Hur det är? Jo tack det är CHILL B-)

5:15 14 Okt 2015

Blöggy. Nu ska ni få höra en vacker historia. Det började en helt vanlig dag, på en helt vanlig bokrelease, med en helt vanlig grattis-till-boken-present.

image

En chiliplanta. Vilket kanske inte är rätt sak att ge någon som lyckas med bedriften att döda en växt som inte ens behöver vattnas, men ändå. Jag blev glad.

Så jag tog hem den. Ställde den på köksbordet. Vattnade då och då. Undrade vart i helvete alla bladlöss kom ifrån. Lät dem sitta kvar (för att jag är en djurvän). Och idag tänkte jag att det var dags att leva ut min inre Farmvillare och SKÖRDA.

image

Tadaaa! Åtta små röda korvar som jag liksom bara bröt av från kvisten eftersom jag ägnade cirka två minuters googling åt ”hur skörda chiliplanta” utan att hitta något bra svar.

Sen läste jag nånstans att en kan trä dem på en tråd och hänga upp för att torka. Jättebra, tänkte jag, hemmagjorda chiliflakes är nog nice.

Så nu torkar jag chillis i köksfönstret like a pro.

image

Alltså!!! Där hänger de så fint, torrt och svalt och inte i direkt solljus. Love life. Brb, ska bara gå och lägga till chiliodlare på CV:t.

image

5 kommentarer | “Hur det är? Jo tack det är CHILL B-)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    En måste ju ändå medge att om en läste chiliodlare på ett CV så skulle intresset stiga markant. Svär. ;)

  2. Klara skriver:

    Hur fungerar det med blogkeen nu med din nya blogportal? Är det något som du kommer fortsätta med? Det var ett väldigt smidigt sätt att följa din blogg.

  3. Noa skriver:

    Idag fyller jag år. Jag hade tjatat på cirka hela min omgivning om en rosa bok som handlade om mens och allt vad det innebär. Min kompis drog med mig till Åhléns city och sa; ”kostar den under tvåhundra så får du den” jag ba okey hon i kassan ba; det blir hundranittionio kronor, min kompis suckade och jag log som ett fån. (hade velat skriva att jag fick boken i en mensröd påse, för det hade passat väldigt bra in på min lilla story, men den var mer klarröd, och jag vet inte exakt hur din mens ser ut men på min står det inte ÅHLÉNS med vita bokstäver)Kan rekommendera denna boken till alla som inte har kemiprov och förhör i franska imorgon, för denna bok kan ta upp tid som var tänkt till att plugga annat än mensfakta. Undrar vad mens heter på franska. Och vad kemiska beteckningen är för mens. Kanske står i den rosa boken om mens och allt vad det innebär.

  4. Erik skriver:

    Vad är det för typ av chili?

    Köpte någon chilisort i en blomsteraffär för att jag tyckte det såg ut som stora pepperonis. Det var det inte… heta som bara den och smakade inget vidare…

    Tur att jag har mina andra 7 sorter som jag vet vad det är och vad dom smakar =)

    Vill du odla från grunden skulle jag rekommendera en titt på jalapeno.nu, massa roliga sorters växter :D Det är faktiskt jätteroligt att odla själv, tar lite tid men man får den sorten man vill ha. Ha det!

  5. Sara skriver:

    Vi odlade också chlili i år. Jag är nog en van odlare, MEN jag äter inte chili xD Varför jag odlade? Ville vara snäll mot min pojkvän och odla något bara till honom! Vi skördade massor, lät en del torka och så skulle jag försöka göra någon slags chilipulver av dem. Efter att de hade torkat och dessutom utan handskar. Big mistake! Händerna brände i ett dyng, plus var helt ömma efter att av alla krafter ha försökt få dem sönderskurna. Nu idag prövade jag att istället skära dem när de bara hade torkat liite – det gick bättre. Så nu är de små bitarna på tork på ett bakplåtspapper istället :D

    Men lycka till för dig! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG