Annons
Annons
19:28 21 Okt 2016

Catrin Hedlund:

Ja, jävlar.
Till och med Catten av Täljes mamma är misstänkt den här gången.

Har (äntligen!) fått ut häktningspromemorian från Södertälje tingsrätt! Skräll nummer ett: CATRINS MAMMA – ANNE HEDLUND – ÄR SKÄLIGEN MISSTÄNKT FÖR BEDRÄGERI. Även Catrin är skäligen misstänkt för samma bedrägeri och bakgrunden är följande: Catrin la upp en annons i fb-gruppen Fynda Järna. Det hon sålde var ett presentkort från Live it. En kvinna nappade och köpte presentkortet, som senare visade sig vara oanvändbart. Innan det uppdagades att presentkortet var oanvändbart hade Catrin dock hunnit sälja på samma kvinna en resa för 40.000 kronor. Både Catrin och köparen är överens om att resan betalats och att den inte blev av. Historierna om varför den inte blev av går dock isär. Köparen menar att resan aldrig existerade. Catrin menar att resan existerade men att den "brann inne" när köparen ville göra tillägg. Trots att Catrin nekar till brott uppger hon i förhör att hon erbjudit sig att betala tillbaka hälften av pengarna – för att undvika att bli polisanmäld. Så har dock inte skett och pengarna är enligt Catrin nu spenderade på shopping och resor, för Catrins del alltså. Skälet till att även Anne Hedlund är misstänkt för detta bedrägeri framgår inte av promemorian men är sannolikt det Catrin uppger i förhör – att pengarna för resan sattes in på mammans konto innan de fördes över till Catrin. Det framgår inte om förhör har hållits med Anne Hedlund eller hur hon ställer sig till brottsanklagelsen. Övre bilden: en bilaga till häktningspromemorian. Nedre bilden: utdrag ur förhör med Catrin. #catrinhedlund #catdelux86 #stockholm #södertälje #järna #familyfirst #nouwse #finestse #vimedbarn #viföräldrar #itsafamilything #nyheter24 #kändisnyheter #bloggbevakning #aftonbladet #expressen #häntextra #fyndajärna #liveit

A photo posted by Catrin Hedlund Bedragerskan (@catrin_hedlund_bedragerskan) on

Vi är många som har undrat över Catrins ekonomiska förhållanden. Med tanke på att hon i våras dömdes att betala en kvarts miljon i skadestånd (plus ränta till dess skadestånden är betalda), att pengarna borde ha betalats samma dag som domen vann laga kraft, att Catrin fortfarande inte har betalat en krona och att det här är pengar som brottsoffren legat ute med sedan 2012 och 2013 är det enligt mig en högst befogad fråga hur Catrin har det ställt ekonomiskt. Att det saknas vilja att betala skadestånden har framgått. Huruvida det saknas förmåga har inte varit lika uppenbart. Den övre bilden är ytterligare ett utdrag ur protokollet från ett av de två förhör som hölls med Catrin under tiden hon satt anhållen. Om man ska tro på Catrin så är det hennes mamma som betalar hennes hyra samt kostnaderna för hennes bil. Den nedre bilden är ett utdrag ur dokumentet "Personalia och dagbotsuppgift". Catrin uppger att hennes årsinkomst är 180.000 kronor innan skatt, vilket säkert kan stämma. Hon uppger också att hennes skulder ligger på 120.000 kronor, vilket absolut inte stämmer. Kan det vara så enkelt att de glömt en nolla på slutet? (Både förhörsprotokollet och dokumentet Formalia och dagbotsuppgift ingår i häktningspromemorian från den 16 september i år.) #catrinhedlund #catdelux86 #stockholm #söderälje #järna #nouwse #finestse #vimedbarn #viföräldrar #förhör

A photo posted by Catrin Hedlund Bedragerskan (@catrin_hedlund_bedragerskan) on

Ursäkta crapy bildkvalitet! Texten är saxad ur protokollet från ett av förhören som hölls med Catrin under tiden hon satt anhållen. Det här är tre extremt underhållande förklaringar: 1. Catrin menar att hon visst har haft biljetterna hon sålt till Håkan-konserterna i höst. Hon har köpt dem av en random man utanför krogarna på Stureplan! Sounds legit. 2. Av någon outgrundlig anledning skulle hon sedan ha tagit med sig samtliga biljetter hon ännu inte hade sålt på Finlandskryssningen hon åkte på precis innan hon greps. (Varför? Oklart.) Och TYVÄRR råkade hon tappa ALLA biljetter på båten – eller i Finland – och kan därför inte visa upp dem för polisen. 3. De som köpt Håkan-biljetter av Catrin menar att biljetterna inte har levererats. Trots att Catrin påstår sig ha levererat (nästan) alla biljetter hon tagit emot pengar för lovade hon under förhöret att hon skulle betala tillbaka alla pengar hon fått, inom 1-2 veckor. Jag vill hemskt gärna tro att så också har skett men känner att jag skulle behöva någon källa utöver "Catrin lovar att hon ska"… Jag hade för övrigt helt fel vad gällde det här med hennes Finlandsfärjeåkande! Det kom fan upp i förhör!!! #catrinhedlund #catdelux86 #finlandsfärja #nouwse #finestse #vimedbarn #viföräldrar #förhör #stockholm #södertälje #järna #dettakännsväldigtlurt #håkanhellström

A photo posted by Catrin Hedlund Bedragerskan (@catrin_hedlund_bedragerskan) on

Josephine Qvist:

josVisst är detta ”Skapa Skillnad-Lisa”?

Lisa jobbar på adviral som är en slags bloggportal TYP, eller vet inte riktigt hur jag ska förklara dom och jag hade ett möte med henne idag eftersom att jag kommer börja blogga via dom, alltså byta bloggportal då jag inte trivs på den jag bloggar på nu.//Josie

Ja, är någon förvånad över att ytterligare en bloggare väljer att lämna Finest?
Josephine med sina blygsamma besökarsiffror är i nuläget deras femte största blogg och nu lämnar alltså även hon.

Undrar om de saknar sin gamla bloggräv – Alexander Erwik? 😉

Annons

Kissie:

kissie

Tack vare en av mina läsare så fick jag snabbt tillgång till KO’s stämningsansökan mot Kissie och har spenderat lite tid på att gå igenom den och med tanke på den information som framgår så skulle de flesta bloggare åka dit på ett eller annat sätt – framför allt på Instagram.

Det ska omedelbart framgå att det är reklam, innebärande att läsaren redan vid ett hastigt påseende ska kunna uppfatta framställningen som reklam.
Konsumenten ska med ett minimum av ansträngning kunna visa ifrån sig meddelanden som hen inte vill ta del av och det är inte tillräckligt att det går att ana och så småningom förstå att det rör sig om marknadsföring. Det är av särskild betydelse att kommersiella meddelanden inte ska kunna förväxlas med redaktionellt material.

Vissa har börjat med att hastagga sina Instagrambilder med #samarbete eller som Kenza – #ad. Detta är långt ifrån tillräckligt och skulle kunna resultera i en liknande stämning.

I lnstagraminlägget anges hashtagen ”#samarbete”. Enligt KO:s uppfattning är angivelse av en sådan hashtag långt ifrån tillräckligt för att framställningen ska betraktas som tillräcklig tydligt reklamidentifierat. lnstagram (Facebook Inc.) tillhandahåller en standardiserad grafisk utformning. Det innebär dock inte att det är omöjligt att reklamidentifiera inlägg, t. ex. genom reklammarkering.

Ett reklaminlägg ska heller inte skrivas på samma sätt som resten av av inläggen görs – just för att de inte ska kunna förknippas med varandra.
Där åker nog de flesta dit skulle jag säga..

Den första versionen av marknadsföringen på bloggen lades in på webbplatsen den 6 mars 2016 (bil. 1). Rubriken på inlägget är ”Tjäna pengar på dina gamla mobiler!”. I löptexten skriver Kissie bl.a. att ” .. Jag äntligen hittat en sida … ” och ” .. Jag tänkte faktiskt skicka mina gamla … ”. Efter tre bilder, vara två på Kissie själv tillsammans med mobiler, står det längst ner i högra hörnet ”inlägget är i samarbete med”- utan att det framgår vem samarbetet sker med. Blogginlägget är identiskt med andra blogginlägg på webbplatsen www.kissies.se.

Är detta början av ett paradigmskifte i bloggvärlden tror ni?

Foki:

mam

Hur många av mina läsare hängde med på den Vanilla Ice-referensen? =)

Under alla dessa år har mamma alltid sagt till mig att jag borde fortsätta med skolan. När mamma var liten ville hon gå i skolan men hon fick sluta vid fjärde klassen eftersom de inte hade råd. Mamma tycker att det är synd när jag inte utnyttjar möjligheten med utbildningen speciellt med mitt läshuvud. Hon vill att jag ska skaffa något som är mer ”stabilt” alltså vanligt jobb. Har arbetstider och kan släppa allting efter jobbet. Behöver inte sträva mer utöver de uppgifter som man har fått.//Foki

Fokis mamma tycker att det är synd att dottern inte utnyttjar de möjligheter som erbjuds i Sverige när det kommer till utbildning. 

Kan det vara så att vi inte på riktigt ser och uppskattar de möjligheter som vi i Sverige faktiskt har eftersom vi tar dem så för givet? Och nu tänker jag inte bara på skolan utan även på vår subventionerade sjukvård. Även om du inte tjänar så mycket och således inte bidrar med lika mycket skatt så har du ändå rätt till samma skola och sjukvård som den som betalar flera gånger mer till staten.

Vad tycker ni om det Fokis mamma sa till henne?
Team Trygghet eller Team Foki?

Margaux Dietz:

kula

Maggis sambo har tydligen gått helt bananas och köpt budkulor för en mindre förmögenhet och hon är inte sen med att kasta en i badvattnet.

Ville nästan äta badkaret.//Maggis

Jag tycker snarare att det ser ut som att någon ätit en enhörning, blivit illamående och spytt upp den i hennes badkar.

KnivMicke:

From today 🙌

A photo posted by Michael (@knivmicke) on

Pitbull from today on @sindyniklasson

A photo posted by Michael (@knivmicke) on

Hundarna har alltså halsband. Men inga halsar.
Jag undrar varför..

Blondinbella:

Förra gången de skulle ha fest var det lite ”lustigt” att lägga upp en bild med barnen omgivna av bag in boxar. Den här gången – not so much.

Får ni dåligt samvete om ni handlar alkohol med era barn?
Ska man lämna dem i bilen annars eller?
Det är ju inte som att man rasslar in i värsta porrbutiken och fyller vagnen med buttplugs och jättedildos. Då kanske det är läge att lämna kidsen hemma..

Kissie:

kissie-3

Jag var duktig och höll mig till cola zero hela kvällen för jag behövde ju gå upp halv 6 imorse. Var inte det roligaste men jag kom upp och nu sitter jag på tåget mot Malmö. Nej, nu ropade Janne att vi är på väg till Blekinge. Ligger inte det i Malmö?

Kissie briljerar med geografikunskaperna samtidigt som hon berättar över hur orättvist behandlad hon känner sig av KO efter att de fällt henne för brott mot marknadsföringslagen och kommer tvingas möta dem i tingsrätten.

Jag kan förstå henne. Hon är först ut. Klart hon känner sig orättvist behandlad men jag tvivlar på att det kommer dröja särskilt länge innan hon får sällskap då många inlägg jag sett är sämre än henne på att markera ut samarbeten.

Träffade min nya advokat och jag fick veta exakt hur stämningen kommer att påverka mig. Så ärligt talat känns det inte så roligt att vara jag just nu. Funderade nästan på att lägga ner detta, bloggen, bolaget.. Ja allt som jag har byggt upp.

My Martens:

flash

Men visst, vill My få det till att jag är den här BluesClues så kan hon nog det. Men tyvärr har jag inte skaffat mig något konto på Flashback trots att jag är en hängiven följare av vissa trådar..

Så som jag sagt hela tiden, de där samtalen till SATS kom inte från mig.

Tack för tips, X.

19:43 20 Okt 2016

Tävling i samarbete med mitt eget PayPalkonto.

Eftersom jag tycker att ni är bäst i världen så har jag ju som tidigare skrivet shoppat loss på AliExpress för att sätta ihop små kit till er!
Det här snygga skalet med tillhörande dragkedjehörlurar erbjuder jag er mot en liten motprestation. Du kan välja mellan iPhone 5, Iphone 6 eller iPhone 6 plus. (Ja, jag har köpt alla tre)
Tänkte försöka få igång mitt Instagramkonto så..

Följ mig på Instagram @bloggbevakning och motivera sen här vilken bloggare som är din favorit!!!
(alltså ingen fråga utan motivera bästa bloggaren)

vinn

 

 

Nickys:

nickys

Hur är det för Eric att leva/hantera att leva med dig som har en kronisk sjukdom?
Jag frågade faktiskt Eric innan jag svarade på frågan. Han sa att det såklart var en ganska stor omställning i hans liv i och med att vi är otroligt mycket på sjukhuset. Och att han behöver ta hand om mig ganska mycket under dem perioder som jag mår sämre. Men han sa också att det är ingenting som ”stör” honom eller som är ”jobbigt” för honom i och med att han älskar mig. Han tycker snarare synd om mig när jag mår dåligt. //Nicky

Nicky svarar på några frågor i sin blogg och en av dem handlar om hur det är att leva med någon som är kroniskt sjuk.
Jag blev helt ställd när jag läste hennes svar.

Jag lever ju själv med en kronisk smärtsjukdom och lite annat gott och blandat och det slog mig att jag nog aldrig ställt M den frågan.
Kanske är jag rädd att få ett svar som gör lite ont – hatar att vara en belastning och att folk tycker synd om mig –  eller så beror det på att jag egentligen inte vill prata om det alls och gärna sluter mig som en mussla när jag har ont.
Gör inte det!
Inte nog med att man själv mår sämre, ens partner känner sig utestängd.
Två minus blir inte ett plus i det här fallet – det kan jag garantera.

Jag vet att jag har en del följare som lider av liknande sjukdomar. 
Har ni ställt den frågan till era partners?

Catrin Hedlund:

Vår filosof – Catten af Tälje.
Hon borde ge ut en bok eller nått så djup som hon är..

Visdomspärlor åt alla som vill betala..

Jackie Ferm:

 

Jag vet inte hur det är med er men jag kommer sitta bänkad framför Jackies dokumentär ”Pappas flicka” ikväll.
Tydligen har kritiken redan börjat ramla in så hon gör nog bäst i att stänga av telefonen och inte titta. Det här kan nog bli en jobbig dokumentär för henne också att se eftersom hennes pappa avled för inte allt för längesen.

jackie2

jackie11

Samir:

Alltså, Samir..bf6e70d9696fb32e922dba6f9e501bf0

Han ska spela ”Fuck, Marry, Kill” med sin assistent och hon börjar med superuppställningen Edward Blom (Som hon inte vet vem det är), Donald Trumph och Leif GW Persson varpå Samir kontrar med Tova Helgesson, Christer Björkman och Kungen.

När Samir till slut drar sin egen pappas namn på en lapp så skrattar jag högt..

Fan, jag dunkar på Naken-Janne då..

Nästa gång assistenten drar lappar så får hon Anna Book, Fredrik Kempe och Bonde-Fredrik. Tänk om Björken hade kunnat få ligga kvar i skålen? Då hade bara Camilla Läckberg saknats för att Boken skulle ha sin älskade line up som hon blivit så lovad..

Sen spårar videon ur helt och Samir får debattera med sig själv om han ska dunka på Nils Karlsson Pyssling eller om det får bli Jonas Hallberg..

Helt underbar video!

Nu har jag en idé till nästa podd!
Vi ska spela ”Fuck, Marry, Kill” i bloggvärlden.

Dessie:

puss

Försöker Dessie spä på de ”lesbianska” (får man säga så) ryktena med ett litet girl on girlhångel med tanke på den här bilden efter det här inlägget?

Själv slutade jag pussas inför kameran med mina tjejkompisar när jag var typ 16…kanske tidigare?
Nått ”coolt” man gjorde på fester av en anledning jag inte kan minnas idag?
Ville man retas med sina killkompisar?
Var man nyfiken?
Hångelsugen?

Monas Universum:

moa

Svar:

Ja, det får man faktiskt.
Under vissa förutsättningar vilka jag inte vet om Mona möter men så här säger lagen:

Jämförande marknadsföring av detta slag är tillåtet under vissa förutsättningar som finns uppräknade i 18§ Marknadsföringslagen.
Lagen har i mångt och mycket syftet att skydda konsumenter och näringsidkare från vilseledande marknadsföring. Observera att du måste uppfylla samtliga av dessa punkter:

1. inte är vilseledande,

2. avser produkter som svarar mot samma behov eller är avsedda för samma ändamål,

3. på ett objektivt sätt avser väsentliga, relevanta, kontrollerbara och utmärkande egenskaper hos produkterna,

4. inte medför förväxling mellan näringsidkaren och en annan näringsidkare eller mellan deras produkter, varumärken, firmor eller andra kännetecken,

5. inte misskrediterar eller är nedsättande för en annan näringsidkares verksamhet, förhållanden, produkter, varumärken, firma eller andra kännetecken,

6. i fråga om varor med ursprungsbeteckning alltid avser varor med samma beteckning,

7. inte drar otillbörlig fördel av en annan näringsidkares renommé som är förknippat med näringsidkarens varumärke, firma eller andra kännetecken eller varans ursprungsbeteckning, och

8. inte framställer en produkt som en imitation eller kopia av en produkt som har ett skyddat varumärke eller firma.

Uppfyller Mona dessa kriterier i sin reklam där hon påstår sig vara bättre än konkurrerande produkter?
Marknadsdomstolen har i ett flertal fall sett strängt på formuleringar i stil med ”Alltid billigare” och ”där bättre produkter kostar mindre” nämligen..

367a4879

Det här är en blogg som jag hittade av en slump inne hos Elsa Billgren och ett inlägg som jag väldigt gärna vill länka till.
Emma skriver om sin mage, om hur den ser ut efter att hon fått sin son Dylan och känslorna kring det.
Hur vi hela tiden matas med bilden om ”hur en mage ska se ut” och den känsla av misslyckande som kan komma av att inte längre ha den.

Men det här är en mage som burit och skapat en annan människa.
DET är ju helt magiskt. Min mage ser lite ut så där och jag har bara burit på vätska och en och annan chokladkaka men sanningen är den att fler inlägg som detta behövs.
Nyblivna mammor SKA inte behöva ha ångest över någonting så oviktigt som hud – hud som man inte kan hjälpa och som egentligen inte betyder någonting alls.

Kroppen förändras hela tiden och det är okej.
Det är okej att bli äldre, det är okej att ha stretchmarks och det är okej att ha celluliter. Det definierar inte vem vi är och bestämmer inte vårt värde.
Glöm aldrig det!

Bilden är från Emmas blogg och tillhör henne.

Blondinbella:

Här kommer den konversation jag haft dem Löwengrip Care & Color. <—-Ursprungsmailet hittar ni här!
För er som inte ser vad det står på bilderna så kommer texten under dem.

Vad tycker ni om deras svar? Jag tycker de är rätt vaga och undflyende..

Aftonbladet skriver om samma sak HÄR!

lcc2

Hej Camilla,

Tack för ditt mejl!
Detta var väldigt tråkigt att höra, vi försöker alltid göra vårt yttersta för att våra konsumenter skall bli nöjda.
Vi kommer verkligen att ta den här kritiken till oss. Vi jobbar ständigt för att förbättra oss och våra produkter.
I vårt dagliga kundtjänstbemötande jobbar vi tätt med våra hudterapeuter, frisörer och kemister. Detta för att kunna ge konsumenten extra expertis inom berört område.
Stort tack för ditt mail och visat intresse för oss och våra produkter.
Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag,
Team Löwengrip Care & Color

lcc3

Hej,

Tack för ert svar. Ska jag tolka detta som att ni inte kommer att kommentera närmare på den kritik som kommit in?

Ja, eftersom ni inte vet vilken kritik det är jag åsyftar tänker jag..

lcc4

Har du några ytterligare frågor är du varmt välkommen att ställa dessa till oss. 

lcc
Mina frågor som de svarar på:

Hej Camilla, 

Tack för ditt mejl.
Här kommer svaren på dina frågor.
Hur kommer det sig att ni aldrig erbjuder er att ersätta eller ta tillbaka returer utan ger samma svar om och om igen om tvättmedel, parfymer eller liknande?
Om köpet är gjort hos oss tar vi självklart emot reklamationen. Är produkten däremot köpt hos någon av våra återförsäljare så sker reklamationen genom dem. 

Vid felaktig mascara – om produkten är dåligt när den köps, borde kunde då inte få reklamera den och få pengarna tillbaka? Eller en återkoppling?
Se ovan svar.  

Tycker ni att råd som ”det nog går över för att min hud hade fått en en fuktchock!” är en bra idé när någon fått eksem i ansiktet av era produkter när de är framtagna för känslig hud? Är ni som sitter i kundtjänst utbildade dermatologer?
Vi bemöter alla hudfrågor via vår hudterapeut. 

Hur ser ni på att ni får så mycket kritik på er kundservice? Kommer ni vidta några åtgärder?
Vi tar den här kritiken och feedbacken till oss. Vi jobbar ständigt för att förbättra oss och våra produkter.

Gällande de kommentarer som du har tagit vidare till oss, så ser vi gärna att konsumenten själv tar kontakt med oss så att vi kan hjälp dem på bästa sätt, då det är många faktorer som spelar in och vi behöver en direkt kontakt med kunden för att få en tydlig bild. 

Önskar dig en fortsatt bra dag,
……………………………………………………………

Alla dessa klagomål HAR tagits med er och de är alla missnöjda med era svar och ert bemötande.
Bästa,
Camilla

 

Elaine:

Det här med ”cultural appropriation”  har jag funderat på sedan jag såg det här inlägget av Elaine på Instagram. 
Jag har alltid trott att det där var två utbakade flätor/french braids och inte cornrows.
För mig har alltid cornrows varit mer det här:

crkoll

Ska jag vara helt ärlig så förknippar jag två utbakade flätor mer med det svenska damlandslaget i handboll än med Elaine.
Är två utbakade flätor helt plötsligt att tassa in på minerad mark?
Är det ”cultural appropriation”?

Vad tycker ni? Jag har skrivit om det tidigare HÄR.
Vid hur många flätor blir det  ”cultural appropriation”?

Cissi Wallin:

Det är bara en av reaktionerna som Cissi fått efter sin minst sagt omtalade krönika om Dylan-män i Metro.
På tal om det här inlägget – detta är näthat. Fattar ni? NÄTHAT!
Att skriva ”reklam-märk ditt inlägg” är inte näthat!

Vad tycker ni om resten av videon? Det är kort – kolla gärna!

Edit – Jag försökte bädda in en bild bland kommentarerna men det gick inte.. Men så här skrev Cissis man om det som hänt.
Vad tycker ni om det?

cissi

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons