Barn som skriver debattartiklar

9:14 4 Okt 2016

leo

Jag har observerat en oroväckande trend och det är att barn har fått börja skriva debattartiklar! Ungefär som en SO-lektion som har spårat ur och där det inte bara är barnets lärare som får ta del av åsikterna nerkluddat på 2-3 A4-papper, utan istället hela Sverige! Ett aktuellt exempel är till exempel debattartikelnTvinga mig inte att döda för staten”, skriven av 13-åringen Leo Gerdén på CUF, tidigare känd från Nyheter24. Det är så obehagligt när 13-åringar kan formulera korrekta meningar! Nedan kommer några utdrag ur debattartikeln.

”Ett återinförande av ett föråldrat och tvångsbaserat system är inte vad svenskt försvar behöver.”

”Jag skulle hellre velat att utredningen kom fram till konstruktiva, frihetliga och fungerande förslag för att lösa personalbristen.”

”Hur kan vi med hjälp av mer internationellt samarbete få mer resurser? Hur kan ny teknik utföra sådant som idag kräver personalresurser?”

Det här är inte friskt! Jag blir faktiskt oroad! Själv så hatar jag allt som har med värnplikt att göra, men just nu känns det som att det största hotet mot Sverige är lillgamla 13-åringar som får utrymme i rikstäckande media. Det om något signalerar ju svaghet inför främmande makter! En 13-åring på landets största tidning! Att erövra Gotland känns som att ta godis från ett småbarn om vi ska fortsätta med den här approachen.

Tänker inte ens ta upp den lilla detaljen att det är väldigt få värnpliktiga som faktiskt ”dödat för staten”. Leo får det att låta som att varenda grabb på 70- och 80-talet fick döda ett antal personer för att tuffa till sig lite och bli en riktig man. På sin höjd så fick de väl en urinvägsinfektion eller en släng av kondylom.

philip

För att göra det här ännu mer bisarrt så har Leos debattartikel nu fått en replik på samma ledarsida. SKRIVEN AV EN 12-ÅRING FRÅN KDU!!! Philip Hallberg, 12 år gammal, skriver såhär:

”Värnplikt ska vi ha för att skydda landet och bevara freden. Sverige ska inte stå värnlösa vid angrepp.”

”Det är inte bara du Leo, som kan behöva göra värnplikt. Det kan jag också, men jag är villig att göra det för att stå upp för mitt land som jag älskar och för att skydda Sverige. Inte för att jag skulle älska vapen eller vill skjuta folk, men jag vill ta ansvar.”

Alltså vad är det som händer! En 12-åring och en 13-åring debatterar på landets största kvällstidning om att ta ansvar för Sverige? Det räcker nu!!! Nu väntar jag bara på att en 11-åring ska skriva en debattartikel om frihandelsavtalet TTIP mellan USA och EU och de eventuella transatlantiska konsekvenserna det skulle kunna få.

7 kommentarer | “Barn som skriver debattartiklar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Camcams mamma skriver:

  Tack!
  Jag skrev lite om detta på min egna FB-sida.
  Hela samhället på väg att bli styrt av barn och vuxna står vid sidan om och nickar.
  Det första som slår mig, är en TV-reklam där barn ska lära föräldrar att borsta tänder. Alltså… vilket jäkla larv.

  Barn ska vara barn och vuxna ska vägleda dem och förhoppningsvis vara förebilder.

  En dag ska jag ta mig tusan starta en ny och anonym blogg och skriva om mina ”äldre” och erfarna tankar om samhällsutvecklingen.

 2. Erika skriver:

  Hahaha va??

 3. Veronica skriver:

  Hahaha! Det är väl klart att små människors åsikter, med ännu inte helt utvecklade hjärnor, ska få väga tugnt i samhällsdebatt?! Varför inte sänka åldern för rösträtt till 8 år?

 4. sarah skriver:

  HAHAHA så sant

 5. matilda skriver:

  hahahahahaha det här är helt BISARRT

 6. felicia skriver:

  älskar dig så mkt frans. går bara in på din blogg ibland för det är så najs att ha massa gottiga inlägg att läsa i sträck!! skrattar ihjäl

 7. Anna skriver:

  Såå sjukt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG