i sitt HEMSKA kök förra sommaren? vad hände där??
Hahaha åh älskar detta Anna Book-drama!
”Gooh! En bit av operakällaren” var tydligen inte en populär kommentar och belönades med en blockering. Tack för att du uppmärksammar detta, Frans.
@voncroona. Annas specialitet, förutom att laga hemmagjord pasta med tandad kant, är att blockera folk. Kolla hennes periscope så får du se. Hon går helt banananas.
Så här går det till:
1.Anna sitter och tackar för alla fiiiiiiina kommentarer och ser jättegullig och snäll ut.
2.En kommentar dyker upp som INTE passar galoscherna.
3. Anna blockar och får något triumferande i blicken.
Blockeringar sker var 3:e sekund om det är riktigt hätsk stämning. Det är kul ;-)
Haha hur kul!?
Frans, hoppas du ser detta och snabbt kan gå in och se Annas senaste periscope från ikväll. Den är dedikerad till dig kan man säga. Håller tummarna om en analys (anna-lys) av den. Snälla, sluta aldrig med din viktigaste granskning av Sveriges kändisregering där AB är statsminister.
Haha du har härmed en ny följare ?????
Men vad fn ÄR det på tallriken?
En sönderkokt livmoder?
Ha ha ha! Anna Book T. Blockade mig på Insta för att jag skrev att ”hennes” grönsakskakor ser EXAKT IT som Ikeas???