Officiell hashtag: #clondonna. Clara London Johanna. Bloody brilliant.

10:49 25 Mar 2015

Hallå. Vänta lite nu. Klockan är halv elva, jag lade precis huvudet på kudden och då slog det mig.

Har jag sagt att jag åker till London imorgon?

Antagligen inte. Jag är en värdelös bloggerska. Eller skrev jag om det när vi bokade resan i januari? Ingen aning. Helt värdelös.

Jag och Johanna åker till London imorgon!

image

Jag är så taggad att det är löjligt. Har så många saker på vår to-do-list. Johanna har dessutom aldrig varit i England, så jag får agera turistguide

Jag tänkte be er om tips också! Brukar alltid få frågan av er, vad en inte ska missa när en åker till London. Grejen är den att jag inte kan staden. Jag har bara varit där ett fåtal gånger, åkt dit över dagen från farfar och turistat med familjen. Jag kan inte mer än vad vem som helst kan hitta på ett google-sök.

Men visst är ni väl några som bott där? Vi tar JÄTTEGÄRNA emot tips på följande:
Goda och inte-svindyra frukost-/brunchställen! Mysiga pubar! Stans bästa fish n chips och Sunday roast! Udda, icke-turistiga men ändå roliga grejer att se och göra i området Bloomsbury/Russel Square (dvs gångavstånd från hotellet)!

Giver eder min oändliga kärlek om ni har tips på just dessa grejer och motiverar varför i kommentarerna. Nu ska jag sova. Gonatt.

image

50 kommentarer | “Officiell hashtag: #clondonna. Clara London Johanna. Bloody brilliant.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Madde skriver:

    Poppys måste ni besöka det är ett av Londons bästa fish and chips ställen. De har tydligen även vunnit priser. Det är en mysig miljö med massa små krafs runt om. Mycket trevlig och gullig personal. Helt klart värt ett besök!!! Och man får mycket för pengarna med :)

    1. Clara Henry skriver:

      Underbart tips!!!! Du har härmed min eviga kärlek. Tack!

  2. Poppys är bland de bästa fish and chips ställena här i London helt klart!
    Vill ni se London från ovan är en drink i baren i the Shard att rekommendera! :)

    1. Clara Henry skriver:

      Briljant!! Tack för båda tipsen, du är bäst!

  3. Viktor skriver:

    Tate är ett superfint (och gratis!) museum. Har både Dali, Picasso osv. men även mass nytt och coolt.
    Trots gratis, inte superturistigt ( sist jag var där såg jag både Michael Gambon(!) & Patrica Arquette(!))
    Ta tunnelbana till Blackfriars, gå över Themsen, ta till vänster och när du ser den största byggnaden du någonsin sett är du framme.

  4. Mattias skriver:

    Bricklane Market vid Bethnal green är en annorlunda marknad där jag sålde bröd och körde busking ett tag, det finns annorlunda pubar, god mat, sköna människor och mycket att titta på. Är dock bara marknad på söndagar vad jag vet men stället ligger nära Liverpool street station :)

  5. Hana skriver:

    Åhh London! Var där i höstas med min mamma och vi var och tittade på den klassiska blåa dörren i Notting hill. Av en slump gick vi in på en restaurang på den lilla ( och helt fantastiska) gatan som såg ut som ett vanligt mysigt burgarställe. Beställer in varsin burgare och jag vågar nog säga att det var den godaste jag ätit! Fantastiskt gott med underbara pommes frites kryddade med rosmarin till! När vi kom hem kollade vi upp stället och det visade sig att det var fler än vi som tyckte att det var helt fantastiskt! Krävs en liten utflykt för att ta sig dit, om man inte som vi bodde ganska nära, men det är såå värt det! Namnet på stället är ”Honest burgers” och ligger som sagt i Notting Hill. Kram

  6. Fanny skriver:

    I Balham finns ett brunchställe som heter Milk, hur gott och mysigt som helst! Liiiiite aningens hipster, men äääsch. Det är gott i alla fall!

  7. Annetheavocadoo skriver:

    Omg jag åker till London på söndag!! Ni ska väl på Harry Potter-utställningen?❤️❤️

  8. Emme skriver:

    Tips! Jag har aldrig varit i London meeeen jag tycker ni ska gå på Harry Potter studio Tour! (Kanske svårt att boka om ni inte gjort det men ändå) ha jättekul i London

  9. Clara skriver:

    hitta någon bra musikal!
    Varför? Det är London.

  10. Maria Ekblad skriver:

    Harry Potter Studio Tour är så värt om man gillar Harry Potter det minsta! Sedan såg vi Book of Mormon sist vi var i London och den var väldigt bra och rolig! (Dock kan man problematisera saker osv osv men tycker ändå den är sevärd av alla musikaler) :D

  11. Sabina skriver:

    Poppies har lätt Londons bästa fish’n’chips. Tror man kan välja mellan cod och haddock, ta haddock!! Camden market är sjuuukt överskattat, mest trångt och jävligt. Vill man absolut på en marknad är portobello MYCKET bättre.

  12. Vendela skriver:

    Ni måste besöka Camden market, ligger på svarta linjen (det är en lite bit men såååå värt det), det är jättemysigt där, det finns massor med små stånd där de säljer olika grejor och det bästa av allt, ett stånd där de säljer holländska pannkakor med nuttellasås och jordgubbar *smiley med hjärtögon och en som dreglar*

  13. Emily skriver:

    Brick lane måste ni till, massor med second hand affärer och marknad, grafitti på husens väggar! och skivaffären rough trade har en fotoautomat. Ni får heller inte missa matmarknaden i Camden, den är heaven. Camden och Portobello är helt olika men båda är värda ett besök. Gå på musikal är nog också ett måste, Mamma mia, lejonkungen och les mis är några av de som finns där! :)

  14. Fab skriver:

    Jag bodde vid Russel Square förra året och ska bo där på påsklovet också! Skitmysigt ställe. Gå till M&M’s World vid Picadilly Circus, det är som att komma till himlen. Gå även till London Dungeon om ni får tid, men det är en väldigt stor turistattraktion, så om man ska dit så är det bäst att förboka biljetter, då kommer man förbi alla köer. Hoppas ni får kul i London! Förra året var det massor av skitsöta (och gigantiska) ekorrar i parken vid Russel Square, hoppas att dom är kvar!

  15. Karin skriver:

    Planet organic som ligger på 1 Torrington Pl har jättebra vegetarisk mat till helt rimliga priser! (+ mysigt område vid universitetet) Whole foods vid Piccadilly circus är som PO men med högre priser.
    Borough market är en matmarknad vid London Bridge station som har allt möjligt (man kan äta sig mätt på smakprov där.)
    Testa även tripple choholate cookies rån Sainsburys.
    Sedan råder jag er att inte åka till Camden för det är otrevliga försäljare och trångt. Kör hellre på Portobello i Notting Hill eller på Brick lane där de har underbara secondhandaffärer!

  16. Jenny skriver:

    Jag har inte varit i London men har hört en brittisk vloggare (Gabriella Lindley) att det finns en riktigt bra restaurang i Brighton (inte london, men det tar väl 1 timme med tåg?)

    Är inte alls avis på dig ;)

  17. Mielo skriver:

    Kul med London, längtar själv efter att åka dit! Var alldeles för många år sedan jag var där senast för att jag skulle kunna ge några bra tips tyvärr – men önskar er en riktigt trevlig resa! :)

    http://www.henniska.blogg.se

  18. Ida skriver:

    Bill’s vid Covent garden, bredvid lyceum teater, världens mysigaste restaurang. Serverar frukost, lunch, afternoon Tea och middag. Har varit i London tre gånger och varje gång har det minst blivit en middag, en frukost och en afternoon Tea där!

  19. Sara skriver:

    Jag tycker jättemycket om Le Pain Quotidien för frukost/brunch. Jag har bara varit på de i Covent Garden och South Bank, men det ska finnas en vid Goodge Street och en vid Tottenham Court Road/Holborn som borde vara precis lika bra. Trevlig resa!

  20. My skriver:

    Om ni åker till Shepherds bush där finns det London´s största galleria tro jag, och ett mysigt ställe att ta en öl på är The Portman det ligger på marble arch!

  21. My skriver:

    Om ni åker till Shepherds bush där finns det London´s största galleria tro jag, och ett mysigt ställe att ta en öl på är The Portman det ligger på marble arch sedan har ni nära Hyde Park! :)

  22. Fredrik Hansson skriver:

    Ni får väl ta ett besök på British Musium, de var gratis när jag var där för några år sedan.
    Ha de så trevlig

  23. Tova skriver:

    Londons bästa fish n chips hittar på på puben the Victoria som ligger vid Hyde park stables. Googla så hittar du adressen. Kan även rekommendera att åka till Nottinghill och turista :) Hoppas ni får det grymt!

  24. Felicia skriver:

    Om du inte ska till Harry Potter-museet blir jag besviken! Eller ja, det är inte jag som missar det, men. Poppy’s, som någon annan nämnde, och så alla marknader, som är bland det mysigaste som finns!

  25. sara skriver:

    Bästa restaurangen är Polpo som ligger vid Covent Garden, supergod tapas med influenser från venedig. Gudomlig!! The breakfast club gör superbra brunch och finns på flera håll. Burger and Lobster gör lobster rolls för £7.90 som man kan dö för! Lördagsmarknad på Broadway market eller söndagsmarknad vid old spitalfields market (i närheten finns även Poppies Fish & Chips shop som är amazing) + ett stenkast bort finns även Brick Lane med mycket pop up stores och second hand butiker.

  26. Hanna skriver:

    på café 338(Bethnal Green Rd) finns svinbillig och härlig english breakfast och massa mer. sjukt värt. därifrån kan man flanera ner mot brick lane om en vill pga used 2 be the coolest place men det ändras fan hela tiden i london så bry er ej om det. det är omöjligt att veta var en ska hänga för att vara ”inn”. det finns iaf en hel del second hand kring brick lane och ni kan besöka rough trade (gigantisk skivbutik) och fota er i deras fotoautomat, man blir magiskt snygg i den även om man är jävligt bakis.
    när jag var i london senast, år 2013, hängde man på klubbar kring dalston och det fanns typ tusen att vandra omkring på då var även victoria park stället alla drack öl i vårsolen på.

    ps tate är asnice museeum och du kan gå över bron som är med i harry potter, the hunterian är ett annat museeum med massa creepy grejer typ barn i burkar eller skelett från jättar och det är också fett coolt. båda är gratis!

  27. Martina skriver:

    Men Gud så roligt, ha så trevligt!

  28. Alice skriver:

    Jag och min pojkvän hittade av en slump restaurangen Golden Hind (eller The Golden Hind?). Tog typ en kvarts promenad från Oxford Street. Dom hade väldigt bra fish n chips! Enkelt men väldigt gott! Som det ska vara! Pratade med en kille som satt vid bordet bredvid (som tidigare bott i Sverige) som sa att det enligt honomvar stans bästa fish n cips. Dock serverade de inte alkohol, men man fick ta med sig eget som jag förstod det? :)

  29. isa skriver:

    Hej! Jag har varit i London 3 ggr Men inte fan har jag varir mycker klokare för det.
    alla stora turistattraktioner som ex. Sea world, madame tussauds.. det är bara att skita i. Går inte att besöka om du är villig att stå och köa i en timme.

    Restaurang. Rowleys. I närheten av Picadilly Circus. Enkel men god restaurang. Inte typisk brittisk. (Om den finns kvar än).

    Notting hill är vackert men det finns ingenting att göra där. Svindyrt område med som sagr. Vackert.

    parlamentet är fint att se men är vackrare i foton. Fullt av människor, protesterar, poliser och övriga homo sapiens.

    Brittiska museeumet var faktiskr vackert. Mycket att titta på. första plats över alla museeum jag besökt. Och det är många. Finns även en 4-vånings bokhandel i närheten som var fint.

    det större naturhistoriska museeumet är väl.. inget speciellr. Visst har man sett en dinosaurie och blåval förut?

    Hyde park är jättefint men inte områder runt det. Gav mig dåliga vibbar.

    1. Michelle skriver:

      Jag tycker Naturhistoriska museet är himla kul haha! Kanske bara jag…

  30. Michelle skriver:

    Söndag tycker jag ni drar till southbank, royal festival hall markets och äter jävligt gott, och till efterrätt tar ni en nutella crepe på creperie Nicolas dom finns där. Låter så simpelt, men ni kommer att dö. Bara det är fint väder är det dessutom perfekt att ta en promenad längs southbank med sin(a) crepes! Breakfast club är nice, dock ofta så packat att folk köar utanför. Om ni vill ha Sunday roast istället finns det en pub i soho, som är lila och väldigt bra på roasts haha! Jag ska ta reda på vad den heter, i promise. Fish and chips tycker jag INTE ni ska ta på en pub, visserligen kan de vara goda men tycker de är för ”rena”, som att äta på restaurang. Pointen med fish and chips är ju att de ska va lite grubby, så små fish and chips ställen brukar va bättre. Och ett tips: ta gravy OCH mushy peas med dina fish and chips. ÅÅH det finns så mycket! British museum finns ju nära, ganska turistigt dock. British library finns också där. Soho är väldigt nära bloomsbury, rekommenderar att söka upp de asigaste, minsta små gatorna mellan alla sex shoppar och bara ta in den liberala gay kulturen! (Nä skojar inte)
    Så kan ni ju alltid hälsa på mig! Yess. :)

    1. Michelle skriver:

      En sak till: ta buss när ni inte orkar gå, undvik tunnelbanan. Tar längre men kul sätt att se staden. Och sitt uppe på första raden, om möjligt :)

    2. Michelle skriver:

      Sista kommentaren, lovar. Lila puben minns jag inte namnet på men ligger iaf på hörnet av frith street och bateman street i soho. Och betala inte dyra pengar in till turistfällan shard! Ta istället en drink på en av restaurangerna, inte lika högt upp men absolut värt det

  31. Mica Hulin skriver:

    Camden är ett måste, en fantastisk marknad!
    Braksfust clubb är inte billigt men en upplevelse!
    undvik oxforstreet efter kl 12
    Shopping är rekommenderat på Westfield, där fins precis allt!

  32. Klara skriver:

    Gå på en musikal! The lion king rekommenderar jag starkt. Så himla coola dräkter och scenografi och ja, allt var bara magiskt!

  33. Wilma skriver:

    Jag säger bara en sak: POPPIES!!!!! Världens bästa (alltså bästa) fish n´ chips ställe. Skulle mörda (näh) för en sådan tallrik… <333

  34. andreas skriver:

    Prova att försöka få en av vakterna på slottet buckingham p. Att skratta. Jag har förökt garanterar att det är en utmaning.

  35. Jenny skriver:

    Har du inte varit på ”The making of Harry Potter” så måste ni dit!!!!!!!!!!! Finns bussresor som tar en dit. Dubbeldäckaren är hur cool som helst! Titta här: https://www.google.se/search?q=the+making+of+harry+potter+london&espv=2&biw=1920&bih=947&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YmEUVYfBKeGjyAPLPA&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=Gy7WmIGGAvVPxM%253A%3BBEblYE3hB5CqVM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cortisso.com%252Fuploads%252F1%252F0%252F1%252F4%252F10141417%252F2125999_orig.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.cortisso.com%252Fblog%3B1049%3B592

    Fick gåshud när man kom in i fricking STORA SALEN. Maygad allt var underbart och overkligt :O

  36. Ellen skriver:

    I bloomsbury finns både tre cafeer som jag tycker ni borde gå till! Fork är bäst men Bloomsbury coffee house samt Spot är bra de med. Annars är det ju rent generellt östra london som gäller. jäääää

  37. Johanna skriver:

    Det enda du INTE får missa är att äta frukost/brunch på ”Le Pain de Quotidien”, som finns på en rad olika ställen i nuläget, och är det ENDA återkommande min familj alltid besöker när vi är i London (ca 2ggr / år). De har allt från scones och granola (mina favoriter) till omelett, den färska fruktsalladen är himmelsk, lika så den varma chokladen. Det bästa med stället är att det på varje bord finns minst 4 olika marmelader/nutella sorter som man får använda fritt under frukosten. Detta är mitt favorit frukos/brunch hak alla gånger!
    Ända problemet är att det är något dyrt, men oandra sidan behöver du inte äta någon lunch därefter.
    Men är ni ute efter en fantastisk frukost/brunch MÅSTE ni besöka detta.

  38. Jossan skriver:

    Häääj! Jag var och drack Londons bästa (mig veterligen) varma choklad för ett par veckor sen. Stället heter Said och ligger i Soho, ganska nära Carnaby Street, och gudars skymning vad gott det var. Ni kommer förmodligen ha fullt upp men om ni känner att ni måste pausa i shoppingen på Oxford Street så är det något för smaklökarna minsann.

    Ha det så skoj!

    /Jossan

  39. Vicki skriver:

    shoppa på primark – vissa hatar men jag älskar!

  40. Emilia skriver:

    Breakfast club! Finns på flera ställen i London och har helt vaaaansinnigt god frukost/brunch.

    http://www.thebreakfastclubcafes.com

  41. Jonnah skriver:

    Hej! Var och såg dig på webbdagarna (du ägde hela skiten!!) och har nu sett en hel del av dina klipp (awesome!). Jag blev bara väldigt nyfiken på hur du gör dina subtitles? Jag har provat med automatisk, men det blir ju skit. Så du lär ju göra dem själv? Tar inte det extreeeemt lång tid?

    Keep up the good work! =)

    Mvh, Jonnah

  42. Linnea skriver:

    Om ni har tid så har jag ett tips om hur ni kan få se London från ovan helt gratis(!). Om ni tar er till St Paul’s finns där ett shoppingcenter som heter One New Change och har en rooftop terrace där man antingen bara kan sitta på en bänk eller dricka något i baren. Detta rekommenderas speciellt om ni har möjlighet att göra det i solnedgången.
    Ha det så roligt!

  43. Karro skriver:

    Yo! Aaahhh alltså london saknar det så mycket. Om ni är kvar så har Honest burgers dom BÄSTA burgarna i hela stan, en kedja som finns lite överallt (typ east london, soho och notting hill). mmm<333 I Camden finns en typ bar som heter the blues kitchen, som har dögod brunch!! och spelar blues. det är guld. På kvällarna har de ibland liveband och sånt också! Meeeen bästa puben av alla är fortfarande The Haggerston som ligger typ mellan Dalston och Haggerston i östra London. Snyggare bartenders går inte att få. (Om ni ser en med mörkt lockigt hår som bara ser ut som en gud så hälsa gärna från tjejen som stalkade och ibland vid kvart i tre började plocka glas från disken med honom utan att våga prata). Nu kanske ni redan åkt eller så är allt det här kända ställen men annars så DO IT NEXT TIME.

  44. Karro skriver:

    Och just det, utgår från att ni ska till hp studio tour. Det var där jag jobbade och älskar en harry p så är det ett måste att fråga efter Steve the wand guy (aka steve wonder) som brukar vara i absolut sista rummet. Han är sjuk och den enda som får sitta ner, och han försvinner lite till och från men hittar ni honom så kan han ALLT om ALLA. Hur många historier och anekdoter som helst.

  45. Risa ingemarsson skriver:

    Giraffen är ett allmänt fantastiskt frukoststälke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg