När Samir Badran försökte leva på veckopeng

8:57 15 Sep 2016

En av mina största guilty pleasures är att läsa Samir Badrans blogg på Expressen. Det är ungefär som att ha på sig en ansiktsmask som exfolierar hela ens ansikte tills det ramlar av massa döda hudceller, fast istället för hudceller så är det hjärncellerna som ramlar av! Nedan har jag tagit mig friheten att publicera ett extrakt ur Samirs blogg.

”För några veckor sedan bestämde sig jag och Viktor för att börja med ”veckopeng”. Varför vi ens kom på tanken var för att vi spenderade alldeles för mycket pengar och våran DJ Jamalde hade en smart idé som han körde på att han bara fick in 800kr i veckan som han fick spendera. 800kr var väldigt lite tyckte jag och Viktor och valde att köra på 1500kr var, som var mer rimligt. Jag ringde då min farsa och berättade våran idé och han blev överlycklig. Så vad vi skulle göra var att farsan helt enkelt skulle föra över 1500kr till mig varje fredag och så skulle jag försöka klara mig på det”

Redan här väcks det massa frågor. Efter att Samir och Viktors DJ ”Jamalde” haft ”en smart idé” som kallas veckopeng så vill Samir göra samma sak.  Vilken revolutionerande idé att ha en viss summa pengar att klara sig på under en begränsad tidsperiod!

”Efter några minuter så fick jag ett samtal från Warner (mitt skivbolag) som sa att dom skulle till Visby och ha ett evenemang med några artister. Dom frågade om jag ville komma och jag frågade dom när det var. Nu på tisdag är eventet, hade varit jättekul om du var där. Jag blev exalterad över tanken på Stockholmsveckan då jag var där förra året också så jag bestämde mig för att jag skulle med. Jag gick då in på internet för att kolla på hotell och fick en chock över priset. 5600kr för en natt….Aja vafan ska jag göra tänkte jag, jag måste dit. Så jag fråga Viktor om han ville med och han svara mig:”Hallå samir, vi har veckopengen att tänka på, vi har inte råd med det där”. Men Viktor, VI MÅSTE TILL VISBY. ”okej då, vi kör”. 5 minuter senare var det BOKAT OCH KLART, 5600kr åt helvete för en natt på hotell i Visby. Budgeten var redan totalsänkt. haha.”

Haha! Heltok! Budgeten sprack efter några minuter! Tokfia! Men vafan, 5600 spänn för en hotellnatt i Visby i september under lågsäsong låter som ett riktigt jävla kap om ni frågar mig. En sån chans får man bara en gång i livet!

”Fick lite ångest av tanken på att jag varit så dålig men sket i det och la mig och lyssnade på en podcast och somnade. Sov säkert 2h och vaknade sedan upp utav att vi hade stannat utanför ett Media Markt (teknikaffär) mitt i ingenstans. Viktor kommer sedan ut med ett stort leende på läpparna me sina nya hörlurar och jag fråga honom då vad han köpt för några: 

”Det är ett par Bose-lurar”, svarar han.
– Aha, och vad kosta dom då? höll du dig till våran budget, haha?”
”Dom kosta 3000kr”
– HAHAHA men är du sjuk i huvet eller, vafan köpte du ett par hörlurar för 3000kr för, de va väl ganska dyrt eller?”
”Aaa dom var dyra, men det är en speciell funktion i dom som tar bort allt ljud, därför dom va så dyra”
– Jahaja, aaa och då måste du ha dom, vet du vad Viktor, vi har spenderat över 8000 kr på 3 timmar mannen, vi skiter i veckopengen.”

Samir och Viktor går från klarhet till klarhet! Ett par hörlurar som ”tar bort allt ljud” för 3000 kronor låter som ett succéinköp. Gillar även att Samir måste fråga ”för de va väl ganska dyrt eller?”. Det är så himla svårt att veta vad saker kostar i affärer nu för tiden! Kostar ett paket mjölk fem eller femhundra kronor? Är det billigt eller dyrt med hörlurar för 3000? Jag vet ingenting längre!

Fortsättning följer på Samir och Viktors privatekonomiska eskapader. Vi ses på skuldsaneringen!

7 kommentarer | “När Samir Badran försökte leva på veckopeng”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lena skriver:

  Ha ha ha, du är helt galet rolig :))))

 2. Karin skriver:

  Haha! Min morgon blir så mycket bättre av din blogg!
  Bäst att han känner att han måste förtydliga vad media markt är. Men otroligt slarvigt att han inte förklarar Visby också.

 3. Malin skriver:

  5600 för en hotellnatt? Vad är det för lyxsvit de bokat? Går lätt få ett rum för dryga tusenlappen ju. Förresten, borde inte skivbolaget stå för notan, det var ju de som ville de skulle åka dit?

 4. M skriver:

  Tack för hjärncellsexfolieringstipset! Letat så länge efter en bra metod!

  Var för övrigt tvungen att söka på Visby på hotels.com, men jag klarar inte att hitta dyrare hotelllrum än 1500..?

  1. Carrington skriver:

   Men hallåååååå, det var under Stockholmsveckan & du sitter och kollar hotellpriser a dags dato. Du måste ju bara vara Såsse?
   Eller så är du imbecill underklass, vidare bright är du ju inte.

 5. Erika skriver:

  Haha!! Tack för att du förgyller min dag!

 6. S skriver:

  Alltså hur lyckas en ens hitta så dyrt hotellrum… för EN natt?? Nästan någon sorts bedrift :S Tycker pappan kunde spetsat till det lite med att ”om ni inte håller er till veckopengen så får ni vara utan mat/bo på gatan!” Ja, sådär tokigt och lustigt som det kan bli för vanligt folk när inte månadspengen räcker ;P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg