Charlotte Perrellis rosébubbel

8:18 9 Jun 2016


Foto: charlotteperrelli.damernasvarld.se.

Vi är många som i skrivande stund väntar på att Systembolaget ska få in en ny leverans av Charlotte Perrellis rosébubbelvin ”Mil & Uma Noites”. Om ni inte redan visste det så har Charlotte Perrelli gett sig in i den lukrativa kändisvinsbranschen, en av Sveriges absolut största industrier. Charlotte berättar själv:

”Rykande färskt Rosé bubbel på väg hem från Teje i mellersta Portugal!! Äntligen min första flaska här. Vi har jobbat hårt med det här.”

Charlotte jobbar INTE med årgångsviner! Här är det ”rykande färskt” som gäller. Druvorna har knappt hunnit mogna eftersom det är så bråttom att få ut vinet till butikerna innan midsommar.

Senast Charlotte gjorde reklam för vin i vintras gick det ”sådär” eftersom hennes inlägg inte uppfyllde kraven för måttfullhet i alkoholreklam. Om man gör reklam för vin i Sverige är det i princip förbjudet att säga att det är gott. Helst ska man säga att det är äckligt och att man dör i förtid i skrumplever om man dricker för mycket.

Charlotte har uppenbarligen inte lärt sig något av det eftersom hon beskrev sitt eget vin såhär i inlägget häromveckan:

”Mousserande, flirtigt vin med massor av härliga aromer av hallon, smultron och melon. Vinet är välbalanserat, läskande med en ljuvlig, intensive fruktighet.”

Vinet är inte bara fruktigt, det är LJUVLIGT fruktigt! Läskande! Flirtigt! Aromerna är HÄRLIGA! Wow! Verkligen en objektiv och saklig beskrivning av ett vin.

”Nu kommer det en hel serie.. Först ut det här. Ett rosé bubbel perfekt till alla sommarfester! Sedan blir det ett vitt bubbel och framåt hösten och vintern mer mustiga viner med schlageranknytning….

Förstår ni vad namnet står för??

Och kan ni gissa vad nästa kommer heta?”

Ahh, MUSTIGA viner med schlageranknytning! Min portugisiska är inte den bästa, men ”Mil & Uma Noites” betyder iallafall tusen och en natt. Många i Charlottes kommentarsfält har gissat vad nästa vin kommer heta. En av läsarna tippar att det kommer heta ”CP-vin” eftersom det är Charlotte Perrellis initialer.

Charlottes vin kostar iallafall 69 kr flaskan. Det tycker jag är väldigt oroväckande eftersom det känns lite för billigt. De flesta kändisviner på marknaden kostar runt hundralappen eftersom man lagt på 20-30 kronor så att artisten ska kunna göra mer vinst. Ett kändisvin i 100-kronorsklassen är alltså egentligen ett vin som kostar 70-80 kronor. Det här innebär alltså att Charlottes vin borde kosta typ 40-50 kronor om hennes namn inte hade stått på etiketten.

Jag ska dock offra mig och beställa en flaska för provsmakning och recension, men varan är tyvärr slut hos leverantören på Systembolaget. Återkommer med recension så snart jag kan beställa en flaska!

2 kommentarer | “Charlotte Perrellis rosébubbel”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. hanna skriver:

    Älskar dina recensioner av kändisprodukter!!! Ser fram emot denna orimligt mycket

    1. Anna skriver:

      Väntar också med spänning :))))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp