S: M.O = FRAMTIDEN

1:01 20 Dec 2013

m.o_lucid_0039_bw.jpeg

Säg hej till framtiden hörrni! Tjejerna på bilden heter Annie, Nadine och Frankee (ingen aning om vem som är vem) och utgör r&b gruppen M.O. De kommer från London, men har helt klart ett mer amerikanskt r&b-sound. Mitt första möte med M.O var på den här supermysiga akustiska covern på The Boy Is Mine där också favvon Lady Leshurr rappar lite.

Känner ni igen gitarren? Den är hämtad från Lil’ Waynes Tie My Hands (SÅ FIN LÅT, Petter spelade den i podden för inte så länge sedan). Okej, jag kan inte svära på att inte den är samplad någonstans ifrån på Tie My Hands, men jag tror inte det. Så himla fin kombo av den gitarren + M.O + Leshurr!

Men! Den låt som verkligen fått mig att fastna för M.O är GENIALISKA On Ya, som lyckas låta både throwback och framtid på en och samma gång. JAG ÄLSKAR DEN och har lyssnat på den flera gånger om dagen de senaste veckorna, verkligen verkligen min sorts R&B!

Min enda invändning mot M.O är att deras namn är förbannat svårt att googla. Även när jag jobbar med citationstecken och lägger till typ ”r&b trio” så är det svårt. Jag får upp en jävla massa info om Lil’ Mo, och alltså jag älskar ju henne också men det är inte riktigt det jag är ute efter nu. Förhoppningsvis kommer googlingen bli enklare ju kändare London-tjejerna blir, och jag är verkligen övertygad om att det kommer gå bra för dem!

Alltså jag har en sån extrem soft spot för kvinnliga R&B-grupper, och tyvärr känns det ju som att den eran lite dött ut. Vi har inga TLC, Destiny’s Child eller Cherish längre, och många av de grupper som funnits under sent 00- och tidigt 10-tal har mer eller mindre totalfloppat till exempel RichGirl och Sophia Fresh. Jag kan verkligen bli rånostalgisk och sakna den eran, det var något fint i att kvinnor gjorde musik tillsammans och dansade runt i galna koordinerade outfits i sjuka färgkombinationer. Vem vet, kanske är M.O bara början på en ny våg att kvinnliga r&b-grupper, jag hoppas i alla fall på det!

3 kommentarer | “S: M.O = FRAMTIDEN”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 토토사이트 .COM

  2. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노검증업체 .COM

  3. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 토토사이트

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp