Let’s Dance Live ställs in!

10:13 13 Maj 2016

Något fruktansvärt har hänt! TV4 hade tidigare storslagna planer på en rikstäckande arenaturné, där tidigare deltagare, danspartners och jury skulle kuska landet runt och besöka 10 svenska städer under namnet ”Let’s Dance Live”. Arenorna var bokade och David Hellenius hade redan börjat fila på fräckisar. Nu ställs turnén in på grund av ”sviktande biljettförsäljning”. 

Stackars TV4. De såg framför sig hur de knäckt koden till en ny, landsomfattande folkfest i stil med Melodifestivalen, där människor skulle flockas i TUSENTAL på ARENOR för att se Steffo Thörnqvist dansa rumba och vika sig dubbla av skratt åt David Hellenius skämt. Det skulle bli Bruce Springsteen-rusning till biljetterna, och samtliga svenska kommuner skulle slåss om att få bli en anhalt på turnén på samma sätt som de slåss om att få lägga skattepengar på melodifestivaljippon.

Nu blev det inte så. Inte alls faktiskt. Det luktar storhetsvansinne på lång väg från TV4. Det är ju helt BEFÄNGT att tro att man skulle kunna fylla tio (!) av Sveriges STÖRSTA arenor när ens största dragplåster är Steffo Thörnqvist och Cecilia Ehrling. Let’s Dance är acceptabel fredagsunderhållning på tv, men VEM hade velat betala 400 kronor för att sitta i en arena med en kikare för att eventuellt få se en skymt av Steffo Thörnqvists fotarbete?

Hela poängen med Let’s Dance är ju att det är en tävling och att någon åker ut varje vecka. På arenaturnén skulle ingen åka ut, och publiken och juryn skulle tillsammans utse en vinnare. På nästa turnéstopp skulle samma scenario upprepas igen. Zzzzz.

Let’s Dance lever på löpsedlar och att kvällstidningarna blåser upp bagateller till omfattande skandaler så att folk har något att kallprata om på svenska arbetsplatser. Ingen hade förmodligen kollat om programmet inte fått så mycket uppmärksamhet i andra medier. Det är därför det säger sig självt att en arenaturné som inte ens skulle sändas på tv var en dålig idé som borde ha skrotats redan på planeringsstadiet.

En av jurymedlemmarna, Ann Wilson, skräder inte på orden i ett uttalande till Expressen angående den inställda turnén.

”– Det är väldigt, väldigt tragiskt. Jag tror att det hade blivit en supersuccé och jag hoppas att vi får en chans att göra om detta, men kanske på mindre arenor,”

TRAGISKT!!!!!!!! Alltså, lugna ner dig Ann Wilson. Folkmord och flygolyckor är tragiska. En inställd arenaturné på grund av sviktande biljettförsäljning är inte speciellt tragiskt. Det är på sin höjd ”lite tråkigt” eftersom du går miste om ett gage och hotellfrukostar på Scandic-hotell.

7 kommentarer | “Let’s Dance Live ställs in!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sandra skriver:

    Skriv en bok Frans!!!! Du är så jävla bra. Eller du borde iaf få mer plats i Sveriges medier!!!!!!

    Du är så solig!!!!

  2. Ida Lundgren skriver:

    Vill bara säga att dina blogginlägg ger mig livslust. Fy fan va bra du är!

    Kärlek!

  3. Karolina skriver:

    för att inte skräda orden blir jag illa berörd av tanken på let’s dance-turnen. den ger mig ångest. gör mig kallsvettig. att människor har köpt biljetter till eländet känns alldeles monumentalt överjävligt att jag sjunker in i grumliga tankar. ifrågasätter existensen.

    tragiskt.

  4. Erika skriver:

    Tips! Anna Books ”hemmagjorda” pasta på instagram
    från idag är misstänkt lik goohs! tortelloni med ricotta o spenat…

    1. Emma skriver:

      Skönt att det inte bara är jag! Men alltså nu är hela bilden borta?

  5. Ida skriver:

    Haha du är bara för rolig & solig !

  6. Lena skriver:

    Skrattar så jag viker mig dubbelt. SÅÅÅ kul. Kan du inte skriva en bok ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp