Vem ska spela Astrid Lindgren?

12:46 3 Okt 2016

Stoppa pressarna, Astrid Lindgrens liv ska bli film! Inte nog med att hon är på sedlarna, nu ska hon dessutom upp på bioduken. Vissa människor nöjer sig verkligen aldrig.

Det är i skrivande stund oklart vem som ska få hedersuppdraget att spela Astrid Lindgren, men som tur är så är provfilmningen öppen för ALLA! Nedan kommer därför mina hetaste förslag på vem som borde få spela Astrid Lindgren.

Pernilla Wahlgren. Pernilla Wahlgren har varit med i samtliga Astrid Lindgren-teatrar ända sedan hon föddes. Om man väcker henne mitt i natten kan hon utan några som helst problem citera allt som Pippi Långstrump någonsin har sagt. Hon har slitit och kämpat med typ fem olika barnteateruppsättningar i veckan för att Bianca ska kunna köpa Michael Kors-väskor. Det är inte mer än rätt att Pernilla får hedersuppdraget att spela Astrid Lindgren! Hon vet också hur det är att leva på knappa resurser (bor på Lidingö men i radhus).

Jackie Ferm. Det här är min personliga favoritkandidat! Jag tror att det behövs en person som verkligen har LEVT för att kunna göra Astrid rättvisa, och vem passar då bättre än Jackie Ferm? Verklighetens Lotta på Bråkmakargatan, och med en ännu mer komplicerad relation till sin far än Pippi! Det är ju perfekt! Om hon skulle tacka nej kan man alltid ringa Sanna Bråding!

Charlotte Perrelli. Båda två kommer från Småland. Behöver jag säga något mer? Charlotte kändes alltid lite krystad när hon spelade Evita, men att spela en helt vanlig tjej från Småland borde väl funka. Plus att hennes trädgård i Djursholm är lika stor som hela Nangijala!

Gunilla Persson. Alla vet att Gunilla Persson är en av de bästa skådespelerskorna vi har. Hennes oförglömliga insatser i sin egen film ”Hidden agendas” är något jag aldrig kommer att kunna glömma. Plus att hon spelade alla roller i hela filmen SJÄLV! Jag tror hon skulle göra ett jättebra jobb i filmen om Astrid. Dessutom älskar hon gamla människor, ju äldre desto bättre, och Astrid Lindgren blev ju faktiskt sjukt gammal. Win win!

Samir Badran. Vem har sagt att Astrid Lindgren måste spelas av en tjej?!? Nä usch vad trångsynt. Jag tror att Samir Badran skulle kunna göra det minst lika bra. Han har barnasinnet kvar, och man kan säga att han har blivit lite av en modern Astrid Lindgren med sina inspirerande upptåg och historier som barnen älskar. Han har liksom barnasinnet kvar, precis som Astrid!

5 kommentarer | “Vem ska spela Astrid Lindgren?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lena skriver:

  ha ha ha, som alltid en fröjd att läsa din blogg !!

 2. M skriver:

  Den ena nomineringen/motiveringen toppar den andra!
  Kanske kan alla få spela Astrid, i olika åldrar och situationer (som Bob Dylan i I’m not there)?
  Tror det vore det enda rätta..

 3. Anna skriver:

  Alltså du är så fantastiskt rolig så att jag häpnar!!!!

 4. LL skriver:

  Alltså fy faaaabian vilket roligt inlägg, dör! Gunilla Perssons Hidden Agendas var ju verkligen guld värd.

 5. Anna skriver:

  Hahaha!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp