Inlägg taggade: det här är ingen matblogg

12:19 10 Jan 2016

Hej blöggy. Vad händer. Sitter på tåget mot Gbg. Är så taggad på att föreläsa på Ingrid Segerstedt imorgon!!! Världens bästa gymnasieskola. Blir varm i hela hjärtat.

Igår fyllde mi amigo André 24 och hade TACOBUFFÉKALAS. Jag vet, visst känns detta som en person som en verkligen vill vara vän med. Jag och Anton bidrog med tortillabröd och hemmagjord picklad rödlök till buffén.

Ja. Ni hörde rätt. Rödlök. Picklad. Hemmagjord.

Jag är inte bra på matlagning. Däremot är jag bra på att pedantiskt följa recept. Och därför blir jag så jävla lycklig när jag recept inte är svåra alls. Typ som igår, när jag trodde att picklad rödlök var typ rocket science, och så var det inte det.

image

Detta behövs:
– Lite rödlök (jag tog 3 men det var nog lite väl för det blev helt sjukt mycket picklad rödlök)
– Lite lime (typ lika många som lökarna. Jag tog 3. Borde dock haft en till.)
– Lite flingsalt

Gör såhär:
Skär rödlöken i strimlor. OBS skär dig inte. Det gör nämligen skitont att pressa i all lime efteråt i så fall. För det är nästa steg. Squeeze dat lime. Rödlöken ska helst bada i limesaft. Sen slänger du i lite salt. Efter behag. Har inga exakta mått, men salt är gott. Snåla inte, alltså. Och så blanda runt. Och så förslut, typ i en kvargburk, och ställ in i kylen tills löken börjar bli rosa, säg 20-30 minuter.

Ta fucking da!!! Ät till tacos eller typ pulled vegpork, skryt för alla du känner att du gjort den själv och njuuuut.

image

5:15 14 Okt 2015

Blöggy. Nu ska ni få höra en vacker historia. Det började en helt vanlig dag, på en helt vanlig bokrelease, med en helt vanlig grattis-till-boken-present.

image

En chiliplanta. Vilket kanske inte är rätt sak att ge någon som lyckas med bedriften att döda en växt som inte ens behöver vattnas, men ändå. Jag blev glad.

Så jag tog hem den. Ställde den på köksbordet. Vattnade då och då. Undrade vart i helvete alla bladlöss kom ifrån. Lät dem sitta kvar (för att jag är en djurvän). Och idag tänkte jag att det var dags att leva ut min inre Farmvillare och SKÖRDA.

image

Tadaaa! Åtta små röda korvar som jag liksom bara bröt av från kvisten eftersom jag ägnade cirka två minuters googling åt ”hur skörda chiliplanta” utan att hitta något bra svar.

Sen läste jag nånstans att en kan trä dem på en tråd och hänga upp för att torka. Jättebra, tänkte jag, hemmagjorda chiliflakes är nog nice.

Så nu torkar jag chillis i köksfönstret like a pro.

image

Alltså!!! Där hänger de så fint, torrt och svalt och inte i direkt solljus. Love life. Brb, ska bara gå och lägga till chiliodlare på CV:t.

image

4:16 2 Dec 2014

Följare. Jag har ett announcement. KOCK-CLARA HAS RETURNED!!!

Sidenote 1: Mitt laga-mat-ego försvann väl riktigt aldrig, men har inte matbloggat på ett tag, så, RETURNED!!!

Sidenote 2: Jag får bara fel bilder i huvudet av att kalla mig själv ”kock-Clara”. Tack till er i högstadiet som till exempel skrattade hysteriskt varje gång ord som ”come” nämndes.

Idag tänkte jag tipsa om världens lättaste rätt till er som äter fisk.

image

Ni behöver: laxfileer. Cashewnötter. Sweet chili-sås. Och det är det. Jag säger ju det, världens enklaste middag.

Dra laxfileerna i en ugnsfast form, strö över önskad mängd cashews, häll över sweet chili-sås och salta lite om du har samma saltbegär som jag. Tillaga i ugn, 175 grader, 20 minuter. Färdigt. Ät med vad du än har hemma – wokgrönsaker, för min del. Svingott. Varsågoda.

image

9:56 20 Sep 2014

Amigos! Er matbloggande veggurl till eder tjänst. Ikväll gjorde jag och Simon vår säkert mest avancerade maträtt hittills.

Ni vet ju att vi missbrukade Santa Maria-kryddpåsar under det halvår vi bodde inneboende? Idag gjorde vi riktig thai. Från grunden. Med ingredienser. Say whaat.

image

Pad thai med krossade jordnötter. Eller tvärtom, egentligen. Krossade jordnötter med pad thai. Väldigt mycket jordnötter. Mmm.

Receptet hittade jag på min favorit-veg-matblogg, HÄR. Det blev gott men nästa gång har jag nog bara i en lime istället för två. Dessutom rekommenderar jag alla att kolla så att ni verkligen har en mixer innan ni kör igång. Att sitta och pressa sojakladdig, finhackad ingefära genom vitlökspress gjorde att matlagandet tog lite längre tid än planerat.

Nu: Harry Potter och pringles. Är alltså vad som händer i mitt liv ikväll, fastän det låter som en bok i serien. Ni-vet-vem gjorde ett Pringlespaket till en horrokrux. Skitsvårt att hitta. Återfanns efter år av sökande på Hemköp Hornstull.

image

3:00 26 Jan 2014

Hallå eller! Idag firade jag min sista lediga helg på 6 veckor med gofrukost på stan:

image

And let me tell you it was D-LISH (superslang för delicious som jag precis kom på men som antagligen använts många gånger innan, jag vet inte, är inte så hype på slang).

1 styck fruktig yoghurt med såna källarfranska-frön; 1 styck grov surdegsbaguette med frukt; 1 styck svinfräsch lemonad som fick tungan att vrida sig av surhetsgåshud; 2 styck ostskivor som pålägg på baguetten; 1 styck skinkskiva som jag inte åt (känner att jag måste skriva det trots att det är självklart pga varje gång något köttigt kommer inom en meters radie från mig får vissa av er panik och hetskommenterar MEN KLARA E INTE DU VEGETERIAN?????? :O) samt 1 styck sallad med sesamfrön som smakade sushisoja.

Mmmm. Man kan nästan tro att jag är matbloggerska.
image