När jag blev drogad

4:32 2 Maj 2016

Ugh. Dagens video är en throwback till vad som hände för exakt ett år sedan.

Blogginlägget som jag nämner i videon hittar ni HÄR, och resten är historia.

Observera gärna min fantastiska knark-thumbnail. Jobbade länge med den.

tacohej

14 kommentarer | “När jag blev drogad”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elin skriver:

    Jag blev också drogad förra sommaren… var dum nog och lämnade en öl obevakad en stund (den ENDA alkoholhaltiga drycken jag drack på hela kvällen) och har inga minnen efter det. Min kompis fick släpa mig till bajamajorna när kroppen slutade fungera och jag bara spydde och spydde. Hon försökte hålla mig vaken eftersom jag var så nära på att däcka inne på bajamajan. Skadade tydligen hela kvällen, och spydde hela dagen efter. Klarade inte av att känna lukten av alkohol i ett halvår efter. Har en blandad känsla av skam och förargelse efter detta, eftersom jag fick samma reaktioner som du. Men nu har jag tagit mig vidare och är mycket mer uppmärksam när jag är ute!

  2. Fredrik skriver:

    Detta måste talas om, de får inte skambeläggas som de gör nu, de är inte den som blir drabbad de är fel på utan de idiot som utsätter andra för detta.
    Blir så trött och förbannade när jag hör om sånt här.
    Du hade tur som hade så fina vänner som var där för dig och så att något var fel.
    Tyvärr så är detta allt för vanligt i storstäderna :-(
    Så jag tycker du ska tala om detta fler gånger så att fler som förstår att dom inte är ensamma om detta.
    Var nu rädd om dig och ta detta som en nyttig lärdom

  3. Sara skriver:

    Usch, det är verkligen obehagligt.

  4. Louise skriver:

    Det hände mig med för tre år sen. Jag var på en dagsfestival med mina kusiner. Helt plötslig minns jag ingenting och vaknar upp hos någon kille som jag inte har någon aning om vem det är. Jag tror inte att det hände nått för alla kläder var på men man vet ju inte. Jag skämdes något så fruktansvärt över vad som hade hänt och tyckte att det var skitjobbigt att jag hade oroat mina kusiner och min mamma, som de hade ringt när de inte hittade mig. Jag tänkte till och med att det var jag som hade druckit för mycket och att det var mitt fel allt ihop..

    Idag är jag helt säker på att jag blev drogad och att det inte bara var alkohol. Jag skäms inte längre utan är mest förbannad för att killen utnyttjade situationen och tog med mig hem.

  5. Sara skriver:

    Du blev alltså drogad på samma datum som Battle of Hogwarts…Två röviga grejer att minnas på en och samma dag.

  6. Tess skriver:

    Så bra att du berättar om detta för som du sa, många vet inte att detta är så pass vanligt som det är! Förjäkligt att en ska behöva passa sin drink när en är ute, men de som råkar ut för sånt här ska inte bära skulden och skammen för det förövaren gör! Med din berättelse stärks förhoppningsvis andra unga tjejer som varit utsatta för likn och ingen ska behöva skämmas fastän det är en naturlig reaktion. Har själv blivit drogad och vet många tjejer som blivit det också. Hur sjukt är inte det?! Ungefär som att alla jag känner inkl mig själv varit utsatt för tafsiga snubbar/sexuella trakasserier. Blä. Såna här berättelser hoppas jag gör att folk får upp ögonen och inser, nej nu slutar vi ursäkta gärningsmännen och bekämpar den här unkna synen och skapar förändring!

  7. Sara skriver:

    Tack för att du delar med dig av detta! Det kan inte varit enkelt men jag tror det är otroligt viktigt att vi pratar om detta både på ett personligt plan och i samhället. Till dig och alla som råkat ut för samma sak (skrämmande många i kommentarsfälten), anklaga aldrig dig själv och vet att du inte kunde eller borde gjort något annorlunda – ingen skuld eller skam ligger på dig. Stor kram!

  8. Swan skriver:

    Jag har blivit drogad 2 ggr. Första gången av en person på min f.d. lilla träningsklubb och då drack jag bara en 33 cl starköl. Andra gången av en bartender (!!!) och det var inte särskilt kul. Det jag är mest imponerad över är att jag hade någon inbyggd varningssignal som gjorde att jag tog mig hem hel och hållen helt själv (och jag hade tydligen städat hela toaletten själv efter att ha spytt som en kalv hela natten. Har inget minne av det…)

  9. Johanna skriver:

    Hej Clara. Tack för att du vågar och orkar prata om detta, det är viktigt och du når ut till så mänga, speciellt unga. Jag har också blivit drogad en helt vanlig kväll i Stockholm, på en helt vanlig bar, av till synes helt vanliga killar. Jag hade inte heller någon aning om att det faktiskt händer i Sverige, och är så slående vanligt… Naivt kanske, men man vill ju tro gott om andra, eftersom jag själv inte kan förstå hur man kan vilja göra en annan människa illa på det sättet.
    Jag och min kompis blev bjudna på shots att ett par killar vi hade pratat med ett tag under kvällen, men bestämde oss för att dra vidare och bara strunta i dem efter det. Jag var ung och pank och var ointresserad av killar men lite sprit tackade man ju inte nej till… Efter det är ungefär två timmar helt raderade ur mitt minne, med vissa luckor som kommit tillbaka efteråt. Jag vaknar i alla fall i en park och spyr som ett djur, efter två drinkar och en shot. Helt ologiskt. Min kompis tror inte på att vi blev drogade och har vägrat prata om det, vilket gjorde skamkänslorna mycket värre. Men jag vet idag att det inte var mitt fel, och har tyvärr (eller tack och lov) bra koll på det jag dricker. Jag är så jävla glad att vi bestämde oss för att dra därifrån, vem vet vad som hade hänt om vi stannat kvar på baren och med de där killarna… Usch. Tack för att du delar med dig i alla fall, vi är (tyvärr) inte ett dugg ensamma om våra upplevelser. Du är så jävla grym Clara

  10. Bianca skriver:

    Hej Clara! Vad tråkigt att du blev drogad! Men det jag tänkte skrivs nu handlar inte riktigt om det utan ett av mina egna problem. I hela mitt liv har jag varit väldigt smal,kort och liten. Idag är jag snart 13 år och väger ca 35 kg och är typ 146 Cm lång. Jag har inte aneroxia eller något sådant det är bara det att jag verkligen inte tycker mat är gott och hatar inprincip all mat som är skolmat eller typ snabblagad. Mina kompisar tjatar alltid på mig om att jag ska äta mer och att jag är så smal. Jag tycker själv det är jobbigt att man ser mina revben och att mina hand och fotleder är så smala. Jag försöker äta men det går inte, inte för att det är något fel på maten utan för att jag vet inte det går inte bara. Du får säkert en bild av mig som typ superduper smal och mini men så illa är det inte, Hemma äter jag bra och jag tränar 5 ggr i veckan så jag har ändå lite muskler men… Jag vet inte vad jag ska göra! Det känns inte som att man behöver gå till psykolog eller till någon mottagning. Har du något tips? Ber om ursäkt i efterhand för eventuella stavfel och särskrivningar. Love U

  11. J skriver:

    Hände mig med. På nordirland. Av några slovener. Minns ingenting förrän dagen efter, då vi sitter på flygplatsen påväg hem, då jag bara TJING vaknade till och hade ingen aning om vart jag var. Hade sån sjuuuuk ångest efterråt, undrade om jag gjort nåt pinsamt osvosv, MEN som du säger, det är ju fan inte mitt fel. Såatteh ah, movin’ on!

  12. Julia skriver:

    Hej Clara!
    Vilken mejl skickar man ”fanmejl” till dig på? Är det den som står i din instagram bio eller är det en annan?
    Kram

  13. Sofia skriver:

    Hej, började storböla när jag såg din video, var nämligen med om något liknande nyligen. För ungefär två månaders sedan gick jag på en klubb, tar en shot och ungefär där tar mitt minne slut. Vaknar upp nästa dag i mina lägenhet, som har blivit total trashad, helt naken med sperma i underlivet. Inser rätt snabbt också att alla mina kontanter är borta. Har absolut INGET minne från kvällen. Precis som många andra upplevde/upplever jag en enorm ångest och skuld över mitt eventuella beteende den kvällen. Även om det givetvis är helt irrationellt, så är det svårt att inte göra det. Vill egentligen bara tacka dig för denna videon, du hjälpte mig att inse lite mera att jag inte är ensam om att uppleva något sådant här och att det faktiskt inte är ens fel. Det betydde mycket.

    1. Julia skriver:

      Styrkekramar till dig! Det där låter som en riktig mardröm och jag blir riktigt jävla lack när jag läser din historia. Att droga någon för att utnyttja dem är liksom en sån fruktansvärd och feg handling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp