H: Yikin har med twerkin att göra

3:12 21 Jan 2014

Strax innan VBDFR började blogga på Nöjesguiden skrev jag ett inlägg på Bayonnaise om den nya twerk-relaterade dansen yikin/yiken som ungdomarna i Bay Area hade hittat på. Jag hade ingen aning om vad yikin var när jag började titta på den här videon med Chonkie F Baby, E-40 och E-40-släktingen Cousin FIK:

Jag kommer att låna min reaktionsstege på videon från Bayonnaise-inlägget för att förklara hur jag reagerade på denna dans. Den här gången kompletterar jag dock några av stegen med giffar, för en gif säger mer än typ 25000 ord:

1. Kidsen i bukten kommer alltid på nån ny dans, turfin/jerkin osv coola de är ändå. 

2. Men va e detta, är Yikin att nån snubbjävel står står och grindar lite bakom en tjej som twerkar och gör allt jobb. Fräscht.

3. Men va e detta, ca 1 minut och 30 sekunder in i videon. Va hände med tjejen?

4. Detta är Yikin – de dansar på gatan och låtsas att de har en twerkande dansare framför sig!

5. Detta är rätt kul att kolla på – eventuellt ville dessa ungdomar först och främst dansa lite? Kopplingen till twerkandet är sekundär? Som vid minut 03.00 där de dansar i benkrok på nåt sätt:

 

6. Punkt 1-5 var skrivna i oktober 2013, sen dess har det blivit rätt tydligt att twerkandet är väldigt fundamentalt för att yikin – men inte helt nödvändigt. Det är också rätt tydligt att både yikin och twerkin-vågorna har kommit tillsammans med sjukt fet musik – i yikins fall helt och hållet kopplat till det nya enormt feta västkust-soundet som till exempel hela Halmstad Boll Klubb (HBK Gang) fortsätter spotta ur sig. Jag lyssnar fortfarande på Red Nose dagligen. 

Hursomelst: nu är det 2014 och yiken kanske kommer att fortsätta vara en grej? Har ni börjat yike it i er egen hemmiljö? Kommer statsrådet Annie Lööf inleda nästa år med att använda ordet yiken ett tal i riksdagen likt hur hon tog ordet twerka i sin mun nyligen? Svaret på sista frågan är så klart nej, för hon kommer inte vara ett statsråd i början på nästa år. Vill ni veta väldigt mycket mer om yike/twerk/double dip-dansandet i Bay Area så behöver ni nog följa Indys youtube-kanal, där ni t ex kan få höra hennes bästa twerk-sånger från 2013 (många av dessa spelar jag/VBDFR ute ca varje gång vi är DJ).

Sedan jag bloggade om yiken sist har det kommit några nya sånger som helt handlar om dansen, t ex 99%Yike In It och Priceless da Rocs Yiken. Jag tycker inte de är lika catchy som Chonkies sång men jag tycker ändå vi avslutar med att lyssna på dem tack:

 

Av: Hugo

En kommentar | “H: Yikin har med twerkin att göra”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ross Taylor skriver:

    Thanks for sharing such a Excellent Blog! We are linking too this particularly great post on our site. Keep up the great writing.
    assignment help

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg