Annons
Annons
09:00 24 Maj 2017

My Martens:

Åza avslöjar dessutom en hemlig last som fått hennes homeopat att gå i taket och jag berättar om mina 15 kg som jag gått upp  på mindre än ett år… Från Myggans blogg.

Helt ärligt – hur många gånger kan man tjata om en viktuppgång på 15 kilo innan man får en bitch slap genom skärmen på datorn?

Vi VET att du gått upp 15 kilo på mindre än ett år. Jag tror varenda människa som någonsin läst någonting från, om, av eller med My Martens har snappat upp detta.
Det känns som att det tjatats ett litet, litet hål i mitt huvud av att läsa samma sak om och om och om och om igen från henne. Hon är som en skiva som hakat upp sig. VI VEEEEEEEEET!!!!!!!
Vad själva syftet är med att berätta det här om och om och om och om och oooooooom igen har jag dock inte snappat upp. Någon som har en teori?

För att citera min gode vän Chris Rock sa en gång (Han är vis den mannen!):

”Why don’t go out and get kidnapped or something? Have some new shit happen to you!”

Så du har någonting nytt att berätta menar jag.
Får jag höra om hennes 15 kilos viktuppgång en gån till så kommer jag behöva smiska henne med en bilantenn nästa gång jag ser henne! (Vilket Vänneravsnitt, ya’ll?)

Monas Universum:
 

Mona la upp det här inlägget efter attacken i Manchester och fick den här kommentaren:

För er som inte vet vad det är för en krönika som åsyftas här ovan så kan ni läsa mer om det HÄR.

Återigen får man saker som har NOLL relevans för en själv och som är en annan människas stora tragedi att på något märkligt sätt att handla om en själv.
Nej, Mona – jag förstår inte hur du kan tycka att du haft tur. Ja, din dotter var på en konsert för två veckor sedan med Ariana Grande – artisten vars konsert utsattes för ett terrordåd (som IS tagit på sig enligt medier) men det var inte Ariana Grande som var målet för attacken utan den brittiska befolkningen på grund av att England slutit upp med och visat sitt stöd till andra länder i kampen mot terrorn.

Hade attacken varit riktad mot Ariana Grandes person eller hennes turné specifikt så hade jag kunnat hålla med dig eftersom varje konsert med henne då hade kunnat varit ett potentiellt mål men så är ju inte fallet.

Att säga som du gör är att ungefär som säga:
”Jag gick på en random gågata någonstans i världen för två veckor sedan så jag antar att jag hade tur som undkom attacken på Drottninggatan eftersom det också är en gågata.”

Att din dotter var på en konsert i Stockholm för två veckor har liksom ingen relevans i den här tragedin, och att det där sedvanliga mänskliga behovet av att vilja stå i centrum och få allting att handla om en själv som dyker upp som gubben i lådan även här känns som ett hån mot de som faktiskt var där och som är drabbade på riktigt.

Annons
21:00 23 Maj 2017

Lady Dahmer:

Imorse kunde barn få en redovisning av Dogge Doggelitos kost och viktnedgång i programet ”Gäst i spenaten” som sänds på Barnkanalen. I början av programmet hör man nämligen berättarrösten säga: ”Sen några månader tillbaka har Dogge gått ner lite över 20 kilo, därför är han noggrann med kosten.” – från Lady Dahmers blogg

Jag tappade nästan hakan när jag läste det här inlägget av Lady Dahmer – menar hon på riktigt att Barnkanalen pratar om bantning?
I kommentarsfältet till ”Nakna feta sanningens” instagram – som gjorde Lady Dahmer uppmärksam på detta berätta en mamma om att hennes barn som aldrig kopplat ihop mat och vikt efter programmet frågade om man själv kan välja hur mycket man väger.
Det är rent ut sagt för jävligt!

Vi matas med vikthets praktiskt taget genom hela livet som det är nu – finns det verkligen någon som helst anledning till att plantera tankar och idéer om vikt och bantning i små, små barn?
Om inte ens Barnkanalen är en fredad och trygg zon – var ska man då vända sig för att barn ska få titta på underhållning utan att det slutar med att de nyper sig själva i magvalkarna och frågar mamma och pappa vad en kalori är?

Allting verkar krypa nedåt i åldrarna – sexighet, sminkning och kläder, utmanande bilder på sociala medier och längtan efter att få lämna barndomen för den betydligt mer spännande vuxenvärlden. Är barnbantning bara ytterligare en parameter att lägga till den listan?

Annons

Dessie:


Många har undrat om det faktiskt kan stämma att Dessie skaffat sig ett vanlis-jobb och det verkar faktiskt stämma.
Nu har nämligen Dessie listats på Fastighetsbyråns hemsidan som ”kundkoordinator” men vad det är vet jag faktiskt inte men däremot hittade jag ett inlägg från en tjej som arbetar som just detta och hon beskriver det så här:

Huvudsakligen består mina sysslor av att sköta vår lokala marknadsföring; annonsproduktion i olika medier, direktutskick via post och manuskriptskrivande av våra radiojinglar med mera. Jag sköter också administrativa uppgifter såsom kundkontakter när tillträden närmar sig och är en aktiv mellanhand mellan såväl våra mäklare och kunder som när det gäller B2B med våra samarbetspartners. När det behövs plockar jag fram min digitalkamera och fotar samt redigerar såväl husbilder som profilbilder på mina kollegor. Jag gillar att ha ett finger med i det mesta skulle man kunna sammanfatta det hela med.

En kundkoordinator verkar vara en slags allt-i-allo men inte på en ”koka kaffe-nivå” utan en aning mer avancerat.
Frågan är väl om samma arbetsuppgifter gäller för Dessie och hur det i så fall går?
Annonsproduktion?
Manuskripskrivande av radiojinglar?

Fota husbilder?
Behöver man inta ha någon typ av erfarenhet eller utbildning för sådant? Någon av er som har någon erfarenhet av den här typen av arbete?

Kul ändå att hon verkar vara så nöjd!
Hon är eld och lågor över sitt nya liv/jobb.

Kissie:

Egentligen ska jag vara på möte just nu, men istället är jag hemma och packar ihop C’s saker i flyttlådor.. Detta har tagit en sån fruktansvärt lång tid nu och jag känner verkligen att alla kommer må bättre när detta är klart. Så jag hjälper till lite på traven kan man säga 😉 Jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer ledsen än vad jag faktiskt är, men faktumet att jag kom hem idag och möttes av en främmande kvinna i MIN lägenhet gör saken nästan enklare. Eller mycket enklare faktiskt. Ska inte gå in på mer detaljer, men ni förstår nog att jag inte är direkt på världens bästa humör idag. Men jag ska ringa låssmeden och se till att låsen blir utbytta denna vecka. Helst redan idag men alla saker måste packas ner först.//Kissie

Kissiemissen kommer alltså hem och möts i dörren av en främmande kvinna som spenderat natten med hennes C i hennes säng vilket omedelbart får det att poppa upp en del frågor i mitt huvud:
Varför sov de inte hemma hos henne?
– Var har C sovit när han och Kissie delade lägenhet? I samma säng? 
– Hade det varit bättre som de haft sex i soffan? Eller same same?
– Vad menar hon med att C kom tillbaka för att ”hämnas”?

– Kommer den här sängen dela bål med Sandra Beijers ex alla kläder?

Hur hade ni reagerat om detta hänt er?
Gått Armageddon över alltihop?

Cissi Wallin:

Står på gymmet och ska precis köra marklyft med min magiska PT Emma. Blir avbruten i fokuset av att en vilt främmande man kommer fram, synar mig med leende på läpparna och sen klämmer ur sig:

”Grattis du har gått ner i vikt ser jag! Då har träningen gett resultat!”.
Sen struttar han därifrån. Jag står såklart helt paff. Får fram ett ööööh. Minuten senare kommer obehagskänslan.
[…]
Men han läser inte av. Känner inte av för fem öre. Ni vet när någon är så uppenbart kontaktsökande att man blir fysiskt obekväm. Efter nån kvart går jag. Fast jag inte alls är klar med alla dagens göromål på datorn.//Cissi

När jag försökte sätta mig in i situation nummer ett här ovan så insåg jag att jag säkert hade blivit glad först av en sådan kommentar.
Komplimang! En mans uppmärksamhet! Bingo liksom!
Men ju mer jag började tänka på det så insåg jag att den enda anledningen till att jag kände så är för att jag som kvinna blivit matad med att mäns uppmärksamhet är positivt och eftersträvansvärt. MÄns uppmärksamhet som i princip hela livet ska gå ut på när det egentligen bara är ett grovt övertramp att ta sig friheten att kommentera främmande kvinnors kroppar som det behagar dem själva.
Trodde han på riktigt att Cissi skulle bli glad och kanske erbjuda honom lite sex?

Chris Rock sa det så bra i en show för längesedan:

I situation nummer 2 här ovan så hade jag förmodligen blivit lika obekväm som Cissi. Det finns inget värre än när man känner sig trängd, speciellt av en man.
Jag vägrar konsekvent prata med folk bredvid mig på flyg – speciellt om det är en långresa – för jag är rädd att inbjuda till en non stop-konversation i 11 timmar – som jag varken kan fly ifrån eller undvika eftersom man sitter där man sitter.

Manshatet frodas, och det är ju dagliga jävla snubbar och gubbar som vattnar det.//Cissi

Edward Blom:

Ja, för lite hederlig tonårsfylla med tillhörande incheckning på Hotell Maria Pol är ingenting att oroa sig för, eller hur Eddy?
Vänta bara till sin son kommer upp i åldern lite så får vi se om han tycker att det är lika gulligt med spritsmugglare längre.
Eller kommer han bara bjuda sin son på fina viner och dyra likörer, finsmakare som han är? Spritbussen kanske bara är för pöblen och de ska väl också få ha sitt roliga liksom…

Spritbussen – varje skola borde ha en som väntar vid cykelstället varje fredag kl 15!!!
Visst, visst?

Blondinbella:


Det är helt klart för lite väggord hemma hos Bella.

Idag var förresten mäklaren här för att värdera huset inför bodelningen. 11,5 miljon landade det på. Det är en enorm ökning från det vi köpte huset på, nämligen 8,7 miljoner. Och då pratar vi en period på knappt två år men vi ju har renoverat en del. Puh. Det har lockat lite att köpa en lägenhet i stan för tanken att sitta i ett stort hus en vecka utan barn känns lite väl stort och tomt. Men å andra sidan känns det klokast för barnen att få ha kvar huset. Jag får fylla det med vänner istället dom dagarna. Jag vänjer mig nog.//Bella

Det har lukrativt för Bella och Oss att bosätta sig på ön med tanke på hur mycket deras hus ökat i värde – men med tanke på att de renoverat för över 1 miljon så vore det väl konstigt annars?
Fast 1,5 miljoner – om man bortser från renoveringskostnader – måste väl ändå räknas som riktigt bra?

Herregud, vad kan det kosta Bella att köpa ut Odd och att sedan ha kvar huset själv? Är det äktenskapsförordet som styr även här eller är det 50% som gäller?
Det blir till att sälja många hudkrämer för Bella under 2017 för att kunna leva samma liv som innan!

Jag har en känsla av att Bella kommer bosätta sig i en lägenhet i stan ändå – så fort barnen blir lite äldre, eller vad tror ni?
Min spåkula säger mig:
En lägenhet i stan, en äldre businessman som partner och en barnflicka som löser hämtning och lämning på förskolan samtidigt som sång och dansmannen fortsätter planera in andningspauser i Bellas schema.

Twitter:

Igår kväll detonerade en bomb på Ariana Grandes konsert i Manchester och än så länge har 19 personer bekräftat ha omkommit och över 50 skadats.
Artisten själv klarade sig oskadd i attacken och tog till Twitter för att uttrycka sin sorg över det som hänt.
Twitterflödet fylldes sedan med reaktioner från hennes kollegor som alla uttrycker fasa, skräck och sorg över det som hänt.

Mina tankar går givetvis till de som drabbats av detta meningslösa våld.

Sandra Beijer:

Ända sedan Sandy Bell slängde ett glas vin över sitt ex (eller om det var triangeltjejen) så har det ekat aningens tomt inne på hennes blogg, men igår dök det till slut upp ett v.21-inlägg där Sandra låtsas som det regnar och istället skriver om plastblommor.

Hon får svidande kritik för att ha censurerat det här inlägget eftersom hon inte släppt igenom några kommentarer om vinkastandet förutom de jag delat och svarar så här:


Ja, jag är ledsen att behöva säga det men det är hennes blogg och det är upp till henne vad hon vill släppa igenom, dela med sig av eller inte. Det är inte riksdagen, inte regeringen, inte Kungahuset eller någonting annat där offentlighetsprincipen gäller.(Gäller förresten offentlighetsprincipen i Kungahuset? Det lät bra.)
Vill hon stänga av kommentarsfältet så kan hon göra det, vill hon bara släppa igenom endast positiva kommentarer så kan hon göra det och vill hon stoppa huvudet i sanden och låtsas som det regnar så kan hon göra det och vill hon använda sin blogg som en plattform för en personlig vendetta så kan hon göra även det –  oavsett vad läsarna tycker, vill eller kräver. Hennes blogg att göra precis vad hon vill med.

Dock kan jag tycka att det är lite märkligt att hon inte ”outat” honom och det han gjort med tanke på hur arg hon är. Det får mig spontant att tro att det finns delar i den här soppan som hon inte riktigt vill ska komma ut och att det är därför hon bara säger A och inte B.

Vad tror ni?

Elaine Eksvärd:

För er som vill läsa in er på ämnet kan klicka här så ni fattar vad det här inlägget handlar om.

Eftersom Elaine är så sjukt intresserad av vad jag tycker om hela det här debaklet som hon ställt till med så ska jag försöka svara på det så sakligt jag bara kan.

Jag tycker att Elaine har gjort bort sig något så monumentalt.
Exakt allt det som hon anklagar mig för att göra, gör hon själv här med en förevändning om att vilja stå emot vikthets och vara någon slags bra förebild.
Hon hade kunnat göra allt det utan att hänga ut Emelie Hollsten med namn och bild men valde att leka någon slags ”Bloggbevakning” men helt utan att stå för det eftersom hon ansåg sig ha tolkningsföreträde i frågan eftersom hon själv hetsade när hon var gravid med Evelyn.

Och min definition av saklig kritik?
Ja, det är då inte att anklaga en vitt främmande människa för att både ha en ätstörning och att sprida osunda ideal via sociala medier.
Det är heller inte att anklaga henne för att inte ta hand om sig själv i något missriktat försök att vara den där ”storasystern på nätet” som hon döpt sin blogg till. Ja, en storasyster som spottar och kränker sina syskon möjligtvis men det är nog inte det hon menar.

Att hon ens försöker försvara sig får mig att tappa den lilla uns respekt jag hade kvar för den här kvinnan. Det hon håller på med här är så skenheligt att jag blir mörkrädd.
Hon är inte ett dugg bättre än mig eller den här bloggen som hon hängt ut till höger och vänster för att syssla med mobbing, den stora skillnaden är att jag står för det jag skriver och ber om ursäkt om jag känner att jag gått över gränsen. En sådan ursäkt har ju till och med Elaine själv fått och publicerat på sin blogg.

Det hon försöker göra här är att pudla och be om ursäkt samtidigt som hon vägrar erkänna att hon startat en häxjakt på den här gravida kvinnan utan bara menar på att hon är saklig. 
Samtidigt vill hon starta en diskussion om saklig kritik vs häxjakt i ett sätt att distrahera läsarna och få dem att rikta fokus var som helst än på hennes klavertramp.
I en liten lista i punktform skriver hon bland annat så här om hur man är saklig och inte går till personangrepp:
”Förlöjliga eller förvräng inte andras åsikter för att få klick.”
Hur är det inte att förvränga Emelies ord – om att inte gå upp i vikt trots att hon äter massor men är tacksam för att i alla fall vara smärtfri – att anklaga henne för att ha en ätstörning och för att sprida osunda ideal.
Det är ju EXAKT det Elaine gjort. Hon har förvrängt Emelies åsikter och ord å det grövsta.

Du gjorde bort dig, Elaine.
Stå för det och ta ditt ansvar och sluta försöka få den här diskussionen att handla om allt annat än att du faktiskt gjort exakt det du ”förfasas över” gällande mig.
Och när du ändå är i farten, kliv kanske ner ett snäpp från den där höga pedistalen du balanserar på när du skriver om den här bloggen.
För du är inte ett dugg bättre själv när det väl kommer till kritan.

Jag antar att det inte riktigt var det här du var ute efter när du bad om min åsikt så en kindpuss på nästa event är kanske uteslutet?
Men det är en risk jag är beredd att ta – in the name of saklighet.

Tillägg: Nu har hon även taggat Lady Dahmer från ingenstans på Instagram. Jag antar att hon behöver sin vapendragare hon skaffat sig i kampen mot mig att försvara hennes ack så dåliga beslut gällande Emelie Hollsten. Släng in Cissi Wallin på en tagg också så är trion komplett. 🙂

21:00 22 Maj 2017

Annica Englund:

Annica verkar ha hajjat det där med att hon får en hel massa trafik när jag skriver om henne och har börjat länka sina inlägg till Bloggbevaknings Facebooksida.
Hon är först med att göra det och varje gång hon postat någonting så dyker det upp en notis på min telefon. På så sätt försäkrar hon sig om att jag ser hennes inlägg när hon skrivit någonting hon tror skulle kunna vara intressant för mig.
Jag har ju givetvis koll på hennes blogg ändå men jag är ju trots allt bara en liten människa med syn lika dåligt som en blind fladdermus, så risken finns ju att jag missar någonting. Faktiskt =)

Även fast hon så klart har helt själviska avsikter med att göra detta så gör det mig glad på riktigt!
För det betyder att jag gör någonting rätt här ändå.
Jag gör inte alltid rätt och lyckas inte alltid med alla inlägg jag skriver men med tanke på att jag publicerar mellan 8-10 inlägg om dagen så vore det väl konstigt om alla träffade mitt i prick.
Maybe in a perfect world… :-=) <——- Jag har precis hittat på en ny emoji. Det är jag som barn, alltid med två smutsiga snorränder under näsan. Fin va!?

Ps. Idén som hon skriver om i sitt inlägg är galet bra för övrigt!

Så, tack för tips, Annica! =)

Paow:

Jag har tagit mig friheten att pixla den här bilden då vissa av er kanske sitter i kontorslandskap på jobbet och kanske inte skulle uppskatta att få hela skärmen fylld av tuttar. Om ni skulle uppskattat det så får jag be om ursäkt för att ha bestulit er på denna upplevelse.

Den här tavlan på Paow är alltid tillfälligt slut och har enligt uppgift tagits fram i 50 exklusiva exemplar – enligt hemsidan där den o-pixlade versionen även finns att beundra för den som vill – och är tillfälligt slut.
Vilket betyder att 50 personer har köpt den här tavlan för 1500 spänn för att pryda sitt hem med.

Är det samma typer av människor som har den här typen av ”konst” hemma som de som har väggord som pekar ut vilket rum man befinner sig i? Ni vet vilka ni är – alla ni Anna Books och GabJossor där ute… 🙂
Jag inser ju att de är av en helt annan kaliber än väggords-fantasterna men kan inte låt bli att fundera över vilka de är.
1500 spänn är ju inte superbilligt så det kan ju knappast röra sig om några kids som tycker att Paow är snygg.

VILKA ÄR NI!?!?!

Tack för tips, Linnea!

Blondinbella:

Det blev en dag utan bloggen igår. Första utan en uppdatering på flera år.
[…]
Jag har sänkt tempot lite och lyssnar in vad jag behöver under den här fasen. Det har varit klokt.//Bella

Om detta hetsiga tempo som Bella levt i de senaste veckorna har varit att ”sänka tempot” lite så är jag väldigt nyfiken på vad som är ”normalt” tempo för henne?
Sedan hon tillkännagav skilsmässan den 12 maj så har hon – förutom att ha haft hur många möten, styrelsemöten och 12 timmars dagar – bland annat gjort det här:

Varit på inspirations-tjejmiddag hos Stina Andersson
Haft presslunch
Resa till Estland
Haft event med LCC och Creative Headz
Gått på gala.
Spelat in tre nya avsnitt av EQnomics
Helsponsrad Hawaii AW med jobbet

Och innan skilsmässan tillkännagavs så hölls ett ännu högre tempo. Hon praktiskt taget rusade genom livet i ett högre tempo än Tjocka Hetsätarkatten på väg till matskålen när det rasslat till i den.
Det är jättebra att hon gör det som känns bäst för henne, jag mest bara inser att ordet ”lugnt” och ”sänkt tempo” har en helt annan innebörd för mig än den verkar ha för Bella.

Men vad SKA de säga på United Influencers om att Bella tog en dag ledigt från bloggen?
Det måste vara en större skandal i nöjesbranschen än när Camilla Henemark pekades ut som Kungens egna kaffeflicka!
En paus!? På en dag!?
Det får väl finnas MÅTTA!!!!!! (Vilken P3-dokumentär kommer det ifrån?)

Och GabJossan!
Bästa kompisen här i cyperspace, som lärt mig allt hon kan om fruktfat och lösnaglar, har inte HELLER uppdaterat sin blogg som sig bör! SKANDAL!
Hon kan ju visserligen spela ut gravidkortet men frågan är hon det slår högre eller lägre än Bellas skilsmässokort?
Hur ska man rangordna dem?

1. Skilsmässa
2. Gravid och hormonell
Eller
1. Gravid och hormonell
2. Skilsmässa

Och om jag talar om för er att jag har träningsvärk from hell i vaderna – trumfar jag ut någon av dem då?
För mig är det synd om på riktigt!

Elaine Eksvärd, Paula och Emelie Hollsten:

För den som inte vet vem Emelie Hollsten är så är hon en fitnesstjej med ett ansenligt stort antal följare på Instagram. Hon är även gift med Mikael Hollsten – personlig tränare på Biggest Loser och gladiatorn Prime på TV4 – och det är med honom som hon väntar barn med.//CamCam

Elaine la upp det här inlägget igår där hon gick hårt åt Emelie och tycker att hon sprider osunda värderingar och hets bland sina följare då hon uttrycker tacksamhet för att hon bara gått upp 3.8 kg under sin mer än hälften gångna graviditet.

Paula håller inte med Elaine för fem öre och skriver ett bra och tänkvärt inlägg som bland annat innehåller den här texten:

Du vet själv hur man kan påverkas av alla hormoner av att bli uthängd. Ditt sätt att tänka på är absolut inte fel, men det blir oundvikligt att de som tänker liknande hoppar på Emelie. Hon har inte gjort sig förtjänt av att bli påhoppad och dömd. Kvinnor är så snabba på att hugga, och ofta är det elaka giftpilar. Jag minns att i alla fall jag tyckte att det var tufft att bli ifrågasatt under graviditeten för man har fullt upp med att vara just gravid.
[…]
Det jag vill säga är att jag tycker att man bör få vara gravid ifred. Oavsett om Elaine kanske skriver sitt inlägg i välmening så kan det slå fel gentemot Emelie. Elaine skriver om socialt ansvar och mitt hjärta klappar lite extra för just socialt ansvar. Men enligt mig kan man inte tillfredsställa alla. Emelies hälsa, hennes barns hälsa är viktigast. Hur dom gör för att upprätthålla en god graviditet tycker jag är deras ensak. Inte läsarna på sociala medier. Så min åsikt, likt Elaines är oviktiga i sammanhanget. Jag vill även poängtera att jag förstår vad Elaine faktiskt menar, Hon menar inte att det är Emelie, utan hon ifrågasätter fenomenet.//Paula

Jag känner mig väldigt kluven i frågan och tycker att de båda har rätt på sitt sätt.
För Emelie som arbetar med, lever och andas träning, fitness och tävling så fortsätter hon bara livet som hon alltid har levt det och ser nog ingenting konstigt i det. Hon fortsätter med samma livsstil som hon alltid haft och har förmodligen inte reflekterat över att detta skulle kunna uppfattas som hets.
Samtidigt tycker jag det är viktigt att lyfta fram att man faktiskt har ett ansvar på sociala medier som influencer – oavsett man vill eller inte, så där har Elaine en poäng.

Dock är det ju ett val man gör, om man vill se sig själv som en influencer med ett ansvar.

Mitt mål är inte att Elaine ska få en massa negativa kommentarer så snälla var snälla mot henne. Jag vill bara få lyfta mitt försvar så att orden hon har lagt i mun på mig inte får gå obesvarade då jag känner mig väldigt missrepresenterad. Först och främst så gör det mig väldigt ledsen att se att jag påverkar vissa människor negativt genom att i deras ögon representera en hets. Det är det sista jag vill göra. Jag för en ständig dialog med mig själv där överväger huruvida jag inspirerar folk eller får folk att må dåligt över sig själva. Eftersom jag själv i många år lidit av depression och ångest så är det sista jag vill att jag någon ska fara illa till följd av mig och mitt beteende. Varför har jag skrivit om min vikt? Jag är jätteorolig över att jag går upp för lite i vikt och att det på något sätt ska indikera att bebis får i sig för lite näring. Det är därför jag väger mig, för att lugna mig själv när jag ser att siffrorna på vågen ökar. Här gör det mig väldigt ledsen att jag har blivit citerad som att jag skulle vara tacksam över min lilla viktuppgång när det är raka motsatsen. Varför skrev jag om mitt uppskattade kcal-intag? Jag äter väldigt mycket mat. Med betoning på VÄLDIGT mycket mat. Och det har jag alltid gjort. Men hur ska jag kunna bevisa det för er? Jag trodde att om jag skrev hur mycket jag åt i form av kalorier så skulle jag sprida jag jag en positiv syn på mat – dvs våga ät! Jag som aldrig räknar kalorier, och det vet ni som följt mig länge. Men nu enda gången när jag uttrycker något i kalorier så blev jag påhoppad hur sjukt det är att hålla koll på kalorier under graviditet. Tänk hur fel ens goda intention kan landa. Ett helt blogginlägg om ohälsa och hets lyckades jag orsaka mig själv så givetvis får det mig att tänka till kring vem jag är och vad jag sprider för budskap på sociala medier. Det är himla svårt att göra allting rätt. Och tro mig, det har aldrig varit viktigare för mig att försöka göra rätt för mig än nu när jag bär på det mest värdefulla jag har inom mig. Jag bara hoppas att jag sprider mer gott än ont för annars har jag misslyckats helt. Allt jag vill är att sprida glädje och en positiv syn på hälsa och välmående ❤️

A post shared by Emelie Hollsten (@emeliehollsten) on

Oavsett vad så visar det ju sig att Elaine missuppfattat hela Emelies inlägg totalt.
Anledningen till att hon skrivit om kalorier, kilon osv är för att hon är orolig eftersom hon inte går upp mer i vikt och är rädd för att bebisen ska ta skada.
Så nu pudlar Elaine på både Instagram och blogg och ber så heeeeemskt mycket om ursäkt för sitt påhopp!
Undrar hur Elaine lyckades få in båda fötterna i munnen samtidigt med en gravidmage i vägen? På något sätt lyckades hon.

Bravo!

 

 

Catrin Hedlund:

Eller så kommer du vakna i en yttepytteliten cell utan varken skäggbeklädda män eller barn för att sona dina brott.
How about that?

Catten af Täljes rättegång närmar sig med stormsteg – någon som ska dit?

Tack för tips, Millo!

Lady Dahmer:

Dahmerskan sticker ut hakan längre än Percy Nilegård och går på H&Ms smala modeller och menar på att det är ett utseende man nästan (notera brasklappen) bara kan åstadkomma med en ätstörning och givetvis så dyker det upp kommentarer från någon som känner sig kränkt och skriker:
”INTE ALLA SMALAAAAA!!!!!!”

Nä, givetvis inte alla smala. Givetvis inte.
På samma sätt som inte all porr är direkt kvinnoförnedrande och inte alla män kränker kvinnor eller alla tjocka lever farligt eller att alla män skickar dick pics, inte alla smålänningar är snåla, inte alla norrlänningar är tystlåtna, inte alla Stockholmare är dryga eller alla Göteborgare faktiskt inte heter Glenn så har inte alla smala en ätstörning. Så klart.

Men. Det går inte att sticka under stol med att majoriteten av unga tjejer och killar tittar på de här bilderna och låter dem bli normen och någonting att eftersträva. Att en och annan ute i landet ser ut så naturligt förändrar inte faktumet att de här bilderna påverkar människor på ett osunt vis eftersom att majoriteten av oss inte kan se ut så utan att utveckla allvarliga ätstörningar.
Så även om modellen på bilden kanske inte alls har en ätstörning så behöver de flesta av de som vill se ut som henne utveckla en för att ens komma i närheten.

Sanningen är den att modeller dör och har dött av svält för att möta sina agenturers minst sagt hårda krav och att ett företag som H&M fortsätter att promota den typen av kroppsbild tycker jag är skamligt.
Att ha möjligheten att föregå med gott exempel men välja att göra tvärt om – skamligt och framför allt tråkigt.
Gör om, gör rätt!

 

Dasha Girine:

Dasha och Hannalicious har av någon oförklarlig anledning en ganska populär podd ”Onsdagsbubbel” och för att få det så krävs några ”key ingredients” – bland annat att de kommer ut kontinuerligt – någonting som jag misslyckades med på poddfronten, så om jag någonsin kommer med en podd så ska den skötas bättre än sporadiskt.

Nu har det inte kommit någon podd på två veckor och när läsarna frågar om det så kopplar Dasha på sitt allra charmigaste humör och svarar läsarna med dryga kommentarer, både i kommentarer men även i pikar i inlägg.

De här tjejerna alltså..
De är en klass för sig, en klass som jag har svårt att förstå mig på.
Jag hr liksom bloggarna uppdelade i två kategorier, nämligen:
1. Riktiga bloggare
2. De som glidit med de riktiga bloggarna på ett bananskal

Både Hanna och Dasha tillhör kategori nummer två och det är saker som dessa som får mig att tycka det. Säga vad man vill om tjejer som Forni, Petra Tungården eller till och med Myggan – de skulle aldrig hantera sina poddar till exempel på det här sättet.
Man kan vara professionell, eller så kan man bete sig så här. Allting handlar om vad man gör med sitt varumärke.
Jag insåg det med min podd då den inte kändes riktigt klockren. Jag skulle fortfarande vilja podda men är inte säker på att ”bloggbevakningspodden” är rätt. Den känns liksom för lik bloggen och blir mest en repetition av det jag redan skrivit om.

Vad tycker ni? Podd? Inte podd?

Tyra Sjöstedt:

Mår så illa att jag inte kan skriva, så jag kopierar bara in texten från instagram. Bloggar när illamåendet lagt sig.
[…]
👆🏼 Står text på bilden bara för att jag skickade den till mamma och några vänner och inte orkade skriva om allt:)//Tyra

Tyra gör en riktig bloggklassiker – hon bloggar om att inte kunna blogga och gormar om sitt ”jävla liv”!
Hon har alltså tappat en dator på foten så att lilltån börjar blöda och nageln ramlat av och hon blev så illamående av det att hon alltså inte kan blogga. Dock inte värre än att hon kan hämta telefonen och föreviga alltihop i bildform, skapa ett kollage med text och blodiga bilder för att skicka det till familj och vänner så vi kan nog vara lugna för att Tyra kommer överleva detta fasansfulla trauma.

Bloggare som bloggar om att inte kunna blogga är mina absoluta bloggfavoriter i bloggvärlden.
Någon annan som är min favorit just nu – Tjocka Hetsätarkatten. Han sprang rakt in i altandörrens glasruta igår då han inte såg att den var stängd.
Inavel at it’s best!

17:55 21 Maj 2017

Sandra Beijer:

Först var det att hon gått fram till honom och givit honom fingret, sedan eskalerade till att hon hintade i en krönika om att hon slagit honom på käften. I går ville hon elda upp hans kläder och verkar ha eldat upp sig själv till den milda grad att hon ska ha knallat fram till honom och hällt ett glas rödvin över honom på Trädgården.

Sandy Bell är arg och Trädgården är hennes.
Frågan är hur länge till den kommer vara det med tanke på att vakterna letade efter henne igår när hon var klar med rödvinskastandet.

Jag tror nog det är bäst att Magnus och hans triangeltjej emigrerar tills dess att Sandra lugnat ned sig – annars blir det till att odla ögonen i nacken.

Jag var inte på Trädgården igår – den som vill veta vad jag hade för mig kan klicka HÄR.

Tack för tips, Sandra!

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Besök min personliga blogg!!!

Tidigare Sveriges största musikblogg och nu ett komplement till den här där jag är aningens mer personlig.

Du hittar den på www.camillagervide.com

11825942_10153987804947119_8492206023948476019_n

Läs min hunkiga sambos blogg!!

WWW.MAGNUSHUSS.SE
mh

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons