Peter Jihdes diabetestävling

1:25 23 Okt 2016

Kändisar älskar att ha tävlingar på Instagram. Vissa är roligare än andra. Laila Bagge särskriver och lottar ut smycken från sitt eget märke, och Peter Jihde har nyligen haft en tävling där det prestigefyllda priset var att ett antal lyckligt lottade personer fått äran att följa hans blodsocker i en hel månad. Ja ni hör ju själva, det vill man inte missa!

Vem behöver andra nöjen i livet när man kan följa Peter Jihdes blodsocker i realtid? Tänk att få en pushnotis varje gång Peter Jihde äter något! Inte nog med att själv ha diabetes och behöva hålla koll på sitt eget blodsocker konstant, tänk att dessutom behöva gå runt och oroa sig för Peter Jihdes!

Den här tävlingen ägde rum för ungefär en månad sedan och nu är testperioden över! Peter Jihde har låtit de lyckligt utvalda vinnarna få summera hur fantastiskt det har varit att få följa hans blodsocker i en hel månad. Vilken fantastisk ynnest det har varit att få se hur Peter Jihdes blodsocker förändras i takt med att han klipper gräset!

Skämt åsido så låter det jättejobbigt att ha diabetes. Jag förstår att Peter Jihde gör ett jättejobb som pratar om det så mycket. Och han tar av sig byxorna jätteofta!

Gomorron! Då börjar vi om. Stel som en pinne pga padel igår. Gammal. 10+7 E till frukost. #jihdesdiabetes

A photo posted by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Gomorron! Då börjar vi. Temavecka skolan. Bra! Frukost också bra! 10+7E.#jihdesdiabetes

A photo posted by Peter Jihde (@jihdesdiabetes) on

Ja ni fattar grejen. Följer man Peter Jihde på Instagram så får man intrycket att neddragna byxor är hans normaltillstånd. Jag förstår knappt hur han hinner jobba över huvud taget när byxorna är nere så ofta!

Kämpa på Jihde. Hoppas på fler roliga instagramtävlingar från svenska kändisar snart! Typ att man får följa Edward Bloms promillehalt i realtid. Det hade jag velat bli uppdaterad om.

8 kommentarer | “Peter Jihdes diabetestävling”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. My skriver:

  Han har ju sin Instagram för att stötta andra diabetiker. ”Varje spruta. Varje dag. För att ingen ska känna skam över sin diabetes” är hans profil text. Han gör ett jätte jobb och många känner tröst i att de inte är ensamma i sin kamp med diabetes och allt vad det innebär.
  Om och annan som inte har diabetes får ökad förståelse för sjukdomen pga av hans intagram så är ju det ett jätte plus.
  Heja Jihde!

  1. My skriver:

   *Om en och annan som inte har diabetes

 2. Alexandra skriver:

  Ha ha :) Jag är själv diabetiker och kan knappt tänka mig något tråkigare än att följa Jihdes sockerkurva.

 3. Mia skriver:

  Tack! Jag älskar det du skriver, du har en underbar humor!! Och tack för att du skriver om Jihde. Diabetes typ 1 är en ständig kamp och Jihde har gjort det lite mer känt för hans publik. Nu får även dina följare en liten inblick! Kram ?

 4. Anna skriver:

  Men vad drygt för hans anhöriga som måste ta kort på honom varenda gång han tar insulin bara för att han vill ha uppmärksamhet på instagram.

 5. C skriver:

  Eller följa Filip Hammars ångestdämpande mediciner…

 6. Nea skriver:

  Min pappa har diabetes typ 1 men har aldrig tänkt att han skämts över det, även om det är en sjukdom man helst slipper. Tycker bara det är märkligt att Jihde har ett instagramkonto tillägnat sin diabetes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg